25/02/2024 6:01 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Βόμβα Καρατζά στην Παλλήνη! Και το όνομα αυτού «Πολιτείας Όραμα»

Διαβάστε την Ιδρυτική Διακήρυξη της νέας πολιτικής αυτοδιοικητικής κίνησης


Βόμβα στα πολιτικά δρώμενα του Δήμου Παλλήνης έριξε ο Γιώργος Καρατζάς. Μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, “γεννήθηκε” μια νέα… Πολιτική αυτοδιοικητική κίνηση με τον τίτλο «Πολιτείας Όραμα», Aνθούσα – Γέρακας – Παλλήνη.

Διαβάστε την Ιδρυτική Διακήρυξη της νέας κίνησης που από την γέννησή του ταρ’αζει τα… νερά της Παλλήνης.

Συνδημότισσες και Συνδημότες,

Με την παρούσα Ιδρυτική Διακήρυξη, η ανεξάρτητη πολιτική αυτοδιοικητική κίνηση «Πολιτείας Όραμα», παρουσιάζεται στους δημότες του Δήμου μας και ευελπιστεί να προκαλέσει την κριτική τους σκέψη και τον αναστοχασμό τους πάνω σε βασικά ζητήματα που αφορούν τον δήμο και τη διοίκησή του. Απώτερος στόχος της κίνησής μας είναι να ενεργοποιήσει και τη δική σας συμμετοχή στα κοινά και έτσι όλοι μαζί να οδηγηθούμε σε μια νεότερη και ποιοτικότερη εποχή για τον τόπο μας.

Η πολιτική μας κίνηση αυτή, φιλοδοξεί να αποτελέσει το σημείο αναφοράς για όλους τους συνδημότες μας, κοινωνικά ενεργούς και μη, νέους και μεγαλύτερους ηλικιακά και να τους καταστήσει έτοιμους για ουσιαστική συμμετοχή και δυναμική δράση, με σκοπό να επιφέρουμε ευεργετικές αλλαγές στον Δήμο μας.

Κοινό μας όραμα είναι η βελτίωση των συνθηκών ζωής, είτε μέσω της διεκδίκησης και ανάληψης της διοίκησης του Δήμου, είτε, μέσω του ελέγχου της οιασδήποτε άλλης διοίκησης ήθελε προκύψει, η απαίτηση για χρηστή διαχείριση, διαφάνεια, δικαιοσύνη, καθώς και την ενεργοποίηση όλων των συνδημοτών μας, και την ανάδειξη ενεργών πολιτών που θα σκέφτονται κριτικά και θα αρθρώνουν πολιτικό και ουσιαστικό λόγο.

Ελεύθεροι από κομματικές δεσμεύσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει την αποποίηση των ιδεολογικοπολιτικών μας καταβολών, παραμένουμε προσηλωμένοι στην επίτευξη των κοινών μας στόχων, οι οποίοι ούτε χρώμα έχουν, ούτε ιδεολογικούς περιορισμούς. Έχοντας εντοπίσει σωρεία λαθών της παρούσας Δημοτικής Αρχής κατά την διάρκεια της διοίκησής της στο τιμόνι του Δήμου μας, θέλουμε και σκοπεύουμε να συμμετάσχουμε δυναμικά στον έλεγχο και στην διαμόρφωση της καθημερινής ζωής στον τόπο μας.

Κάνουμε την εμφάνισή μας δηλώνοντας την παρουσία μας εφεξής, προκειμένου να απαιτήσουμε όλες τις απαραίτητες αλλαγές που επιβάλλονται για την βελτίωση των όρων διαβίωσης στην πόλη μας. Αναχρονιστικές πολιτικές, γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, πρακτικές νεποτισμού, ανεπαρκείς κοινωνικές επεμβάσεις, περιορισμένες πολιτιστικές δράσεις, αδυναμία ανάδειξης του υλικού και άυλου πολιτιστικού πλούτου της περιοχής μας, εγωκεντρικές δεσποτικές νοοτροπίες που δεν συνάδουν με το δημοκρατικό πνεύμα που οφείλει να διαπνέει τον δήμο μας και κυρίως, η ανισομέρεια που επιδεικνύει η παρούσα Αρχή, στις παρεμβάσεις της στις τρεις Τοπικές Ενότητες που συγκροτούν τον ενιαίο Δήμο Παλλήνης, θα πρέπει να λάβουν ένα τέλος.

Οριστικό και αμετάκλητο. Το όραμά μας θα γίνει πραγματικότητα, ο δήμος μας θα αλλάξει. Ήρθαμε για να ακουστούμε και η φωνή μας θα είναι δυνατή.

Στόχος όμως δεν αποτελεί μονάχα η αυστηρή κριτική, αλλά, ακόμα περισσότερο, η προώθηση ρεαλιστικών λύσεων για τα προβλήματα της Παλλήνης, του Γέρακα και της Ανθούσας. Απαιτούμε διαφάνεια, αξιοκρατία, διάλογο και διαβούλευση. Στην προσπάθειά μας επιζητούμε τη συνομιλία με την κοινωνία. Μόνο έτσι μπορούν να καταγραφούν όλες οι ανάγκες της και να αξιολογηθούν οι ιδέες των συνδημοτών μας. Καλούμε όλους τους ενεργούς πολίτες, που έχουν διάθεση για συμμετοχή στα κοινά, να ενεργοποιηθούν στο πλευρό μας, να μας μιλήσουν και όλοι μαζί να συνδιαμορφώσουμε το μέλλον μας. Σε αυτή την προσπάθεια κανείς σκεπτόμενος συμπολίτης μας δεν περισσεύει.

Θα προσπαθήσουμε για την ουσιαστική ανάπτυξη του δήμου, αξιοποιώντας τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα και σεβόμενοι τις ιδιαιτερότητες του. Επιζητούμε τη στήριξη και τη συνεργασία των δημοτών, των συλλόγων, των κοινωνικών κινήσεων και των φορέων. Αποβλέπουμε σε μια ασφαλή και αλληλέγγυα κοινωνία, συνεργασίας και συλλογικής δράσης.

Οι προκλήσεις της νέας εποχής είναι μεγάλες και οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται πάρα πολλές. Οι πόλεις μας, διαθέτουν το ανθρώπινο δυναμικό για να αξιοποιήσουμε αυτές τις ευκαιρίες. Ευελπιστούμε και επιζητούμε και την δική τους συμμετοχή και θεωρούμε απολύτως σίγουρο, ότι όλοι μαζί θα ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των σύγχρονων στοιχημάτων.

Ο δήμος μας οφείλει να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες, σε συνεργασία με την εκάστοτε κυβέρνηση της χώρας. Η εξωστρέφεια είναι προϋπόθεση. Η ψηφιακή εποχή προσφέρει τη δυνατότητα σε κάθε περιοχή να αναδειχθεί και να παρουσιαστεί εκτός των στενών της εδαφικών ορίων. Η Παλλήνη, ο Γέρακας, η Ανθούσα, τόσο ενιαία, όσο και ως ξεχωριστές – διαφορετικές οντότητες, μπορούν και πρέπει να ακουστούν παντού. Η πολιτιστική αναβάθμιση και η ανάδειξη των πόλεων μας θα πρέπει να συνιστά προτεραιότητα και στο άμεσο μέλλον να γίνουμε ένας δήμος πρότυπο για ολόκληρη την Ελλάδα. Ένας Δήμος ισάξιος των καλυτέρων Ευρωπαϊκών πόλεων.

Όσοι διακατέχονται από σκέψη περιορισμένη στα γεωγραφικά μας σύνορα δυστυχώς είναι πολίτες μιας προηγούμενης εποχής και δεν βοηθούν τον τόπο. Τέτοια πρόσωπα συγκεντρώνει η σημερινή διοίκηση. Όμως, πλέον, ή θα προσαρμοστούν ή θα «συνταξιοδοτηθούν». Η Ανθούσα, ο Γέρακας και η Παλλήνη δεν θα μείνουν πίσω στις εξελίξεις.

Η καθημερινότητα του πολίτη είναι ο πρώτος βασικός πυλώνας για εμάς. Η ανάδειξη και η προβολή της περιοχής μας ο δεύτερος, ο οποίος θα επηρεάσει θετικά τον πρώτο. Οι σύγχρονες διοικήσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση οφείλουν να βλέπουν μακριά. Γι’ αυτό πρέπει να ενεργοποιούνται οι κατάλληλοι άνθρωποι. Στην δημοτική μας κίνηση αυτή, αυτούς τους ανθρώπους θα εμπιστευτούμε. Όχι επειδή διαπνεόμαστε από ένα αυθαίρετο μοντερνισμό, αλλά επειδή έχουμε μελετήσει και έχουμε δει πώς πέτυχαν τέτοια μοντέλα και πόσο πολύ αυτά ενίσχυσαν τον τόπο τους.

Στα πλαίσια της ιδρυτικής διακήρυξης δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τη θεωρία. Όλα μας όμως τα σχέδια θα ξεδιπλωθούν αναλυτικά στο επόμενο διάστημα μέσα από δράσεις, κινήσεις και δημόσιες τοποθετήσεις. Καλούμε τους δημότες να μας ακούσουν και να μας προτείνουν τις δικές τους ιδέες και απόψεις. Η πολιτική μας κίνηση είναι εδώ για να τις αξιολογήσει και να τις αναδείξει. Σύνθημα μας: Το όραμά μας θα γίνει πραγματικότητα, ο δήμος μας θα αλλάξει.

Είμαστε εδώ, σε τοπικό επίπεδο, για να προστατεύσουμε τη δημοκρατία μας, την ελευθερία μας, τους θεσμούς μας, τον πολιτισμό μας, τις παραδόσεις μας, την εθνική και θρησκευτική μας ταυτότητα, την κοινωνική συνοχή. Οι ελληνικές πόλεις εξελίσσονται σε πολυπολιτισμικές πόλεις. Προφανώς αυτό μας προβληματίζει,αλλά σε καμμία περίπτωση δεν μας τρομάζει.

Πρέπει να αξιολογηθεί, να ερμηνευθεί και να αντιμετωπιστεί. Ο σεβασμός στον «άλλον» είναι για εμάς αδιαπραγμάτευτος, έχοντας όμως πάντα κατά νου, ότι σε όλους μας, σε «εμάς» και στους «άλλους», αντιστοιχούν ευθύνες και υποχρεώσεις, στις οποίες πρέπει να ανταποκρινόμαστε προκειμένου να απολαμβάνουμε μια κοινωνία ευνομίας και αλληλοσεβασμού.

Η «υγεία» της κοινωνίας μας επιβάλλεται να διασφαλιστεί με κάθε τρόπο. Θα πρέπει άλλωστε να γνωρίζουν άπαντες, πως η ελευθερία και τα δικαιώματα του καθενός από εμάς, οριοθετούνται και παύουν να ισχύουν, όταν συναντούν την ελευθερία και τα δικαιώματα του άλλου. Σε αυτό το πλαίσιο διαχωρισμοί και στερεότυπα δεν χωρούν.

Η κίνησή μας είναι ενάντια σε κάθε τύπο διακρίσεων, φυλετικών, θρησκευτικών, έμφυλων, ιδεολογικών, ατομικών κ. ο. κ. Απαραίτητη προϋπόθεση, ο πλήρης και καθολικός σεβασμός, αποδοχή και εφαρμογή των υποχρεώσεων που προκύπτουν για κάθε μέρος, και επιβάλλονται για την διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης και συνοχής. Οι δράσεις ενημέρωσης και διαπαιδαγώγησης επ’ αυτών των ζητημάτων θα αποτελέσουν άμεση προτεραιότητά μας.

Το ίδιο μαχητικοί θα σταθούμε και απέναντι στα πολλά περιβαλλοντικά ζητήματα της εποχής και ιδιαίτερα της περιοχής μας. Θα τα αναδείξουμε όλα. Οι όποιες δράσεις επίλυσης αυτών από όπου και να προέρχονται θα μας βρουν συμμάχους ενώ θα σταθούμε με σθένος απέναντι σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης του Δήμου μας και σε κάθε ενέργεια που υποσκάπτει το μέλλον των παιδιών μας.

Συνδημότισσες και Συνδημότες,

Kλείνοντας σας καλούμε να μας παρακολουθήσετε και να μας ακολουθήσετε. Άλλωστε, όσες περισσότερες φωνές ακούγονται στις κοινωνίες τόσο αποτελεσματικότερος γίνεται ο έλεγχος της εξουσίας και τόσο καλύτερες εν τέλει γίνονται και οι ίδιες. Θα είμαστε εδώ για να προσφέρουμε ό, τι καλύτερο μπορούμε για την Ανθούσα, τον Γέρακα, την Παλλήνη. Για τον ενιαίο Καλλικρατικό μας Δήμο, τον Δήμο Παλλήνης.
Για την Πολιτική αυτοδιοικητική κίνηση «Πολιτείας Όραμα»,

Ο Επικεφαλής,
Γεώργιος Καρατζάς.

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *