02/05/2024 12:42 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Βόμβα! Αυτό είναι το νέο εμπορικό κέντρο νέας γενιάς στα Σπάτα

Δρομολογείται η αξιοποίηση οικοπέδου 32 στρεμμάτων, έναντι του Smart Park της REDS


Τη νέα γενιά εμπορικών κέντρων, -όπως αυτό που προβλέπεται στα Σπάτα– και εμπορικών πάρκων ετοιμάζεται να υποδεχθεί η ελληνική αγορά έως το 2025-2026. Μάλιστα, θα πρόκειται για τις πρώτες σημαντικές νέες επενδύσεις των τελευταίων δύο δεκαετιών, καθώς μεσολάβησε η οικονομική και εν συνεχεία η υγειονομική κρίση, οι οποίες μετέθεσαν χρονικά κάποια από τα σχετικά χρονοδιαγράμματα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις διαφοροποίησαν πλήρως τον σχεδιασμό.

Σύμφωνα με τα σχέδια που έχουν ανακοινωθεί, η Lamda Development, μέσω της θυγατρικής Lamda Malls, και ο όμιλος Φουρλή, μέσω της θυγατρικής ΑΕΕΑΠ Trade Estates, πρόκειται να εξελιχθούν σε κυρίαρχους του κλάδου.

Παράλληλα όμως η εταιρεία σχεδιάζει τέσσερα νέα εμπορικά πάρκα, σε Σπάτα (έναντι του Smart Park της REDS), Πάτρα και Ηράκλειο Κρήτης, όπως επίσης κι ένα ακόμα εντός της έκτασης του Ελληνικού. Συνολικά, πρόκειται να επενδυθούν κεφάλαια της τάξεως των 150 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη νέων εμπορικών πάρκων, επιφάνειας της τάξεως των 64.500 τ.μ.

Η μεγαλύτερη επένδυση αφορά το εμπορικό πάρκο του Ελληνικού, που χωροθετείται δίπλα στο Vouliagmenis Mall. Εκεί ο όμιλος Φουρλή σχεδιάζει την κατασκευή 30.000 τ.μ., με το συνολικό ύψος της επένδυσης να υπολογίζεται σε 70 εκατ. ευρώ.

Στα Σπάτα δρομολογείται η αξιοποίηση οικοπέδου 32 στρεμμάτων, όπου σχεδιάζεται η ανάπτυξη ενός πάρκου μεικτής εκμισθώσιμης επιφάνειας 9.650 τ.μ. Η επένδυση αυτή, όπως και τα υπόλοιπα εμπορικά πάρκα του ομίλου, αναπτύσσονται μέσω στρατηγικής συνεργασίας που έχει συναφθεί με την ολλανδική εταιρεία Ten Brinke και συγκεκριμένα μέσω της ελληνικής θυγατρικής της.

powergame.gr

Φωτό: Riviera Galleria ©rivieragalleria.theellinikon.com.gr

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *