05/05/2024 1:20 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

“Πορτοκαλάδα θέτε;” Εδώ γυρίστηκε η σκηνή με Σταυρίδη και Γκιωνάκη

Το καφενεδάκι στο Κορωπί όπου έκαναν στάση όλοι για να ξεδιψάσουν με ένα αναψυκτικό


Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει δει τα “Κίτρινα Γάντια” και την σκηνή στο καφενείο όπου ο “Μπρίλης”, ο Γιάννης Γκιωνάκης δηλαδή και ο Νίκος Σταυρίδης δίνουν ρεσιτάλ, με πιο χαρακτηριστική ατάκα: “Πορτοκαλάδα θέτε;”

Μια από τις πιο αγαπημένες ασπρόμαυρες ελληνικές ταινίες είναι δίχως λόγο, “Τα κίτρινα γάντια”. Η σκηνή με τον “Μπρίλη” Γιάννη Γκιωνάκη και τον Νίκο Σταυρίδη γυρίστηκε στο Κορωπί και συγκεκριμένα στο καφενείο που βρισκόταν στην Αγία Μαρίνα που βρίσκεται στο 34ο χλμ Αθηνών-Σουνίου.

Η ταινία «Τα κίτρινα γάντια», σε σκηνοθεσία Σακελλάριου και σενάριο των Αλέκου Σακελλάριου, Χρήστου Γιαννακόπουλου αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά του έργου των Σακελλάριου-Γιαννακόπουλου «Η Ρένα εξώκειλε», που γράφτηκε για το θίασο του Βασίλη Λογοθετίδη, χωρίς όμως ο ίδιος να πρωταγωνιστήσει στην κινηματογραφική ταινία, γιατί δυστυχώς απεβίωσε στις 20/2/1960.

Τη θέση του πήρε ο μεγάλος κωμικός Νίκος Σταυρίδης. Την παράσταση κλέβει ο Γιάννης Γκιωνάκης με τον σύντομο ρόλο του αφελή Γιάννη Μπρίλη. Στην πραγματικότητα, ο Γκιωνάκης μιμήθηκε έναν χαζούλη τύπο που κυκλοφορούσε τότε στα καμαρίνια των ηθοποιών.

Κίτρινα Γάντια: Ο Παντελής Ζερβός μπαίνει στην ταβέρνα -Δεξιά η Αγ. Μαρίνα

Κλασική ατάκα που αναπαράγεται μέχρι σήμερα είναι ο διάλογος μεταξύ Γκιωνάκη-Σταυρίδη: «Πορτοκαλάδα από πορτοκάλια θέτε;». Η σκηνή γυρίστηκε σε στούντιο, όμως τα εξωτερικά πλάνα δείχνουν ότι απέναντι από την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας υπήρχε ένα καφενεδάκι.

Ο Νίκος Σταυρίδης ετοιμάζεται να μπει στο καφενεδάκι. Στο βάθος η Αγία Μαρίνα Κορωπίου

Επρόκειτο σύμφωνα με το iefimerida.gr για ένα αναψυκτήριο καθώς εκείνη την εποχή φτιάχνονταν ο παραλιακός δρόμος Αθηνών-Σουνίου και ξεδιψούσε με τις πορτοκαλάδες του (από πορτοκάλια) τους εργάτες.

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *