02/12/2023 11:39 πμ

Δήμος Παιανίας: Παρέμβαση του δημοτικού συμβουλίου κατά της αύξησης των αντικειμενικών αξιών

Στο Φούρεσι από τα 1.100 ευρώ οι αντικειμενικές αξίες εκτοξεύονται στα 1.650 ευρώ


Η έντονη δυσαρέσκεια του Δημοτικού Συμβουλίου Παιανίας για την υπέρμετρη αύξηση κατά 50% των αντικειμενικών αξιών στο Φούρεσι αποτυπώθηκε στην απόφαση της 17ης Ιανουαρίου 2023.

Ως γνωστό οι αντικειμενικές αξίες επαναπροσδιορίστηκαν σε όλη τη χώρα από τον Ιανουάριο του 2022. Στον Δήμο Παιανίας το ποσοστό αύξησης κυμαίνεται μεταξύ του 12,5% και του 13,5%. Διαφορά καταγράφεται στη ζώνη Ε της Δημοτ. Ενότητας Παιανίας με ποσοστό 22,5%, που εναρμονίζει όμως την τιμή ζώνης με την κατώτερη νέα τιμή του Δήμου Παιανίας.

Η περίπτωση του Φούρεσι όμως ξεχωρίζει καθώς από τα 1.100 ευρώ οι αντικειμενικές αξίες εκτοξεύονται στα 1.650 ευρώ με τον οικείο Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο να διαμαρτύρεται σημειώνοντας πως «δεν ελήφθη υπόψιν η πραγματική εμπορική αξία της περιοχής που σε καμία περίπτωση δεν είναι ανώτερη κατά 50% της περιοχής του παλαιού εγκεκριμένου σχεδίου».

Σε κάθε περίπτωση, τα αντικειμενικά δεδομένα όπως το γεγονός ότι η περιοχή:
– περιβάλλεται από 4 κεντρικούς κυκλοφοριακούς άξονες, Λεωφ. Λαυρίου, Λεωφ. Μαραθώνος, Λεωφ. Σπάτων και Περιφερειακή Υμηττού, με όλες τις αρνητικές συνέπειες που αυτό συνεπάγεται.
– στην περιοχή υπάρχουν πολλές οχλούσες χρήσεις, ενδεικτικά αναφέρουμε ότι υπάρχουν 9 συνεργεία αυτοκινήτων, μαρμαράδικο, βουλκανιζατέρ, εκπαιδευτήριο κλπ.
– η περιοχή διαρρέεται από δυο μεγάλα ρέματα ένα που έρχεται από την Πεντέλη και ένα από τον Υμηττό και επίσης την περιοχή διασχίζει τμήμα της εκτροπής του ρέματος Ποδονίφτη.
– στην περιοχή δεν υπάρχει ακόμα αποχέτευση.
– ο συντελεστής δόμησης στην περιοχή αυτή είναι κλιμακωτός 0,80 και 0,60, ενώ για παράδειγμα στην περιοχή του παλαιού εγκεκριμένου σχεδίου ο συντελεστής δόμησης είναι 0,80 σε καμία περίπτωση δεν αιτιολογεί την υπέρμετρη αύξηση.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Παιανίας κατά πλειοψηφία αποφάσισε να υποβληθεί η γνώμη προς το Αυτοτελές Τμήμα Εκτιμήσεων και Προσδιορισμού Αξιών Ακινήτων, Γενική Γραμματεία Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών για μείωση στην τιμή των 1.250 €.

Διαβάστε ακόμη:

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο Παρασκευή όλα τα σχολεία στην Αττική

Τέλος εποχής για γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην Ανατολική Αττική! Ποιοι πήραν τα καταστήματα της

Ύποπτο αυτοκίνητο κυκλοφορεί στο Κορωπί! Διέρρηξαν σπίτι στο Κίτσι

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *