24/06/2024 8:23 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μαρία Ναυροζίδου: «Δυστυχώς η πραγματικότητα διαφέρει από αυτή που παρουσιάζει η Νέα Δημοκρατία»

"Δεν κατάφερε να ελέγξει την ακρίβεια παρά τα επικοινωνιακά μέτρα που έλαβε"


Δυστυχώς για τους πολίτες η πραγματικότητα διαφέρει από αυτή που παρουσιάζει η Νέα Δημοκρατία. Η ακρίβεια, τα αυξημένα επιτόκια και οι χαμηλοί μισθοί αναιρούν κάθε ουτοπική ανακοίνωση ή υπόσχεση της κυβέρνησης, η οποία απέτυχε και σε αυτόν τον τομέα.

Επί της θητείας της η ακρίβεια εκτοξεύτηκε σε δυσθεώρητα ύψη, το βοιοτικό επίπεδο -για τους μη προνομιούχους – χειροτέρεψε, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί έλαμψαν δια της απουσίας τους και ο πληθωρισμός έπιασε διψήφιο ποσοστό μετά από χρόνια.

Συμπεραίνουμε, λοιπόν, ότι η κυβέρνηση που διεκδικεί την ανανέωση της θητείας της δεν κατάφερε να ελέγξει την ακρίβεια παρά τα επικοινωνιακά μέτρα που έλαβε.

Τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας «όχι μόνο απέτυχαν, αλλα διεύρυναν και το χάσμα στο επίπεδο ζωής του
ελληνικού λαού από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο», όπως έχει επισημάνει το ΠΑΣΟΚ που , εδώ και καιρό, έχει προτείνει συγκεκριμένα μέτρα όπως: μείωση του ΦΠΑ, αύξηση των ελέγχων και κατάργηση έμμεσων φόρων που επιβαρρύνουν την
τελική τιμή.

Θύματα αυτής της πραγματικότητας είναι κυρίως οι οικογένειες, οι οποίες βλέπουν τον προϋπολογισμό τους να συρρικνώνεται.

Η αλλαγή των καταναλωτικών προτύπων λόγω της ακρίβειας, ο περιορισμός της κατανάλωσης βασικών αγαθών, η κερδοσκοπία των μεγάλων επιχειρήσεων και η αναδιανομή εισοδημάτων που συντελείται μέσω του πληθωρισμού και των αυξημένων φόρων κατανάλωσης μαζί με τις αυξημένες τιμές ενοικίων και τις απαγορευτικές δόσεις στεγαστικών δανείων, συνθέτουν ένα ζοφερό σκηνικό συρρίκνωσης του οικογενειακού προϋπολογισμού και της αγοραστικής δύναμης.

Οι εξελίξεις αυτές οδηγούν σε αύξηση των ανισοτήτων, με κυριότερα θύματα τους πιο αδύναμους και ευάλωτους συμπολίτες μας, οι οποίοι αντί ουσιαστικών μέτρων εισπράττουν τη χλεύη των κυβερνητικών στελεχών.

Η οικογένεια που αποτελεί το πιο ζωντανό κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας στερείται προοπτικής και αντιμετωπίζει
ανυπέρβλητα προβλήματα διαβίωσης. Γι αυτό αποτελεί επιτακτική ανάγκη η αλλαγή συσχετισμών και η ανάδειξη του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής σε παράγοντα λήψης και εφαρμογής αποφάσεων καθώς διαθέτει ένα σαφές και κοστολογημένο πρόγραμμα για τον έλεγχο της ακρίβειας και την ενίσχυση των οικογενειών.

  • Η Μαρία Ναυροζίδου κατεβαίνει υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Ανατολική Αττική και είναι πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Ανατολικής Αττικής «Η Ζεστή Αγκαλιά»

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *