19/04/2024 11:56 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αλέξανδρος Νικολόπουλος: Μετοχές και ομόλογα το 2023

Οι επενδυτές είχαν μια πρόγευση πυροδοτώντας τις ανοδικές αντιδράσεις σε όλες τις επενδυτικές κατηγορίες


Τα στοιχεία Δεκεμβρίου και Νοεμβρίου της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ, συνεχίζουν να παρουσιάζουν την εικόνα ισχυρής ζήτησης για εργατικό δυναμικό εκ μέρους των επιχειρήσεων, με την απασχόληση να υπερβαίνει την από το 1983 ανοδική της τάση.

Σύμφωνα με τον πιστοποιημένο διαχειριστή κεφαλαίων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και κάτοχο μεταπτυχιακού διπλώματος από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Αλέξανδρο Νικολόπουλο η πληρέστερη ανάλυση των δεδομένων, αναδεικνύει μια εικόνα ρωμαλέας αγοράς εργασίας με σημαντικά στοιχεία επιβράδυνσης της αύξησης του μισθολογικού κόστους. Η υποχώρηση της ετήσιας μεταβολής του στο 4,6% από 4,8% προηγουμένως, απέχει πλέον λίγο από το επιθυμητό για την FED χαμηλότερα του 4%.

Η εκπλήρωση της συνθήκης ενίσχυσης της αγοράς εργασίας με την ταυτόχρονη αποκλιμάκωση του μισθολογικού κόστους θα ισοδυναμούσε με ένα καθεστώς δρομολογημένης υποχώρησης του πληθωρισμού και ταυτόχρονα ήπιας προσγείωσης της οικονομίας χωρίς ύφεση, με αποτέλεσμα την χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής, νωρίτερα από το τέλους του 2023, όπως προκύπτει από τις εκτιμήσεις Δεκεμβρίου της FED.

Συγκεκριμένα και πάντα σύμφωνα με τον κ. Νικολόπουλο (φωτό) της επενδυτικής εταιρείας HellasFin, ήδη από την Παρασκευή οι επενδυτές είχαν μια πρόγευση ενός τέτοιου κλίματος, πυροδοτώντας τις ανοδικές αντιδράσεις σε όλες τις επενδυτικές κατηγορίες.

Στον τελικό απολογισμό, το επενδυτικά φρικτό 2022 (Από το 1870 δεν υπήρξε καμία χρονιά με ταυτόχρονη υποχώρηση μετοχών και ομολόγων μεγαλύτερη του 10%), έχει εφοδιάσει την επενδυτική κοινότητα με συνθήκες χυμωδών αποδόσεων σε ομόλογα κρατικά και εταιρικά, σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία και στους μετοχικούς τίτλους με την μεγαλύτερη του 20% υποχώρησή τους, ικανοποιητικότατες προοπτικές.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

Διαβάστε ακόμη:

Μηχανή στη Λεωφόρο Λαυρίου συγκρούστηκε με Ι.Χ κι εκτοξεύθηκε σε βιτρίνα καταστήματος (φωτό)

Τραγωδία στην Κερατέα: Πως έχασε (τελικά) τη ζωή του ο 40χρονος που βγήκε να μαζέψει χόρτα

Τρεις φωτιές μέσα σε μία ώρα στον Μαραθώνα! Σύμπτωση ή εμπρησμός; (φωτό+βίντεο)

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *