02/10/2023 1:52 πμ

Λαύριο: Το φοινικόδασος που είναι βγαλμένο από εικόνες της Χαβάη (βίντεο)

Απέχει μόλις 45 λεπτά από το κέντρο τη Αθήνας


Μπορεί να νομίζατε ότι για μία ανάσα εξοχής θα πρέπει να κάνετε μεγάλα ταξίδια, όμως μπορείτε να βρείτε ένα εξωτικό φοινικόδασος που απέχει μόλις 45 λεπτά από το κέντρο τη Αθήνας και βρίσκεται στην Αττική.

Όλο τον χρόνο προσπαθούμε να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα, όμως ειδικά το Καλοκαίρι το καυσαέριο και η ζέστη νιώθουμε ότι μας πνίγει. Ψάχνουμε λοιπόν να βρούμε ανάσες δροσιάς και οξυγόνου. Κοιτάζουμε νησιά και περιοχές στην επαρχία όμως αν ζεις στην Αθήνα αυτό που ψάχνεις είναι πιο κοντά από όσο πίστευες.

Μόλις 45 λεπτά μακριά από την Αθήνα υπάρχει ένα φοινικόδασος που είναι βγαλμένο από εικόνες της Χαβάη. Είναι ένα υπέροχο φοινικόδασος που θα σας δροσίσει και θα σας χαλαρώσει και βρίσκεται στην Αττική. Διαβάστε παρακάτω:

Το συγκεκριμένο δάσος με τους φοίνικες βρίσκεται στο Λαύριο και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Φοινικόδασος (Κυπριανού). Στην περιοχή λοιπόν όπως το δείχνει και το όνομα υπάρχει ένα δάσος με περίπου 300-400 φοίνικες που φυτεύτηκαν το 1880.

Αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο του Λαυρίου αλλά και της ιστορίας της περιοχής. Οι φοίνικες στο συγκεκριμένο δάσος αποτελούν ένα πρωτοποριακό είδος βιολογικού καθαρισμού αφού οι ρίζες μάζευαν τα λύματα του οικισμού τότε.

Σήμερα και παρά το κόκκινο σκαθάρι που έχει προκαλέσει ζημιά σε πολλούς φοίνικες στην Ελλάδα, το συγκεκριμένο φοινικόδασος στέκει ακόμη και κάνει κάθε επισκέπτη να χαλαρώνει και να νιώθει πως βρίσκεται σε γνωστούς εξωτικούς προορισμούς, χωρίς να χρειαστεί να απομακρυνθεί από την Αττική.

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *