27/04/2024 9:51 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αποκάλυψη! Τα δέκα «καντηλάκια» που άναψαν αιφνιδίως στον Κουβαρά, στη Σαρωνίδα και αλλού

Oι κάθε λογής εμπρηστές χρόνο με τον χρόνο εξελίσσουν τις δόλιες πρακτικές τους


Τα δύσκολα είναι εδώ και τα χειρότερα μπροστά. Οι σχεδόν παράλληλες φωτιές στις δύο πλευρές του Πάνιου Όρους, στον Κουβαρά και πίσω από τους λόφους στην Ανάβυσσο, τη Σαρωνίδα, το Λαγονήσι, τον Πύργο Μελισσουργού και σε μικρότερους οικισμούς, δείχνουν ότι οι κάθε κατηγορίες εμπρηστές χρόνο με τον χρόνο εξελίσσουν τις δόλιες πρακτικές τους.

Τουλάχιστον δέκα εστίες («καντηλάκια») άναψαν (σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων) αιφνιδίως και ο στροβιλισμός των δυνατών ανέμων επεξέτεινε τη φωτιά -κατά μήκος 12 χιλιομέτρων- στους πολλούς πυλώνες της ΔΕΗ στον Κουβαρά, δεξιά της Λαυρίου προς Σούνιο και στην κορυφογραμμή.

Όταν ξεκίνησε το έντονο πυροσβεστικό έργο, ξέσπασε πυρκαγιά στο Λουτράκι και τους Αγίους Θεοδώρους πάνω από τα διυλιστήρια και τα εναέρια μέσα μετακινήθηκαν προς τα εκεί λόγω των κατασκηνώσεων, ενός ιδιωτικού οίκου ευγηρίας και των διυλιστηρίων.

Ενισχύσεις κατέφτασαν από Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα προκειμένου να κρατήσουν το πύρινο μέτωπο μακριά από τα διυλιστήρια. Η ώρα είχε πάει 6 το απόγευμα κι ενώ καταγράφονταν συνεχείς αναζωπυρώσεις, άρχισε να φλέγεται το πευκοδάσος των Δερβενοχωρίων.

Όταν οι πισίνες είναι περισσότερες από τα δένδρα

Tο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μεταφέρθηκε στα Δερβενοχώρια καθότι η φωτιά εξαπλώνονταν ραγδαία και η πυρόσβεση τουλάχιστον από αέρος θα σταματούσε στις 9. Τα αποτελέσματα είναι πάνω – κάτω γνωστά. Εκείνο που δεν πολυακούγεται είναι η μανία των απανταχού οικοπεδοφάγων (ας τους ονομάσουμε έτσι με όνομα της δεκαετίας του’ 80) να εκμεταλλευτούν το κάθε ελεύθερο τετραγωνικό της θαμνώδους έκτασης.

Οι πισίνες μοιάζουν να είναι περισσότερες από τα δέντρα, οι εκτάσεις με ξερόχορτα φέρνουν στο μυαλό τους θεσσαλικούς σιτοβολώνες την περίοδο της συγκομιδής, όσα ρέματα δεν έχουν μπαζωθεί είναι ακαθάριστα, νέες βίλες ξεφυτρώνουν η μία δίπλα στην άλλη και ειδικά εκεί στο αποκαλούμενο άνω Λαγονήσι κατασκευάζονται σε δυσπρόσιτες πλευρές επαύλεις προσεγγίσιμες μόνο από τσιμεντόδρομους που κάποτε ήταν ζώνες πυροπροστασίας και τώρα εννοείται ότι θα συμπεριληφθούν στο σχέδιο πόλης.

Οι πιο πολλοί κάτοικοι της περιοχής αποχώρησαν μόνοι τους όταν εστάλη σήμα εκκένωσης από το 112. Βγήκαν στην Αναβύσσου και τη Σουνίου πηγαίνοντας πέρα – δώθε με τους ανεμιστήρες, τα νερά και τις πετσέτες ανά χείρας. Κάποιοι εγκλωβίστηκαν εξαιτίας της επιλογής τους να μείνουν σε τέτοιου είδους κατοικίες. Δεν εκδικείται μόνο η φύση, εκδικούνται και η βουλιμία και η ανομία κι η κακογουστιά.

  • Εκείνο που επίσης πρόσεξα ήταν το συγκλονιστικό βίντεο της Ελληνικής Αστυνομίας με αστυνομικούς να προσπαθούν να πείσουν μοναχές να εκκενώσουν μοναστήρι στην Μάνδρα.

ΒΗΜΑτοδότης

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *