18/07/2024 8:07 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Κων. Δέδες: Η πορεία προς την υλοποίηση του νέου Δημόσιου Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αττικής

"Η πρόσβαση των κατοίκων σε ένα δημόσιο νοσοκομείο κοντά στο σπίτι τους, θα ανακουφίσει τους ασθενείς"


Η υγεία είναι ένας αναντικατάστατος πόρος, ο οποίος καθορίζει την ευημερία και την ποιότητα ζωής των πολιτών. Στην Ανατολική Αττική, μια περιοχή που αντιμετωπίζει την έλλειψη ενός δημόσιου γενικού νοσοκομείου, το μέλλον ανοίγει ένα φωτεινό κεφάλαιο για την υγεία των κατοίκων της.

Η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, συνεπής στον σκοπό της, έχει αναλάβει από την πρώτη στιγμή τις σημαντικές κινήσεις που πρέπει να γίνουν για την υλοποίηση του νέου δημόσιου νοσοκομείου, εξασφαλίζοντας μέσω του νέου Προγράμματος «Αττική 2021-2027» το ποσό των 20 εκατ. ευρώ, για την υλοποίηση της πρώτης φάσης του Νοσοκομείου της Ανατολικής Αττικής.

Υπενθυμίζω σε όσους προσπαθούν πονηρά να ξεχάσουν, πως με εντολή του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη προχώρησαν οι διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τελικά το εν λόγω έργο περιλήφθηκε και ονοματίστηκε στο νέο Πρόγραμμα Αττική 21-27.

Ένα έργο το οποίο εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Αύγουστο του 2022.

Δεν πρέπει να ξεχνούν όσοι το προσπαθούν, πως στο ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ 2014-2020, δεν υπήρχε η δυνατότητα χρηματοδότησης του εν λόγω έργου καθώς η διοίκηση Δούρου δεν είχε προβλέψει σχετική χρηματοδότηση.

Ευτυχώς για όλους μας όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν.

Με βήμα ταχύ για τα γραφειοκρατικά δεδομένα της χώρας μας σε τέτοιου είδους έργα, η Περιφέρεια Αττικής έχει εγκρίνει τη χρηματοδότηση των απαιτούμενων υποστηρικτικών μελετών, (μελέτη χωροθέτησης και μελέτη σκοπιμότητας) προκειμένου να υποστηρίξει το Υπουργείο στη διαδικασία ωρίμανσης του έργου και να αποκτήσει η Ανατολική Αττική και οι 400.000 κάτοικοι της, το Γενικό Νοσοκομείο που αυτοδικαίως τους αναλογεί.

Τα οφέλη θα είναι πολλά.

Η εξάλειψη της ταλαιπωρίας που υφίστανται οι ασθενείς και οι συγγενείς τους είναι ένας από τους σημαντικότερους στόχους του νέου νοσοκομείου.

Πολλά χρόνια οι κάτοικοι αναγκάζονται ως ασθενείς να ταξιδεύουν σε απομακρυσμένα νοσοκομεία της Αττικής, δημιουργώντας σημαντικό οικονομικό, ψυχολογικό και κυρίως χρονικό κόστος. Χρονικό κόστος που σε πολλές περιπτώσεις έχει αποβεί μοιραίο.

Η πρόσβαση των κατοίκων σε ένα δημόσιο νοσοκομείο κοντά στο σπίτι τους, θα ανακουφίσει τους ασθενείς από την πρόσθετη πίεση που δημιουργεί η μάχη απέναντι στον χρόνο την στιγμή της ανάγκης και πλέον, η άμεση άφιξη τους στο νοσοκομείο που θα βρίσκεται δίπλα τους, θα διευκολύνει την περίθαλψη τους και θα έχει σωτήρια αποτελέσματα.

Αυτή η χρηματοδότηση των 20 εκατομμυρίων ευρώ, που εξασφάλισε με ενέργειες του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, αποτέλεσε το «πρώτο σεληνιακό βήμα» προς την κατεύθυνση της πραγματοποίησης του νοσοκομείου, που για πολλά χρόνια έμεινε ανεκπλήρωτο όνειρο για τους κατοίκους της περιοχής. Η μελέτη σκοπιμότητας έχει ήδη ανατεθεί και εκπονείτε κάνοντας πράξη τις δεσμεύσεις.

Προς την σωστή κατεύθυνση όμως ήταν και η πρωτοβουλία της «Κίνησης των Πολιτών για τη δημιουργία του “Γενικού Νοσοκομείου Μεσογείων», όπου με ενέργειες και του βουλευτή ανατολικής αττικής Βασίλη Οικονόμου συλλέχθηκαν 20.000 υπογραφές κατοίκων, οι οποίες και κατατέθηκαν στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος έκανε και ειδική αναφορά κατά την επίσκεψη του στο Λαύριο προ ολίγων μηνών.

Το νοσοκομείο Ανατολικής Αττικής, προβλεπόταν ήδη στο πρόγραμμα που είχε καταθέσει η «Νέα Αρχή» για την Αττική πριν τις εκλογές του 2019 και με βάση αυτό το πρόγραμμα οι πολίτες με την ψήφο τους, επέλεξαν για Περιφερειάρχη Αττικής τον Γιώργο Πατούλη.

Στην επόμενη μέρα, οι πολίτες αυτή την φορά θα τον επιλέξουν με την ψήφο τους, ώστε να υλοποιήσει και να ολοκληρώση την δέσμευση του.

Αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους συστράτευσής μου στο πλευρό του Περιφερειάρχη.
Θέλω να βοηθήσω και εγώ τα μέγιστα, ώστε μέσα στην επόμενη θητεία μας το έργο να έχει εκκινήσει και ιδανικά να έχει κοπεί και η κορδέλα.

Γράφει ο Κωνσταντίνος Αντωνίου Δέδες
Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, Μέλος ΔΣΑ
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με την Παράταξη του
Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Πατούλη “Νέα Αρχή για την Αττική”.

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *