26/04/2024 5:08 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

“Ο ξεχασμένος τραπεζικός λογαριασμός των 290.000 ευρώ, o Δήμαρχος και ο τέως Κοινοτάρχης Ανθούσας”

Επρόκειτο για λάθος; Για παράλειψη; Για αμέλεια;


Ο ξεχασμένος τραπεζικός λογαριασμός των 290.000 ευρώ, o Δήμαρχος και ο τέως Κοινοτάρχης Ανθούσας. Ο Δήμος δεν αντέχει ούτε προχειρότητες ούτε σιωπές.

Μια σημαντική είδηση μάς επεφύλασσε το Δημοτικό Συμβούλιο για την οποία ο Δήμαρχος κος Ζούτσος σαφώς και δεν είναι σε θέση να υπερηφανεύεται. Μια είδηση που αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την κακοδιοίκηση, την κακοδιαχείριση των οικονομικών και την προχειρότητα που τον διακρίνει σε όλα. Η συγκεκριμένη είδηση, αφορά και τον τέως Κοινοτάρχη της πρώην Κοινότητας Ανθούσας κύριο Κουτσικούρη, από τον οποίο θα περιμέναμε κάτι περισσότερο από την εκκωφαντική του σιωπή.

Τι ακριβώς προέκυψε;

Ένας λογαριασμός 289.000 ευρώ! Πρόκειται για χρήματα που ανήκουν στην πρώην Κοινότητα Ανθούσας και τα οποία ήταν ξεχασμένα (σε έναν τραπεζικό λογαριασμό. Τα χρήματα αυτά αφορούν καταθέσεις ανταποδοτικών οφειλών σε λογαριασμό της Εθνικής τράπεζας (αντί του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων οπού πήγαιναν τα άλλα έσοδα της Κοινότητας Ανθούσας και από το οποίο μπορούσε η Κοινότητα να αντλήσει στοιχεία του υπάρχοντος ταμειακού υπολοίπου) η οποία ενημέρωσε πριν από λίγους μήνες τον Δήμο Παλλήνης σχετικά με αυτό το ποσό και ότι ο συγκεκριμένος λογαριασμός δεν έχει κινηθεί περισσότερο από δέκα χρόνια. Γιατί έπρεπε να υπάρξει ενημέρωση της τράπεζας ώστε να γίνει γνωστό το ζήτημα;

Χριστουγεννιάτικο δώρο θα πει κανείς για τα ταμεία του Δήμου μας… Αυτή είναι η μια όψη του νομίσματος. Η άλλη, έχει να κάνει με το γιατί αυτά τα χρήματα ήταν “εξαφανισμένα” για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Η απάντηση του Δημάρχου ήταν η συνήθης: “Φταίει ο υπάλληλος του Δήμου, (τον πρώην Οικονομικό Διευθυντή του Δήμου Γέρακα εννοεί προφανώς), επειδή κατά την παραλαβή του ταμείου της Κοινότητας το 2011, δεν συμπεριέλαβε τον συγκεκριμένο λογαριασμό.” Με λίγα λόγια: Καμμία ευθύνη δεν έχει και πάλι ο ίδιος.

Όμως κύριε Δήμαρχε, αν είχατε κάνει εσείς σωστά τη δουλειά σας, δεν θα αποτελούσαν αυτά τα χρήματα τόσα χρόνια έναν… “κρυμμένο θησαυρό”, αλλά ένα αξιοσέβαστο κεφάλαιο εντός των ταμείων του Δήμου, που θα επέστρεφαν ως ανταποδοτικά οφέλη στους δημότες του, όπως οφείλει να γίνεται. Και αυτό διότι η απογραφή που πραγματοποιήσατε το 2011, εκ του αποτελέσματος, αποδεικνύεται πόσο πρόχειρη ήταν. Γιατί αν δεν ήταν πρόχειρη, τότε θα τον είχατε βρει αυτόν τον λογαριασμό και δεν θα πέφτατε από τα σύννεφα με την ειδοποίηση της τράπεζας.

Η απογραφή του Δημάρχου στο… πόδι είναι όμως η μία διάσταση σε αυτή την ιστορία και με τον μόνιμο και διαρκή τρόπο που διαχειρίζεται τα οικονομικά του Δήμου μας ο Δήμαρχος, είναι και εν πολλοίς αναμενόμενο. Η άλλη, έχει να κάνει με τον τέως κοινοτάρχη Ανθούσας κύριο Κουτσικούρη. Αν μη τι άλλο πρόκειται για τον άνθρωπο που γνώριζε καλύτερα από τον καθέναν μας τι ακριβώς κατείχε και τι παρέδωσε η Κοινότητα τής οποίας υπήρξε επικεφαλής και όφειλε να είχε επισημάνει το ζήτημα και να ενημερώσει για τα χρήματα ή έστω την ύπαρξη του εν λόγω τραπεζικού λογαριασμού. Αναφέρθηκε ότι παρέδωσε ταμείο με 700.000,00€. Όταν όμως ένα ποσό 290΄000€, δηλαδή το 40% του υπάρχοντος πλεονάσματος, μένει εκτός απογραφής, είναι ένα τεράστιο ζήτημα.

Δεν ακούσαμε επίσης καμία εξήγηση. Επρόκειτο για λάθος; Για παράλειψη; Για αμέλεια; Πόσους επιτέλους λογαριασμούς τραπέζης μπορεί να έχει μια μικρή Κοινότητα για να ξεχάσουν να αναφέρουν “μερικούς” από αυτούς όταν παρέδιδαν ταμείο; Είμαστε σίγουροι, ότι αυτό είναι κάτι που κάνει τους πάντες να αναρωτώνται.

Ο Δήμος Παλλήνης δεν αντέχει ούτε προχειρότητες, ούτε σιωπές. Το μόνο που χρειάζεται, είναι ανθρώπους που να ξέρουν, να μπορούν και να θέλουν να τον διοικήσουν σωστά…

Επίσης, να ενημερώσουμε το κο Ζούτσο, ότι δεν κάνει χάρη τους κατοίκους την Ανθούσας λέγοντας ότι με τα παραπάνω χρήματα θα γίνουν έργα στην περιοχή. Τα χρήματα προέρχονται από ανταποδοτικά τέλη της πρώην κοινότητας Ανθούσας, και πρέπει να “επιστραφούν” στους κατοίκους της περιοχής που τα κατέβαλλαν.

Όλα τα παραπάνω, μας υποχρεώνουν να απαιτήσουμε έναν εκ βαθέων οικονομικό έλεγχο των πεπραγμένων της σημερινής διοίκησης του Δήμου Παλλήνης.

Κάτι το οποίο αποτελεί δέσμευση για την δική μας Παράταξη.

Ανθούσα Γέρακας Παλλήνη – Πόλεις για να ζεις

Διαβάστε ακόμη:

Επείγουσα έκκληση για αίμα! Σε κρίσιμη κατάσταση ο 52χρονος που τον παρέσυρε αυτοκίνητο στη Λεωφόρο Σουνίου

Βρέθηκε η 19χρονη Άρτεμις από το Κορωπί; Μαρτυρία-κλειδί λύνει τον γρίφο της εξαφάνισης

Πενθεί όλος ο Μαραθώνας! “Έφυγε” ο Μιχάλης – Άφησε πίσω του τρία παιδιά

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *