24/04/2024 9:44 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ποιοι είναι αυτοί οι εξυπνάκηδες που ρίχνουν λύματα σε υπό κατασκευή αγωγούς στην Παλλήνη & Γλυκά Νερά

Σοβαρά προβλήματα στην εξέλιξη των έργων αποχέτευσης της ΕΥΔΑΠ


εξυπνάκηδες υπάρχουν παντού. Στην Παλλήνη και στα Γλυκά Νερά ρίχνουν λύματα σε υπό κατασκευή αγωγούς προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην εξέλιξη των έργων αποχέτευσης της ΕΥΔΑΠ, στις συγκεκριμένες περιοχές.

Χωρίς να έχουν τεθεί σε λειτουργία οι υπό κατασκευή αγωγοί, «έξυπνοι» συνδέθηκαν παράνομα με αυτούς και απορρίπτουν εκεί τα λύματα από τις ιδιοκτησίες τους.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κινδυνεύει η υγεία των εργαζομένων στα έργα αλλά και να καθυστερεί η εξέλιξή τους αφού πλέον απαιτείται ολόκληρη διαδικασία καθαρισμού των αγωγών.

Το θέμα επεσήμανε η ΕΥΔΑΠ με ανακοίνωση που εξέδωσε και σύμφωνα με την οποία «αρά τις σαφείς οδηγίες που εμπεριέχονταν στα ενημερωτικά έντυπα και στις αιτήσεις σύνδεσης, τα περιστατικά παρανόμων συνδέσεων το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι αυξημένα, κυρίως στον Δήμο Παλλήνης και στην περιοχή των Γλυκών Νερών του Δήμου Παιανίας»!

Μιλώντας στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό planetwebradio.gr και στην εκπομπή «Ανατολικά» με τον Κώστα Τσαπάκη, η διευθύντρια έργων της Εταιρείας σε Κορωπί, Παιανία, Σαρωνικό και Παλλήνη, Κάλλη Κώστα έκανε σαφές ότι η ΕΥΔΑΠ διαθέτει την απαιτούμενη τεχνογνωσία και εμπειρογνωμοσύνη προκειμένου να εξακριβώσει είτε παρατυπίες είτε παράνομη δραστηριότητα στο υπό κατασκευή δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων.

Μάλιστα όπως συμπλήρωσε, παράνομες συνδέσεις διαπιστώθηκαν σε πολυκατοικία στην Παλλήνη σε περιοχή μεταξύ της Αττικής Οδού και της λεωφόρου Μαραθώνος αλλά και σε άλλη – καθώς και σε μονοκατοικίες – σε κεντρικά σημεία των Γλυκών Νερών.

Άμεσα ειδοποιήθηκε η αστυνομία και η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής ενώ απεστάλησαν και εξώδικα προκειμένου να διακοπούν οι παράνομες συνδέσεις.

«Τυχόν ανάλογες, έκνομες ενέργειες, οι οποίες προκαλούν εκτεταμένη ζημιά στο περιβάλλον, θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των δημοτών και των εργαζομένων καθώς και επιφέρουν καθυστερήσεις και συνεπακόλουθα πρόσθετα κόστη στην κατασκευή του δικτύου, θα αντιμετωπιστούν με κάθε νόμιμο μέσο», υπογράμμισε η κα Κώστα.

Διαβάστε ακόμη:

Θλίψη! Έφυγε από την ζωή ο Σταμάτης Κόκοτας – Άφησε την τελευταία του πνοή στο Ασκληπιείο Βούλας

Διάρρηξη στο Ζούμπερι: Μπήκαν σε εστιατόριο και βούτηξαν κρέατα, αυγά, ποτά και λεφτά από το ταμείο!

Mαραθώνας: Αυτοκίνητο τυλίχτηκε στις φλόγες – Έμεινε μόνο ο σκελετός!!! (φωτό)

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *