29/03/2024 11:50 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

«Αντριάνα, πεθαίνω…» είπε και έσβησε! Νεκρός ο δημοσιογράφος…

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης (10.01.2023) θα γίνει η κηδεία του δημοσιογράφου Παναγιώτη Τζένου, στην Πάτρα.


«Αντριάνα, πεθαίνω…». Αυτές τις δύο λέξεις πρόλαβε να πει πριν ξεψυχήσει ο 46χρονος αχαιός δημοσιογράφος, Παναγιώτης Τζένος, γενικός διευθυντής του Ομίλου «Παραπολιτικά» και αδελφικός φίλος του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, όπως και του εκδότη Γιάννη Κουρτάκη.

Λίγα λεπτά μετά τις 8, προχθές το βράδυ, μια θανάσιμη ανατροπή έπληξε το τριήμερο της οικογένειας του Παναγιώτη Τζένου στην Πάτρα. Είχε έλθει με τη σύζυγό του, Αντριάνα Ζακαρέλη (αντιδήμαρχο Πειραιά και δημοσιογράφο) και το παιδί τους, Γιάννη, για ένα τριήμερο ξεκούρασης, που την προηγούμενη μέρα είχε γιορτινά χαρακτηριστικά, καθώς είχαν την ονομαστική τους εορτή ο πατέρας του και ο γιος του.

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η θλιβερή είδηση θανάτου του, από ανακοπή καρδιάς, στο ξενοδοχείο «The Bold Type», στην οδό Γερμανού στην Ανω Πόλη.
Εκλήθη μεν το ΕΚΑΒ και από την πρώτη στιγμή καταβλήθηκε προσπάθεια ανάνηψης, που συνεχίσθηκε στο νοσοκομείο, με τους γιατρούς να αποφαίνονται ότι ήταν ήδη νεκρός όταν διακομίσθηκε στον «Αγιο Ανδρέα».

Πρώτος ενημερώθηκε για την απώλειά του ο επιστήθιος φίλος του Γιάννης Κουρτάκης, που έμεινε αποσβολωμένος, καθώς άκουγε το θλιβερό μαντάτο από τα χείλη του πρώην βουλευτή Αχαΐας, Νίκου Νικολόπουλου. «Εχασα τον δεύτερο αδελφό μου» ανάρτησε, αργότερα, στο διαδίκτυο ο κ. Κουρτάκης, αφού το 1997 είχε βιώσει την απώλεια του βιολογικού του αδελφού.

Σχεδόν ταυτόχρονα, το θλιβερό μαντάτο έφθανε στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, καθώς και σ’ όλα τα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία της Αθήνας και της χώρας, ξαφνιάζοντας και προκαλώντας έντονη θλίψη.

Στον Ομιλο Μαρινάκη και στην οικογένεια των «Παραπολιτικών» η θλίψη κυριαρχεί. Μόλις έγινε γνωστή η τραγική είδηση, κατέφθασαν στην Πάτρα και βρίσκονται στο πλευρό της οικογένειας του αδικοχαμένου Παναγιώτη, τα στελέχη του ομίλου, Γιάννης Κουρτάκης και Θανάσης Φουσκίδης, η ιδιαιτέρα του εφοπλιστή και αρκετοί δημοσιογράφοι των «Παραπολιτικών».

Από τον Γιώργο Τράγκα στα “Παραπολιτικά” 

Καταγόμενος από την Κέρτεζη Καλαβρύτων, ήλθε παιδί στην Πάτρα, όπου ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο Πρότυπο Λύκειο και εισήχθη στη Νομική Αθηνών. Είχε, όμως, κλίση στη δημοσιογραφία και συνεργάσθηκε στα έντυπα του Γιώργου Τράγκα. Ο τελευταίος διέκρινε τις παράπλευρες ικανότητές του και έτσι Τζένος κέρδισε επάξια την εμπιστοσύνη του, για να καταστεί «δεξί του χέρι». Οταν ο Τράγκας απέκτησε το Κανάλι Tele-Time στην Πάτρα, ο εκλιπών ήταν εκείνος που είχε το πρόσταγμα.

Λίγα χρόνια μετά, το 2010, ο Τζένος ήλθε σε συνεργασία με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Γιάννη Κουρτάκη και γνώρισε μεγάλη «δόξα» στην καριέρα του, καθώς ανέλαβε τη Διεύθυνση Εκδόσεων των «Παραπολιτικών», ενώ διατηρούσε ραδιοφωνική εκπομπή στα «Parapolitika FM» και ασκούσε τα καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου του Πρακτορείου Διανομής Εφημερίδων και Περιοδικών «Αργος».

Η σχέση με την Πάτρα

Με την Πάτρα, την Αχαΐα και ειδικότερα με τη γενέτειρά του, την Κέρτεζη Καλαβρύτων, ήταν ιδιαίτερη η σχέση. Οποτε «ξέκλεβε» λίγο χρόνο ερχόταν να επισκεφθεί τους γονείς του και την αδελφή του Παναγούλα, που διατηρεί φαρμακείο στην Εγλυκάδα, αλλά και να θυμηθεί τα ανέμελα χρόνια της νιότης του με παλαιούς συμμαθητές του.

Η κηδεία του Παναγιώτη Τζένου θα γίνει σήμερα στις 12 το μεσημέρι από τον ναό του Αγίου Ανδρέα Πατρών και η ταφή του στο Νεκροταφείο της Κέρτεζης.

Συλλυπητήρια μυνήματα

Στον Παναγιώτη Τζένο οι πάντες αναγνώριζαν εργατικότητα, μαχητικότητα, δυναμισμό, αδιαπραγμάτευτη βούληση να διακινούνται ελεύθερα όλες οι απόψεις και βέβαια σπουδαία οργανωτικά προσόντα.Το ξαφνικό φευγιό του συγκλόνισε τον πολιτικό κόσμο.Συλλυπητήρια εξέφρασαν πολλοί..

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου δήλωσε συγκλονισμένος και στεναχωρημένος, βαθύτατα. «Ο Παναγιώτης υπήρξε μια από τις δυνατές και μαχητικές φωνές της δημοσιογραφίας. Αυθεντικός και θαρραλέος, με ισχυρή άποψη» τόνισε.

Η Νέα Δημοκρατία ανέφερε: «Μας συγκλόνισε. Το έντονο, μαχητικό και αυθεντικό του δημοσιογραφικό αποτύπωμα θα μείνει ανεξίτηλο».

Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, στα μηνύματά τους, εξέφρασαν συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους συναδέλφους του.

Το ΠΑΣΟΚ–ΚΙΝΑΛ τόνισε: «Ενεργός δημοσιογράφος με σημαντική διαδρομή και δημόσια παρουσία, νέος και δημιουργικός άνθρωπος, είχε πολλά ακόμη να προσφέρει».

Το ΜέΡΑ25 υπογράμμισε: «O αιφνίδιος θάνατος έφερε για άλλη μια φορά στην επιφάνεια τη σκοτεινή αλήθεια της υψηλής θνησιμότητας στο απάνθρωπα πιεστικό δημοσιογραφικό επάγγελμα».

Ο αχαιός πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, Νίκος Νικολόπουλος, τον αποχαιρέτησε ως «χαλκέντερο συμμαχητή, πρωταθλητή στην άρση οικογενειακων, δημοσιογραφικών και επιχειρηματικών βαρών». Μεταξύ άλλων, είπε: «Ευτύχισα, από τα χρόνια της νιότης, να συμπορευτώ σε λεωφόρους και ατραπούς της πολιτικής και δημοσιογραφικής ζωής όπου ήταν πάντα μπροστάρης. Ένας αγωνιστής, με σπαθάτο λόγο και προσήλωση σε απαράβατες αρχές και αξίες. Αεικίνητος και εργασιομανής. Αξιοθαύμαστος και αξιομνημόνευτος».

Ο δήμαρχος Καλαβρύτων, Θανάσης Παπαδόπουλος, δήλωσε: «Εκφράσω την βαθιά οδύνη όλων των δημοτών για τον διακεκριμένο συμπατριώτη μας. Ο θάνατος του μάς συγκλόνισε. Ακούραστος εργάτης της δημοσιογραφίας, πληθωρική κι ανήσυχη προσωπικότητα, αγωνιστής της ενημέρωσης, του πολιτικού και δημοκρατικού διαλόγου. Η απώλεια του αφήνειένα δυσαναπλήρωτο κενό».

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης (10.01.2023) θα γίνει η κηδεία του δημοσιογράφου Παναγιώτη Τζένου, στην Πάτρα.

Διαβάστε ακόμη:

Μηχανή στη Λεωφόρο Λαυρίου συγκρούστηκε με Ι.Χ κι εκτοξεύθηκε σε βιτρίνα καταστήματος (φωτό)

Τραγωδία στην Κερατέα: Πως έχασε (τελικά) τη ζωή του ο 40χρονος που βγήκε να μαζέψει χόρτα

Τρεις φωτιές μέσα σε μία ώρα στον Μαραθώνα! Σύμπτωση ή εμπρησμός; (φωτό+βίντεο)

 

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *