25/04/2024 3:10 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πρώην εργοστάσιο στη Νέα Μάκρη γίνεται Κέντρο Πολιτισμού

Το παλαιό εργοστάσιο της Porcelana χτίστηκε το 1950 στη Νέα Μάκρη και σε έκταση 38 στρεμμάτων ανέστειλε τις εργασίες του το 1969


Εκδόθηκε η οικοδομική άδεια του πρώην εργοστασίου της Porcelana στη Νέα Μάκρη και μπαίνουμε όπως φαίνεται στην τελική ευθεία για την μετατροπή του σε Κέντρο Πολιτισμού. Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 16.702.800,00 ευρώ.

Το παλαιό εργοστάσιο της Porcelana που χτίστηκε το 1950 στη Νέα Μάκρη και σε έκταση 38 στρεμμάτων ανέστειλε τις εργασίες του το 1969.

Έκτοτε το κέλυφος του παρέμεινε στη θέση του, υπενθυμίζοντας σε όλους πως κάποια πράγματα στη χώρα μας «ακινητοποιούνται» για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα πριν τελικά αποδοθούν προς χρήση στις τοπικές κοινωνίες που τόσο τα χρειάζονται, δημιουργώντας αναπτυξιακό και κοινωνικό αποτύπωμα.

Ζητήματα προς επίλυση:

«Υπενθυμίζουμε σε όσους αυθαίρετα καταλαμβάνουν μέρος της Porcelana καταπατώντας δημόσια περιουσία, ότι πολύ σύντομα οι πράξεις αυτές θα αποτελούν παρελθόν επισείοντας τις κατά νόμο συνέπειες» αναφέρει σε σχετική με το έργο τοποθέτηση ο Δήμος Μαραθώνα και αναζητήσαμε τον Δήμαρχο Μαραθώνα, Στέργιο Τσίρκα για τις σχετικές διευκρινήσεις.

«Έχουμε καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά κάποιων που έχουν καταπατήσει κατά την γνώμη μας τον χώρο» μας ανέφερε, προσθέτοντας πως το δικαστήριο έγινε τον περασμένο Μάιο και αναμένεται η απόφαση.

Το δεύτερο ζήτημα που πρέπει να επιλυθεί αφορά την χρηματοδότηση του έργου. Όπως πληροφορηθήκαμε έχουν εγκριθεί και κατά πληροφορίες εγγραφεί στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής περίπου 8 εκατ. Ευρώ. Ωστόσο, λόγω ανατίμησης βασικών οικοδομικών υλικών θα χρειαστούν περισσότερα χρήματα για να ολοκληρωθεί το έργο. Υπολογίζονται σε άλλα 8 εκατ. Ευρώ τα οποία θα επιδιωχθεί να βρεθούν και αυτά από την περιφέρεια Αττικής.

Το έργο όταν δημοπρατηθεί και με τις εκπτώσεις που συνήθως γίνονται και υπολογίζονται στο 30% η τελική αναγκαία χρηματοδότηση για την αποπεράτωση του έργου θα προσεγγίσει τα 12 εκατ. Ευρώ.

Διαβάστε ακόμη:

Προαστιακός: Που θα γίνουν οι νέοι σταθμοί σε Σπάτα, Αρτέμιδα, Μαρκόπουλο, Καλύβια & Κερατέα

Τρόμος στο Κορωπί! Σφαίρα καρφώθηκε στο ταβάνι (φωτό)

Ραφήνα: Αχ βρε Στέφανε! Έπεσε για ύπνο και δεν ξύπνησε ποτέ (φωτό)

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *