25/04/2024 8:43 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ενδιάμεσες εκλογές! Αδιάφορο το αποτέλεσμα για τις αγορές, εξαιρετικές όμως οι μετεκλογικές προοπτικές

Όλα τα 12μηνα από το 1962 έως το 2021 απέδωσαν κατά μέσον όρο 8,48%


Μια εβδομάδα πριν τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ η σεναριολογία με αφετηρία τα πιθανά αποτελέσματα δίνει και παίρνει. Οι εκλογείς θα προσέλθουν στις κάλπες προκειμένου να αποφασισθεί μέσω της ψήφου τους ποιο κόμμα θα καθορίσει την δημοσιονομική πολιτική των επόμενων 2 ετών.

Σύμφωνα με το ιστορικό υπόδειγμα το πιθανότερο αποτέλεσμα θα είναι μια διχασμένη κυβέρνηση, γεγονός το οποίο θα αποτελέσει περισσότερο μια θετική εξέλιξη για τις αγορές, δεδομένης της απομάκρυνσης οποιουδήποτε ενδεχόμενου περαιτέρω δημοσιονομικής επέκτασης.

Πέρα όμως από το αποτέλεσμα και τον έμμεσο αντίκτυπό του στις αγορές μέσω της μελλοντικά υπό διαμόρφωση δημοσιονομικής πολιτικής, ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στατιστικά που έχουν σχέση με τις αποδόσεις των μετοχικών δεικτών στις ΗΠΑ, τις χρονιές που προηγούνται και έπονται των ενδιάμεσων εκλογών.

Σύμφωνα με την HellasFin.gr  από το 1962 όλα τα 12μηνα (31 Οκτωβρίου/1 Νοεμβρίου) πριν τις ενδιάμεσες εκλογές απέδιδαν κατά μέσον όρο 0,32%, ενώ τα αντίστοιχα που ακολουθούσαν απέδιδαν 16,27%.

Όλα τα 12μηνα από το 1962 έως το 2021 απέδωσαν κατά μέσον όρο 8,48%.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ, ΤΑ 12ΜΗΝΑ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ ΤΩΝ ΕΝΔΙΑΜΕΣΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΑΚΑ ΘΕΤΙΚΑ, ΕΝΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΣΟ ΟΡΟ.

Τμήμα Ερευνών HellasFin Α.Ε.Π.Ε.Υ

  • Ο Αλέξανδρος Νικολόπουλος είναι πιστοποιημένος διαχειριστής κεφαλαίων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Διαβάστε ακόμη:

Τραγωδία στο Μάτι – «Θέλουν δίκη κεκλεισμένων των θυρών»

Αγωνία για τον οδηγό που ντελαπάρισε το αυτοκίνητο στο Νέο Βουτζά (φωτό)

Ραφήνα: Φορτηγό έπεσε πάνω σε μάντρα στη Λεωφόρο Φλέμινγκ

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.