27/04/2024 12:48 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Εισαγγελική έρευνα για τα ζώα που κάηκαν σε ιδιωτικό καταφύγιο στο Λαγονήσι

Για τον φρικτό θάνατο που είχαν τα ζώα, όταν η πυρκαγιά που ξέσπασε την προηγούμενη Δευτέρα


Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τα ζώα, σκύλους και γάτες, που κάηκαν σε ιδιωτικό καταφύγιο στο Λαγονήσι διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντ. Ελευθεριάνος.

Αφορμή για την εισαγγελική παρέμβαση αποτέλεσαν καταγγελίες και εκατοντάδες αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον φρικτό θάνατο που είχαν τα ζώα, όταν η πυρκαγιά που ξέσπασε την προηγούμενη Δευτέρα στο Νέο Κουβαρά της Νοτιοανατολικής Αττικής έφθασε ως το Λαγονήσι, την Σαρωνίδα και την Ανάβυσο.

Ειδικότερα, ο κ. Ελευθεριάνος με την παραγγελία του ζήτησε να διερευνηθούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες κάηκε το καταφύγιο που φιλοξενούσε τα ζώα. Την έρευνα ανέλαβε να διενεργήσει η αντεισαγγελέας Παναγιώτα Λαμπρινάκου η οποία και θα ζητήσει όλα τα στοιχεία για τη διαβίωση των ζώων και κυρίως αν υπήρχε στο χώρο του καταφύγιου κατά τον χρόνο της πυρκαγιάς άτομο για να συνδράμει στη διάσωσή τους.

Να σημειωθεί ότι εθελοντές κατάφεραν να σώσουν κάποια από τα ζώα αλλά τα περισσότερα από αυτά κάηκαν μέσα στο καταφύγιο καθώς δεν είχαν δυνατότητα διαφυγής.

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *