29/03/2024 1:14 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Χριστούπολη – Σπάτα: Από στολίδι… μόνο σκουπίδι! Γιατί κύριε Δήμαρχε;

Εκεί όπου άλλοτε έσφυζε από ζωή τώρα απαξίωση, ντροπή και θλίψη


Γίνεται ένα χώρος που πραγματικά ήταν στολίδι να μετατραπεί σε ένα χώρο μόνο… σκουπίδι; Αν νομίζετε ότι είναι δύσκολο, ρωτήστε την δημοτική Αρχή και ειδικότερα τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Μάρκου. Το αθλητικό πάρκο στη Χρστούπολη στα Σπάτα, σήμερα παρουσιάζει μια άθλια εικόνα. Γιατί κύριε Δήμαρχε;

Οι εικόνες μόνο θλίψη προκαλούν. Εκεί όπου άλλοτε έσφυζε από ζωή τώρα επικρατεί ο «θάνατος». Πιάνεται η ψυχή σου από την απαξίωση, την εξαθλίωση ενός χώρου για τον οποίο όλοι έχουμε να θυμόμαστε τα καλύτερα. Στο παρελθόν, στο μακρινό παρελθόν…

Αντί άλλου σχολιασμού παραθέτουμε την ανάρτηση που αλιεύσαμε στο fb του έμπειρου αυτοδιοικητικού Γιάννη Μάρκου ο οποίος περιγράφει με λίγα λόγια πώς φθάσαμε έως εδώ….

Κρίμα… και ντροπή. Εύλογη η παρατήρηση και η προσδοκία του απογοητευμένου πολίτη κάτω από την ανάρτηση (μία από τις πολλές):

«Ένας δήμαρχος θα περάσει άραγε πού να αγαπά και να νοιάζεται αυτό τον υπέροχο τόπο;»…

Εκλογές 10 Οκτωβρίου 2023….

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιάννη Μάρκου

Άλλος ένας εγκαταλελειμμένος και απαξιωμένος χώρος του Δήμου μας αυτός των αθλητικών εγκαταστάσεων της Χριστούπολης Σπάτων που θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως μνημείο κακοδιοίκησης και κακοδιαχείρισης και παράδειγμα προς αποφυγήν.

Η Δημοτική Αρχή η οποία έχει και την κύρια ευθύνη για αυτή την κατάσταση, έχει βαλτώσει στις κατά καιρούς κακές επιλογές της ακολουθώντας τις ίδιες σκανδαλώδης διαδικασίες νομικές και πολεοδομικές ακροβασίες που ακολούθησαν και οι προκάτοχοί της που σήμερα βρίσκονται στους κόλπους της όπως άλλωστε φάνηκε ξεκάθαρα μετά την παράθεση πλήθους στοιχείων που αναφέρθηκαν στη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Σπάτων στις 14-07-2020 και στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 14-10-2021.

Η Δημοτική Αρχή για άλλη μια φορά παριστάνοντας τον Πόντιο Πιλάτο και μιμούμενη τακτικές στρουθοκαμήλου υπόσχονταν γρήγορες και εύκολες λύσεις οι οποίες όμως μέχρι σήμερα δεν έχουν φέρει κανένα αποτέλεσμα όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει και σε άλλα σοβαρά ζητήματα του Δήμου μας και σήμερα η κατάσταση του αθλητικού πάρκου παραμένει τραγική και επιεικώς απαράδεκτη.

Η μεγάλων διαστάσεων πισίνα, έχει γίνει λασπότοπος και σκουπιδότοπος φωτο (2,3), το κυρίως κτίριο και ο περιβάλλοντας χώρος υποβαθμίζονται καθημερινά και έχει σταματήσει η λειτουργία τους πλέον των τριών ετών φωτο (4,5,6).

Οι αθλητικοί χώροι φωτο (7,8) υπολειτουργούν και είναι σε πολύ κακή κατάσταση, η κατάσταση της παιδικής χαράς που βρίσκεται στο χώρο είναι άκρως επικίνδυνη και χρήζει άμεσης αποκατάστασης φωτο (9,10,11), και ο περιβάλλοντας χώρος πρασίνου είναι εγκαταλελειμμένος φωτο (12,13).

Για ακόμη μία φορά διαπιστώνουμε ότι η λειτουργία και η ορθή διαχείριση των εγκαταστάσεων και των υποδομών του Δήμου μας είναι το ζητούμενο ενώ σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο είναι το αυτονόητο. Με γνώμονα το συμφέρον της περιοχής μας και των πολιτών και πιστεύοντας ότι αξίζουμε κάτι καλύτερο θα εργαζόμαστε συνεχώς και θα κάνουμε όλες εκείνες τις ενέργειες που απαιτούνται προς αυτή την κατεύθυνση.

Διαβάστε ακόμη:

Tρομακτικό τροχαίο ατύχημα! Η Πυροσβεστική απεγκλώβισε τους τραυματίες

“Μαγεία η Λούτσα”! Τι έγραφε ο Φρέντυ Γερμανός το 1960

Σπάτα: Απείλησαν με μαχαίρι οδηγό λεωφορείου ότι θα του κόψουν το λαρύγγι!!!

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *