25/04/2024 12:16 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Καραϊβάζ: Σε εκτέλεση επιχειρηματία στον Γέρακα εμπλέκεται ο ένας αδερφός

Tο συμβόλαιο θανάτου του επιχειρηματία και η εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου


Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις τα τελευταία 24ωρα, στην υπόθεση δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ. Ο ένας εκ των συλληφθέντων φέρεται να εμπλέκεται σε συμβόλαιο θανάτου εις βάρος επιχειρηματία στον Γέρακα, αφού σύμφωνα με πληροφορίες είχε επαφές μαζί του πριν βρεθεί νεκρός.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, αστυνομικού συντάκτη του «Βήματος» και των «Νέων», η έρευνα της αστυνομίας στρέφεται γύρω από τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ.

Σχετικά με τους δύο συλληφθέντες για την εν ψυχρώ εκτέλεση του δημοσιογράφου, ερευνάται εάν συνδέονται και με άλλα συμβόλαια θανάτου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας οι εντολείς των συμβολαίων θανάτου είναι διαφορετικά πρόσωπα σε κάθε υπόθεση, ενώ οι εκτελεστές παραμένουν τα ίδια πρόσωπα.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο MEGA, η αστυνομία έχει σαφείς ενδείξεις πως υπάρχει σύνδεση με τη δολοφονία επιχειρηματία που ασχολούταν με εμπόριο πετρελαίου στον Γέρακα.

Συγκεκριμένα, αστυνομικές πηγές εκτιμούν πως ο ένας από τους δράστες της δολοφονίας Καραϊβάζ ενδέχεται να είναι αναμειγμένος και στη δολοφονία του επιχειρηματία στον Γέρακα, καθώς όπως έχουν καταγγείλει οικεία πρόσωπα του θύματος, το πρόσωπο αυτό προσέγγισε τον επιχειρηματία, του ζήτησε να διώξει κάποιους επίορκους αστυνομικούς με τους οποίους είχε επαφές και του ζήτησε να αναλάβει να του «πουλήσει» προστασία. Σημειώνεται ότι λίγες ημέρες αργότερα ο επιχειρηματίας βρέθηκε νεκρός.

Τα πακιστανικά κινητά, τα βίντεο και το τηλεφώνημα λίγο μετά την δολοφονία

Σύμφωνα με στοιχεία που διαρρέουν από την δικογραφία, η οποία φέρεται να είναι πολύ καλά «δεμένη» από τους έμπειρους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, καταλυτικό ρόλο στον εντοπισμό των καταρχάς δύο δραστών συνεργών στη δολοφονία του Γιώργου Καραιβάζ, είχε το βιντεοληπτικό υλικό που συγκέντρωσαν οι αρχές.

Μάλιστα υπάρχει βίντεο που δείχνει 300 μέτρα μακριά από το σημείο της δολοφονίας να αποβιβάζεται από το σκούτερ Beverly και να ανεβαίνει στο λευκό βαν Fiat, ο συνεπιβάτης – εκτελεστής οδήγησαν τους αναλυτές του Ανθρωποκτονιών να στείλουν τη δικογραφία στη δικαιοσύνη για ακολουθήσουν εντάλματα σύλληψης. Μάλιστα, 15 ημέρες πριν τη σύλληψη τους, τα δυο αδέρφια, είχαν κληθεί από την Ασφάλεια, να δώσουν εξηγήσεις για το πως βρέθηκε το βαν της εταιρείας καθαρισμού στην περιοχή, χωρίς όμως να μπορούν να δικαιολογήσουν τη συγκεκριμένη διαδρομή, λέγοντας ότι και τις δυο ημέρες, παραμονή και ανήμερα, της δολοφονίας Καραϊβάζ, το βαν βρισκόταν έξω από το σπίτι του από … σύμπτωση.

Τα τρία νέα πρόσωπα της δικογραφίας

Από τα στοιχεία που έχει η αστυνομία φαίνεται ότι στην εγκληματική υπόθεση, συμμετείχαν άλλα τρία άτομα εκ των οποίων τα δύο αγόρασαν τα πακιστανικά κινητά που χρησιμοποιήθηκαν για την ενδοσυνεννόηση αλλά και ένας τρίτος παλιός γνώριμος των αρχών που χαρακτηρίζεται ως μεγάλο όνομα στο χώρο της νύχτας. «Από την επισταμένη – συνδυαστική παρατήρηση και ανάλυση του συνόλου του οπτικού υλικού, προέκυψε ότι, οι δράστες χρησιμοποίησαν για το σχεδιασμό, υλοποίηση της πράξης και την απρόσκοπτη διαφυγή τους από το σημείο ανθρωποκτονίας, τουλάχιστον μία μοτοσυκλέτα τύπου «SCOOTER», μάρκας PIAGGIO μοντέλου BEVERLY 350 μαύρου χρώματος.

Παρατηρήθηκε δε, η παρουσία ενός Ι.Χ.Φ. τύπου «βαν» λευκού χρώματος με την επιγραφή, μεταξύ άλλων (αναφέρεται στην επωνυμία της εταιρείας). Να σημειωθεί ότι τα ανωτέρω δύο οχήματα, ήτοι το BEVERLY που χρησιμοποίησαν οι δράστες της δολοφονίας, αλλά και το βαν παρατηρήθηκαν σε κάμερες ασφαλείας της περιοχής και την προηγούμενη ημέρα να κινούνται σε ίδιους χρόνους και τόπους. Όπως προέκυψε, η ως άνω εταιρεία εδρεύει στην περιοχή της Νίκαιας, τυγχάνει ιδιοκτησίας γυναίκας υπηκόου Αλβανίας, σύντροφος της οποίας είναι ο 48χρονος.

Κατά παραγγελία ανθρωποκτονία

Από τις ανακρίσεις αλλά και το υλικό που έχει συγκεντρωθεί σε συνδυασμό με τα όσα εντοπίστηκαν στον τόπο του εγκλήματος (έξω από το σπίτι του δημοσιογράφου), οι έμπειροι αξιωματικοί της αστυνομίας, οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι το κίνητρο της ανθρωποκτονίας ήταν η οριζόμενη στη βιβλιογραφία «κατά παραγγελία» ανθρωποκτονία.

Για το λόγο αυτό τα δεδομένα της υπόθεσης αναλύθηκαν σε συνδυασμό με τα στοιχεία έτερων «κατά παραγγελία» ανθρωποκτονιών, που σχετίζονται με το οργανωμένο έγκλημα της Χώρας μας, αφού ο δημοσιογράφος Καραϊβάζ ασχολούνταν, μεταξύ άλλων, με το ρεπορτάζ για το εγχώριο οργανωμένο έγκλημα.

Με βάση τα στοιχεία από το αρχείο της Υπηρεσίας μας, εκτιμήθηκε ότι η παρουσία του βαν στην περιοχή του Αλίμου, πιθανόν σχετίζεται με τη δολοφονία Καραϊβάζ. Για το λόγο αυτό και προκειμένου αποσαφηνιστεί το εν λόγω ενδεχόμενο, κρίθηκε απαραίτητο να διευκρινιστεί ο λόγος παρουσίας του στα συγκεκριμένα σημεία, τόσο την ημέρα της δολοφονίας όσο και την προηγούμενη.

Το λευκό βαν

Από την έρευνα, διαπιστώθηκε ότι, ο 48χρονος, είναι ο διαχειριστής και υπεύθυνος της εν λόγω εταιρείας ενώ η σύντροφός του εμφανίζεται ως ιδιοκτήτρια για φορολογικούς σκοπούς.

Από την εξέταση του 48χρονου, της ιδιοκτήτριας και όλων των υπόλοιπων υπαλλήλων της εταιρείας, προέκυψαν στοιχεία τα οποία καταδεικνύουν ότι τα επίμαχα χρονικά διαστήματα, το βαν οδηγούσε ο 48χρονος. Επίσης, από έλεγχο που διεξήχθη στα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας, δεν προέκυψε η συγκεκριμένη εταιρεία να είχε αναλάβει οποιαδήποτε εργασία τόσο στο συγκεκριμένο σημείο – οδό όσο και στην ευρύτερη περιοχή του Αλίμου τα επίμαχα χρονικά διαστήματα.

Ο 48χρονος κατά την ανάκριση δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει τον λόγο παρουσίας του στην περιοχή του Αλίμου, αποδίδοντας την παρουσία του βαν στους συγκεκριμένους τόπους και χρόνους και τις δύο ημέρες, σε σύμπτωση. Να σημειωθεί ότι, το βαν αναγνωρίστηκε στο οπτικό υλικό από τις κάμερες» αναφέρεται στα απόρρητα ενημερωτικά σημειώματα της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών, έχουν πλήρη εικόνα για το τι έχει συμβεί και εκτιμούν ότι υπήρξε σύμπραξη μεγάλων ονομάτων του οργανωμένου εγκλήματος που για δικούς τους λόγους ο καθένας ήθελαν να σβήσουν από τον χάρτη τον αστυνομικό συντάκτη. Έτσι, όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές, η έρευνα έχει περάσει πλέον στη διαδικασία της αντίστροφης μέτρησης κατά την οποία, έχει συνταχθεί μια λίστα ονομάτων – υπόπτων τα οποία ερευνώνται ένας- ένας και αποκλείονται για να καταλήξουν οι αρχές στους εμπλεκόμενους.

vradini.gr

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *