07/05/2024 1:22 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Cine Γέρακας! Έρχονται νέες ταινίες και δύο θεατρικές παραστάσεις

Παραγωγές που έκαναν αίσθηση και προκαλούν το ενδιαφέρον σε μεγάλους και παιδιά


Τρεις ενδιαφέρουσες ταινίες για μικρούς και μεγάλους έχει προγραμματίσει για την επόμενη κινηματογραφική εβδομάδα το Cine Γέρακας στον Γέρακα, αλλά και δύο θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους από την Πέμπτη 13 Ιουλίου έως και την Τετάρτη 19 Ιουλίου.

Ο INDIANA JONES ΚΑΙ
Ο ΔΙΣΚΟΣ ΤΟΥ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΥ
INDIANA JONES AND THE DIAL OF DESTINY
Σκηνοθεσία: Τζέιμς Μάνγκολντ.
Πρωταγωνιστούν: Χάρισον Φορντ, Μαντς Μίκελσεν.
Διάρκεια: 154 λεπτά
Ώρα έναρξης: Πέμπτη & Κυριακή 21.15 (Μια προβολή)
Παρασκευή & Τετάρτη 22.45 (Μια προβολή)
Σάββατο 23.00 (Μία προβολή)

Το 1945, ο Ίντι νεότατος (εδώ εμφανίζεται ο Χάρισον Φορντ ψηφιακά φρεσκαρισμένος), συγκρούεται με τους Ναζί και συγκεκριμένα με τον αξιωματικό Γιούργκεν Βόλερ, που έχει ανακαλύψει τον μισό μηχανισμό των Αντικυθήρων κι αναζητά τον άλλο μισό, για να μπορέσει να ταξιδέψει στον χρόνο, όπως φημολογείται πως μπορεί να κάνει το δημιούργημα του Αρχιμήδη.

Μια εικοσαετία αργότερα, ο Ίντι βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, που δονείται στον ρυθμό τής πρώτης προσελήνωσης. Έχοντας πια ξεχάσει τον παλιό εαυτό του, πενθεί την απώλεια του γιου του στο Βιετνάμ, ετοιμάζεται να συνταξιοδοτηθεί από τη θέση του ως καθηγητής Ιστορίας, ενώ παράλληλα έχει ξεκινήσει και η διαδικασία διαζυγίου του, όταν δέχεται την ξαφνική επίσκεψη της Έλενα, της βαφτισιμιάς του και κόρης του Μπάζιλ Σο. Μόνο που η Έλενα δεν είναι πια ένα χαριτωμένο κοριτσάκι, αλλά μία γυναίκα με απερίσκεπτη ζωή, που τον χρησιμοποιεί για να ξεπληρώσει τα χρέη της.

Χωρίς να το θέλουν, οι δυο τους θα ξεκινήσουν ένα οδοιπορικό σε τόπους μυστικιστικούς, από την Ταγγέρη έως τις Συρακούσες, που θα τους φέρει ιδιαίτερα κοντά στην εφεύρεση του Αρχιμήδη και την Ιστορία.

Ο Φορντ κουβαλώντας τη σοφία των χρόνων που πέρασαν, χωρίς να χάνει τον αυτοσαρκασμό του, ξαναπιάνει το μαστίγιο του και ξεχύνεται πάνω σε ένα άλογο στους δρόμους της Νέας Υόρκης και στο μετρό σε μια από τις πιο απολαυστικές σκηνές της ταινίας, για να βρεθεί σε μέρη εξωτικά, φτάνοντας ως την Ελλάδα, και από εκεί στην πατρίδα του αρχαίου φιλοσόφου, προκειμένου να υπερασπιστεί ακόμη ένα ιερό κειμήλιο, ώσπου επιστρέφει νικητής στην Αμερική για να κρεμάσει το καπέλο του.

Αυτό το τελευταίο κεφάλαιο του Ιντιάνα Τζόουνς τα έχει όλα- δράση, περιπέτεια, χιούμορ, ανθρώπινες σχέσεις, ένα παιχνίδι με τον χρόνο τόσο επιστημονικό όσο και υπαρξιακό- και προσφέρει επί δυόμιση ώρες ένα θεαματικό fun entertainment, τιμώντας την παράδοση του διάσημου αρχαιολόγου, που βρίσκεται πάντα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας.

ΡΟΥΜΠΙ: ΕΝΑ ΚΡΑΚΕΝ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ
RUBY GILLMAN, TEENAGE KRAKEN
Σκηνοθεσία: Κερκ Ντε Μίκο, Φάριν Περλ.
Διάρκεια: 90 λεπτά
Ώρα έναρξης: Παρασκευή & Τετάρτη 21.00 (Μία προβολή)
(Μεταγλωττισμένη)

Η γλυκιά και αδέξια 16χρονη Ρούμπι Γκίλμαν θέλει απεγνωσμένα να ταιριάξει στο περιβάλλον του γυμνασίου, όπου νιώθει ότι περνάει απαρατήρητη. Κάνει ιδιαίτερα μαθηματικών στον σκεϊτά με τον οποίο είναι τσιμπημένη, ενώ εκείνος τη θαυμάζει μόνο για το μυαλό της. Γενικά, δεν της επιτρέπεται να κυκλοφορεί στην παραλία παρέα με τα κουλ παιδιά, γιατί η υπερπροστευτική μαμά της τής απαγορεύει να μπει στο νερό.

Αλλά όταν παραβαίνει τον νούμερο 1 κανόνα της μαμάς της, η Ρούμπι θα ανακαλύψει ότι είναι βασιλική διάδοχος Κράκεν πολεμιστριών και ότι προορίζεται να κληρονομήσει τον θρόνο της επιβλητικής γιαγιάς της, της πολεμίστριας βασίλισσας των επτά θαλασσών. Τα Κράκεν είναι ορκισμένοι φύλακες των ωκεανών ενάντια στις ματαιόδοξες και διψασμένες για εξουσία γοργόνες σε μία διαμάχη που κρατάει αιώνες.

Υπάρχει όμως ένα μεγάλο πρόβλημα: το δημοφιλές, πανέμορφο, νεοφερμένο κορίτσι του σχολείου, η Τσέλσι, τυχαίνει να είναι γοργόνα. Η Ρούμπι πρέπει να συμφιλιωθεί με την πραγματική της φύση και να ξεπεράσει τον εαυτό της για να προστατεύσει αυτούς που αγαπάει περισσότερο.

Αυτό το καλοκαίρι, η DreamWorks Animation βυθίζεται στα ταραγμένα νερά ενός γυμνασίου με μία ξεκαρδιστική, αυθεντική περιπέτεια για μία ντροπαλή έφηβη που ανακαλύπτει πως κατάγεται από μία θρυλική βασιλική οικογένεια μυθικών Κράκεν και πως το πεπρωμένο της, στα βάθη του ωκεανού, είναι ηρωικό.

ΣΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΥΣ
ELEMENTAL
Σκηνοθεσία: Πίτερ Σον.
Διάρκεια: 103 λεπτά
Ώρα έναρξης: Σάββατο 21.00 (Μία προβολή)
(Μεταγλωττισμένη)

Βρισκόμαστε στην πόλη των στοιχείων: Του αέρα, της φωτιάς, του νερού και της γης. Τα στοιχεία αυτά ζουν ξεχωριστά μεταξύ τους και δεν μπλέκονται το ένα στη ζωή του άλλου. Παρατηρούμε τις ιδιαιτερότητες και τους τρόπους ζωής και συμπεριφοράς των στοιχείων, που, λόγω της φύσης τους, διαφέρουν σημαντικά από τα υπόλοιπα στοιχεία.

Ένα κοινό κανόνα έχουν μάθει όλοι μεγαλώνοντας: Τα στοιχεία δεν αναμειγνύονται. Η Φλόγα, η πρωταγωνίστρια μας, μας αναλύει τα στοιχεία και τα χαρακτηριστικά τους. Βλέπουμε από την οπτική της τι συμβαίνει στην πόλη των στοιχείων. Τι γίνεται όμως όταν ο μοναδικός κανόνας με τον οποίο ζει όλη της τη ζωή την εμποδίζει να ανακαλύψει τι συμβαίνει πέρα από την περιοχή του Φάιερ Τάουν;

Ξέροντας την άποψη των γονιών της και το πόσο κάθετοι είναι για την ανάμειξη των στοιχείων, η Φλόγα επιλέγει να βγει έξω από το Φάιερ Τάουν για να εξερευνήσει τον κόσμο. Ο Νηρέας, που ανήκει στο στοιχείου του νερού, δηλαδή το ακριβώς αντίθετο από εκείνο της φωτιάς, συναντά τη Φλόγα. Της εξηγεί ότι αυτός ο κανόνας με τον οποίο έχει μεγαλώσει δεν είναι αδιαμφισβήτητος και ότι, αν θέλει, μπορεί να βγει να εξερευνήσει τον κόσμο.

Έτσι λοιπόν, εκείνος καταλήγει να είναι ο τύπος που την κάνει να αμφισβητεί τις πεποιθήσεις με τις οποίες έχει μεγαλώσει τόσα χρόνια. Η Φλόγα είναι πλέον έτοιμη να βγει από την πόλη και να αποφασίσει η ίδια για τη δική της ζωή.

Μια νέα πρωτότυπη ταινία που μεταφέρει τους θεατές σε ένα ξεχωριστό μέρος που ονομάζεται Πόλη των Στοιχείων, όπου σε αυτή ζουν και εργάζονται πολλά στοιχεία. Το trailer μας παρουσιάζει κάθε στοιχείο – τον αέρα, τη γη, το νερό και τη φωτιά – και τι τα ξεχωρίζει σύμφωνα με τη Φλόγα, μια έξυπνη και φλογερή γυναίκα που δεν έφευγε πότε μακριά από το σπίτι της, στη Φάιαρ Τάουν.

Στην ταινία όμως βγαίνει επιτέλους από τo “στοιχείο” της για να εξερευνήσει αυτόν τον θεαματικό κόσμο που γεννήθηκε από τη φαντασία των δημιουργών της Pixar και σχεδιάστηκε ειδικά για μία μοναδική εμπειρία στη μεγάλη οθόνη. Η Πόλη των Στοιχείων εμπνέεται από μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο και αγκαλιάζει τη συνεισφορά που έχει η κάθε κοινότητα των διαφορετικών στοιχείων σε αυτή—από γιγάντια κτίρια σαν πεύκα και ουρανοξύστες με καταρράκτες έως ένα γήπεδο σε σχήμα ανεμοστρόβιλου με το όνομα Το Στάδιο του Κυκλώνα.

ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΩΝ ΖΩΩΝ
Σκηνοθεσία: Χρήστος Τριπόδης.
Πρωταγωνιστούν: Ειρήνη Ψυχράμη, Λυδία Σγουράκη, Χριστίνα Μπίτου, Αριάννα Ζαρμακούπη.
Διάρκεια: 90 λεπτά
Ώρα έναρξης: Δευτέρα 21.00

H εταιρεία θεατρικών παραγωγών ΜΕΘΕΞΙΣ και ο Χρήστος Τριπόδης παρουσιάζουν το διασημότερο μουσικό παραμύθι που έχει γραφτεί για παιδιά: «Το Καρναβάλι των Ζώων» (Le Carnaval des animaux) του Camille Saint-Saëns. Το έργο παρουσιάζεται σε κείμενα του Γιώργου Γαλίτη και ενορχήστρωση του Αλέξανδρου Γκόνη, σε μεταγραφή για πιάνο, βιολί, φλάουτο, βιολοντσέλο, μεταλλόφωνο και κρουστά.

Μία ομάδα ταλαντούχων ηθοποιών, μουσικών, καθώς και χορευτών μας ταξιδεύουν στον υπέροχο κόσμο της κλασικής μουσικής, μέσα από ένα παραμύθι που παίζεται σε ολόκληρο τον κόσμο. Πρόκειται για μία θεατρική προσέγγιση του μουσικού έργου, με τραγούδια βασισμένα στις κλασικές μελωδίες του συνθέτη, χορογραφίες, διαδραστικό παιχνίδι και θέατρο σκιών. Ένας υπέροχος τρόπος να γνωρίσουν τα παιδιά, με χιούμορ και σασπένς, τη μουσική του Camille Saint-Saëns και να εξοικειωθούν με μουσικά όργανα κλασσικής ορχήστρας.

Το Καρναβάλι των Ζώων (Le Carnaval des animaux) είναι μία χιουμοριστική μουσική σουίτα δεκατεσσάρων κινήσεων του Γάλλου συνθέτη Camille Saint-Saëns. Το έργο γράφτηκε για ιδιωτική παράσταση για δύο πιάνα και ένα σύνολο δωματίου. Ο Saint-Saëns απαγόρευσε τη δημόσια εκτέλεση του έργου, κατά τη διάρκεια της ζωής του, πιστεύοντας ότι η επιπολαιότητά του θα έβλαπτε τη θέση του, ως σοβαρού συνθέτη.

Η σουίτα εκδόθηκε το 1922, το έτος μετά τον θάνατό του. Μία δημόσια παράσταση την ίδια χρονιά χαιρετίστηκε με ενθουσιασμό και το έργο αυτό έγινε από τα πιο δημοφιλή του. «Το Καρναβάλι των ζώων», που παραπέμπει σε ένα φανταστικό ζωολογικό κήπο, αποτελείται από δεκατρείς εικόνες πλαισιωμένες από εισαγωγή και φινάλε.

ΕΚΕΙΝΟΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ρήγας.
Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Κωνσταντίνου, Αλέξανδρος Ρήγας, Μαρία Καμακάρη, Παναγιώτης Κουρτέσης.
Διάρκεια: 120 λεπτά
Ώρα έναρξης: Τρίτη 21.30

Ο Γιώργος Κωνσταντίνου και ο Αλέξανδρος Ρήγας πρωταγωνιστούν στο φημισμένο σατιρικό έργο «Εκείνος και Εκείνος».
Ένα ιστορικό απόλυτο success του θεάτρου.

Ο Λουκάς (Γιώργος Κωνσταντίνου) και ο Σόλων (Αλέξανδρος Ρήγας) ταξιδεύουν το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα με μια “αναρχική” – “αλήτικη” κωμωδία. Ο Λουκάς και ο Σόλων είναι δύο “ταξιδευτές” που δεν έχουν καμία σχέση με την αστική κανονικότητα και το political correct. Δύο αντι-στερεοτυπικοί σοφοί, δύο αντισυμβατικοί αλήτες, που θέτουν ερωτήματα και προβληματισμούς που κανείς δεν μπορεί να φανταστεί και προτείνουν απαντήσεις που κανείς δεν μπορεί να φανταστεί επίσης.

Δύο άνθρωποι που θέλουν να είναι ελεύθεροι και τίποτα να μην τους εμποδίζει σε αυτό το ταξίδι της ελευθερίας τους. Ο Λουκάς και ο Σόλων, μέσα από αυτό το ταξίδι στους δρόμους της πόλης, αντιμάχονται ιδέες, περιουσίες, ανθρώπους και θεούς. Δύο ουσιαστικά περιθωριακοί τύποι, δύο μποέμ άστεγοι, δύο πολίτες ενεργής σκέψης, δύο άνθρωποι συνειδητά εκτός συστήματος, που σατιρίζουν, σαρκάζουν και αυτοσαρκάζονται και θέτουν ερωτήματα για όλα αυτά που τους καίνε τον εγκέφαλο στην καθημερινότητα και στην αιωνιότητα.

Δύο αληθινά αναρχικοί τύποι, που δε δέχονται κανενός είδους εξουσίας. Ακολουθούν τους δρόμους της πόλης και όχι τα φώτα της. Αντιθέτως μάλιστα, τα φώτα τα σπάνε. Μαζί με τα φώτα, σπάνε τα στερεότυπα, σπάνε την καθεστηκυία τάξη, σπάνε «το αυγό», όπως οι ίδιοι ονομάζουν το σύστημα, σπάνε και τα νεύρα… τα δικά τους και των άλλων. Σατιρίζουν τα κακώς κείμενα της κοινωνίας μας και κυρίως διερωτώνται και για τα «καλώς κείμενα»… είναι όντως καλώς;

Ο Λουκάς και ο Σόλων, μας λένε ότι στην εποχή μας δεν μας λείπουν οι απαντήσεις, αυτό που μας λείπει είναι οι ερωτήσεις. Οι απλές, οι ανόητες, οι αυτονόητες. Γιατί κάπως έτσι λειτουργεί “το αυγό”. Δηλαδή κάθε είδους συστημικής εξουσίας, ιδεολογικής, κοινωνικής, οικονομικής, πολιτικής που μας δίνει απαντήσεις και μας ηρεμεί. Σε βαθμό υπνωτισμού. Όμως όχι!

«Εκείνος και Εκείνος» συναντήθηκαν για να θέσουν ερωτήματα. Πολλά ερωτήματα.
Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το μέλλον;
Θα έχουμε όντως μέλλον;
Υπάρχει ηθική στην επιστήμη;
Υπάρχει γοητεία στην ανηθικότητα;
Τα κενά υπάρχουνε για να πέφτουμε ή για να τα καλύπτουμε;
Ο πολιτισμός ωφελεί ή διαβρώνει;
Μήπως είμαστε τελικά όλοι μας ευτυχισμένοι και το αγνοούμε;
Μήπως είμαστε τελικά όλοι μας δυστυχισμένοι και το αγνοούμε;
Τον τροχό της κοινωνίας τον γυρίζουν πράγματι οι θύτες; Ή τα θύματα;
Ο έρωτας είναι υποδούλωση ή πραγματική επανάσταση;
Υπήρχε εντέλει χώρος στη σανίδα για τον Τζακ;

«Εκείνος και Εκείνος» ταξιδεύουν για να διαλαλήσουν ότι οι άνθρωποι οφείλουν να αγωνίζονται για την ουσιαστική ελευθερία τους. Και να αποτινάξουν φόβους, αστικές προσδοκίες και μεταχειρισμένα όνειρα με 8 άτοκες δόσεις στην πιστωτική τους κάρτα. «Εκείνος και εκείνος» ταξιδεύουν για να διαλαλήσουν ότι η εργασία αντιτίθεται στη φύση του ανθρώπου.

Η χαρά βρίσκεται στη δημιουργία και όχι στην εργασία. Φυσική κατάσταση του ανθρώπου είναι να κάθεται, να στοχάζεται, να ταξιδεύει, να βουτάει στις θάλασσες του κόσμου και να τρώει γεμιστά με φέτα, κάτω από μια κληματαριά 3:00 το μεσημέρι.

Το έργο είναι ένας ύμνος στην ποιητική αλητεία, στην παράλογη λογική σκέψη, στο ελεύθερο χιούμορ. Συγγενεύει με το θέατρο του παραλόγου και με την επιθεώρηση, μα πάνω απ’ όλα, με την -σκεπτόμενη- κωμωδία.

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
CINE ΓΕΡΑΚΑΣ
Γαργηττού & Ευμένους
Τηλ.: 210 66.12.717

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *