26/04/2024 5:02 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Σεμινάριο Ψηφιακού Εγγραμματισμού από την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Αχαρνών την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου

Στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις Ψηφιακής Εκπαίδευσης και Ψηφιακού Εγγραμματισμού»


Συνεχίζονται την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι, τα δια ζώσης σεμινάρια της Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία με το Δήμο Αχαρνών στην αίθουσα εκδηλώσεων “Μάριος Δημήτριος Σουλούκος” (Φιλαδελφείας 87 & Αθ. Μπόσδα), στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις Ψηφιακής Εκπαίδευσης και Ψηφιακού Εγγραμματισμού» (Ε.Π. «Αττική 2014-2020)».

Το θέμα του σεμιναρίου είναι: Αξιοποίηση Ηλεκτρονικών Ψηφιακών Υπηρεσιών

Η παρακολούθηση των θεματικών σεμιναρίων, δεν απαιτεί καμία προηγούμενη γνώση, εμπειρία ή εξοικείωση των ωφελούμενων σε θέματα διαδικτύου.

Με την ολοκλήρωση των σεμιναρίων όσες και όσοι το επιθυμούν, θα λάβουν σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Για τη δράση ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε σχετικά:  «Ξεκινήσαμε τον Ιούλιο και προχωράμε ακόμη πιο δυναμικά στα δια ζώσης σεμινάρια, σε συνεργασία με τους Δήμους της Περιφέρειας Αττικής, από τον Σεπτέμβριο! Προσκαλούμε τους ενήλικους δημότες να αγκαλιάσουν αυτή την αξιόλογη δράση και να επωφεληθούν δωρεάν με την τεχνογνωσία των εισηγητών μας για τις προκλήσεις του διαδικτύου, καθώς και τις ψηφιακές υπηρεσίες, αναβαθμίζοντας έτσι τον ψηφιακό εγγραμματισμό της Περιφέρειας Αττικής. Σας προσκαλώ να ενημερωθείτε για τον χρονοπρογραμματισμό της δράσης στο Δήμο σας! Με αυτόν τον τρόπο δίνετε προτεραιότητα στην ψηφιακή ασφάλεια σας και κατ’ επέκταση στην ψυχική σας υγεία, διότι γνωρίζοντας τους δυνητικούς κινδύνους του Διαδικτύου, μπορείτε να σερφάρετε μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, με επίγνωση και δίχως τεχνοφοβία!».

Ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός, τόνισε χαρακτηριστικά: «Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής προσφέρουμε στους ενήλικες κατοίκους των Αχαρνών τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν ψηφιακά και δωρεάν, αποκτώντας χρήσιμες γνώσεις στον τομέα του διαδικτύου. Στόχος μας είναι η παροχή πρακτικών γνώσεων και δεξιοτήτων για την αύξηση της χρήσης διαδικτυακών υπηρεσιών, που διευκολύνουν και βελτιώνουν την καθημερινή ζωή των πολιτών μας».

Δείτε εδώ τη σχετική ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμη:

Λαχτάρα στο Πόρτο Ράφτη! Πήγε για μπάνιο και την παρέσυρε η θάλασσα

Σοκ στο Λαύριο! Επιτέθηκε με σιδερογροθιά σε μαθητή

Μενίδι: Έβρισκε ηλικιωμένους και τους έπειθε να του δώσουν τα πορτοφόλια και τις κάρτες

Ποιος είναι ο 40χρονος από την Παλλήνη που βίασε τη 12χρονη

 

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *