26/04/2024 5:24 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τι συμβαίνει με το ακατάλληλο νερό στην Αρτέμιδα;

Αναστάτωση και ανησυχία στους κατοίκους για το πρόβλημα που προέκυψε


Μεγάλος προβληματισμός και ανησυχία υπάρχει στους κατοίκους της περιοχής της Αρτέμιδας, με το θέμα του ακατάλληλου νερού που έχει προκύψει τα τελευταία 24ωρα. Ως γνωστόν υπήρξε ανακοίνωση του Δήμου Αρτέμιδας-Σπάτων και συγκεκριμένα του Αντιδήμαρχου Ιωάννη Παραχεράκη για το πρόβλημα με την ποιότητα του νερού, με την σημείωση να μη γίνεται κατανάλωση μέχρι να λυθεί το θέμα.

Η ανακοίνωση του Αντιδημάρχου συγκεκριμένα ανέφερε…

“Ενημερώνουμε τους καταναλωτές, ότι μετά από λήψη δείγματος από την οδό Λαμίας πλησίον Μιτεράν, διαπιστώθηκε υπέρβαση των προβλεπόμενων τιμών & συνίσταται η μη κατανάλωση του νερού στις περιοχές εκατέρωθεν της ανωτέρω οδού μέχρι την εξεύρεση λύσης για το ανωτέρω πρόβλημα.

Από το Δήμο θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατό η ποιότητα του νερού στα ανωτέρω σημεία.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση και ζητούμε συγγνώμη για την αναστάτωση”.

Ο Αντιδήμαρχος

Ιωάννης Παραχεράκης

Μετά από αυτή την ανακοίνωση προκλήθηκε ένας χαμός και στο διαδίκτυο όπου πολλοί δημότες έσπευσαν να γράψουν την δική τους άποψη. Όπως πάντως ανέφερε η Χρύσα Αναγνωστοπούλου που επικοινώνησε με τον κ. Μαγγίνα υπεύθυνο του τομέα υδρευσης του Δήμου, ο οποίος -όπως λέει η ίδια- επιβεβαίωσε την ύπαρξη βακτηριδίων και κολοβακτηριδιων κι ολα τα συναφή. Το πρόβλημα προήλθε από ρωγμές και μόλυνση του δικτύου ύδρευσης.

Επίσης έδωσε και μερικούς συμβουλές: “Πράγματι δεν χρησιμοποιούμε νερό βρύσης για καμμία χρήση. Πίνουμε εμφιαλωμένο νερό, τα πιάτα-ποτήρια-κουταλοπήρουνα κλπ πλένονται στο χέρι είτε με εμφιαλωμένο νερό είτε με βρασμένο που σκοτώνει τα βακτήρια.

Στο πλυντήριο ρούχων ρυθμίζουμε θερμοκρασία πάνω από 40 βαθμούς χωρίς να έχουμε πρόβλημα υγείας. Για μαγείρεμα πάλι θα συνιστούσα εμφιαλωμένο γιατί μπορεί της βρύσης να μολύνει τα τρόφιμα ακόμη και στις θερμοκρασίς μαγειρέματος”.

Διαβάστε ακόμη:

Έκτακτο! Μην πίνετε νερό απ΄ την βρύση- Ανακοίνωση του Δήμου

Το νησί «Δίψα» δίπλα στο Μαραθώνα και οι ναυαγοί

“Τίγρης του Κορωπίου”! Μπουρλότο – Τον έκαψε ζωντανό!!!

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *