21/05/2024 8:29 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Κάτοικος Αχαρνών και πατέρας δύο παιδιών, ο σεκιουριτάς που χαροπαλεύει στην εντατική

Συμμορία για να κλέψει τον χαλκό στο ΧΥΤΑ Φυλής, τον σακάτεψαν στο ξύλο


Αντιμέτωπη με τη βαθιά οδύνη από τον τρόπο με τον οποίο φεύγει ο δικός τους άνθρωπος είναι η οικογένεια του 54χρονου άνδρα της εταιρίας σεκιούριτι, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε άγρια από ομάδα άγνωστων ατόμων την ώρα που είχε βάρδια σε εργοτάξιο μέσα στον ΧΥΤΑ Φυλής.

Τα μέλη της συμμορίας – γιατί περί συμμορίας πρόκειται – που ήθελαν να κλέψουν τον χαλκό καθώς ο άτυχος άνδρας βρισκόταν σε φυλάκιο εργοταξίου για την κατασκευή φωτοβολταϊκών, τον χτύπησαν τόσο άσχημα που του προκάλεσαν βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Ο 54χρονος, πατέρας δυο παιδιών, κάτοικος Αχαρνών μεταφέρθηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο και βρίσκεται σε πλήρη μηχανική υποστήριξη, ενώ πιθανόν και εντός της ημέρας οι γιατροί να τον αποσωληνώσουν, προκειμένου να δουν αν και πόσο αντιδρά. Ωστόσο, όπως σημείωσε ο γιος του στη Δ.Ο. και το doxthi.gr, οι ελπίδες που τους έδωσαν οι γιατροί είναι μηδαμινές.

Όπως ανέφερε ο γιος του άτυχου σεκιουριτά στην αστυνομία, ένα ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί περίπου 6 μήνες πριν, όπου οι αδίστακτοι ληστές χτύπησαν με τον ίδιο τρόπο συνάδελφο του πατέρα του. Να σημειωθεί, ότι λόγω της βαρύτητας της υπόθεσης, το θέμα χειρίζεται πλέον η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, για τους άνδρες της οποίας θα πρέπει να αποτελέσει ζήτημα τιμής να βρουν αυτούς που λυμαίνονται το χαλκό και τις ζωές αθώων εργαζομένων και βιοπαλαιστών.

Επιπλέον, η οικογένεια του άτυχου 54χρονου έχει αναθέσει την υπόθεση σε δικηγόρο και αναμένονται εξελίξεις. Για τα παιδιά του, ο τρόπος που φαίνεται πώς χάνεται ο πατέρας τους είναι άδικος και σκληρός και για το λόγο αυτό ορκίζονται ότι θα προσπαθούν μέχρι τέλους να βρουν τους δράστες.

“Κανονικά θα έπρεπε να βρίσκομαι σε ένα βουνό και να κλαίω αναλογιζόμενος τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε ο πατέρας μου, την ώρα που βρισκόταν στη δουλειά του, το πόσο πολύ πόνεσε. Όμως γυρίζω από τμήμα σε τμήμα και από υπηρεσία σε υπηρεσία για να κινητοποιήσω όσους μπορώ. Νιώθω σαν να μου ζητά ο πατέρας μου να μην τα παρατήσω” σημειώνει στη Δ.Ο. ο 32χρονος Λάζαρος.

Υπενθυμίζεται, οι συμμορίες που λυμαίνονται την περιοχή γνώριζαν ότι τη συγκεκριμένη μέρα θα ξεφορτώνονταν στο χώρο του εργοταξίου μεγάλη ποσότητα χαλκό σωλήνων. Γνώριζαν επίσης ότι ο σεκιούριτι θα ήταν μόνος του, όποτε οργάνωσαν το σχέδιο τους με σκοπό να τον αιφνιδιάσουν και να κλέψουν τον χαλκό αξίας 30.000 ευρώ. Σε απόσταση περίπου 500 μέτρων υπήρχε φύλακας άλλης εταιρείας ο οποίος δεν αντιλήφθηκε τους ληστές, ούτε το φορτωμένο με κλεμμένο χαλκό τζιπάκι.

Ο γιος του επισημαίνει πως το εργοτάξιο δεν περιφρουρείται με κάμερες, ούτε διαθέτει την σχετική περίφραξη και «οι αστυνομικές Αρχές γνωρίζουν για την επικινδυνότητα της συγκεκριμένης περιοχής» καθώς στο παρελθόν έχουν συμβεί αρκετά ανάλογα περιστατικά. «Δεν του είχαν διαθέσει ούτε το απαραίτητο αλεξίσφαιρο γιλέκο».

Ο 54χρονος δέχτηκε αλλεπάλληλα χτυπήματα στο κεφάλι με σιδερένια αντικείμενα με αποτέλεσμα να είναι σήμερα κλινικά νεκρός, ενώ οι ληστές έκλεψαν τον χαλκό και εξαφανίστηκαν.

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *