09/05/2024 9:04 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

3 Τρόποι για να αποφύγεις τις εκπλήξεις στην υγεία σου

Ποιες κινήσεις πρέπει να κάνεις ώστε να διασφαλιστεί η γενική καλή και ομαλή κατάσταση της υγείας σου


H ατομική μας υγεία, σωματική και ψυχική, είναι το πολυτιμότερό μας αγαθό, αφού ακόμη και η πιο μικρή αναταραχή προκαλεί την ανάγκη για μεταβολές στην καθημερινότητά μας, επιπλέον έξοδα, και το κυριότερο από όλα ανεβάζει τα επίπεδα του άγχους μας.

Παρόλο που κάποιες δυσάρεστες καταστάσεις είναι αδύνατον να αποκλειστούν εξ’ολοκλήρου  από το πρόγραμμα, υπάρχουν κινήσεις που μπορείς να κάνεις ώστε αυτές να περιοριστούν κατά το δυνατόν μέγιστο και να διασφαλιστεί η γενική καλή και ομαλή κατάσταση της υγείας σου.

  • Ενημέρωση

Προτού καταστρώσεις το πλάνο για τη μέριμνα της υγείας σου, θα χρειαστεί να ενημερωθείς τόσο για τα ενδεχόμενα σημεία στα οποία χρειάζεται να επιστήσεις την προσοχή σου, όσο και για την κάλυψη που σου προσφέρεται σε κάθε ενδεχόμενο.

Άντλησε πληροφορίες από την οικογένειά σου για να σχηματίσεις ένα ολοκληρωμένο οικογενειακό ιστορικό, έτσι ώστε να είσαι προετοιμασμένος και να μπορείς να εντοπίσεις ταχύτερα την πηγή του επικείμενου προβλήματος και αντίστοιχα να αναζητήσεις τη σωστή βοήθεια.

Η βοήθεια μπορεί να σου παρασχεθεί είτε από το δημόσιο είτε από τον ιδιωτικό τομέα. Σαν πολίτης του κράτους, και ειδικά αν έχεις μόνιμη εργασία, θα ήταν καλό να είσαι ενήμερος για τα δικαιώματά σου στον τομέα της υγείας, κάτι που μπορεί να γίνει εύκολα και γρήγορα αν απευθυνθείς σε δικηγόρους για ασφαλιστικά θέματα στην Αθήνα.

  • Πρόληψη

Για κάθε υποβόσκων ζήτημα, υπάρχουν συνιστώσες που μπορεί να το πυροδοτήσουν ή να επιταχύνουν την εκδήλωσή του, ή αντίστοιχα να το κατευνάσουν.

Ο εξειδικευμένος θεράπων ιατρός σου, θα σου έχει σίγουρα υποδείξει τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης που συνίσταται να εφαρμόζεις στην καθημερινότητά σου, για να διατηρήσεις την κατάσταση ασφαλή. Ακόμη όμως και αν δεν υπάρχει κάποιο μείζον ζήτημα για να σε απασχολεί, υπάρχουν άτυποι κανόνες, διατροφικοί αλλά και πιο γενικοί, που συνδέονται άμεσα με την καλή υγεία του σώματός μας και το επιθυμητό αίσθημα ευεξίας.

Σε αυτούς ανήκουν η ενυδάτωση του οργανισμού, ο επαρκής ύπνος κατά τις βραδινές ώρες, η ισορροπημένη πρόσληψη των απαραίτητων διατροφικών αξιών, η αποφυγή των καταχρήσεων (κάπνισμα, υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ), και ιδανικά ο μετριασμός της καθιστικής ζωής.

  • Δράση

Τέλος, ο μοναδικός έμπρακτος τρόπος να έχεις απτά αποτελέσματα για την κατάσταση της υγείας σου, είναι προφανώς μέσω εξετάσεων. Επίλεξε μία εποχή του χρόνου για να διενεργήσεις το πλήρες ετήσιο τσεκάπ σου (ή καθόρισε τον αριθμό και τα περιεχόμενα της κάθε “δόσης”), επιβλέποντας έμπρακτα και με επαγγελματική πιστοποίηση, ότι δε συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για οτιδήποτε. Επίσης με αυτόν τον τρόπο, και μη αμελώντας τον ετήσιο έλεγχο, είναι ευκολότερο να προσδιοριστεί το χρονικό πλαίσιο εμφάνισης ενός προβλήματος.

Μαζί με τις καθιερωμένες αιματολογικές σου εξετάσεις και εξετάσεις ούρων, επισκέψου οπωσδήποτε τον οδοντίατρο και τον ΩΡΛ, το γυναικολόγο (αν εφαρμόζεται), και μην ξεχάσεις τις ανοσολογικές σου εξετάσεις, στις οποίες ανήκει και η εξέταση για ΣΜΝ. 

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *