18/05/2024 10:43 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πότε ανοίγουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο! Τι ισχύει με ελεύθερη επιλογή σχολείου

Ποιες είναι οι οδηγίες του υπουργείου Παιδείας


Μετά από περισσότερο από έναν μήνα σε διακοπές, μαθητές και εκπαιδευτικοί αναμένουν τη νέα σχολική χρονιά 2023-2024, και οι γονείς αναρωτιούνται πότε θα ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Παιδείας, οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να επιστρέψουν στις θέσεις τους από την 1η Σεπτεμβρίου για προετοιμασίες, ενώ οι μαθητές αναμένεται να επιστρέψουν λίγες ημέρες αργότερα.

Σύμφωνα με τον καθορισμένο ημερολόγιο, τα μαθήματα αναμένεται να ξεκινήσουν γύρω στις 10 Σεπτεμβρίου. Επειδή η 10η Σεπτεμβρίου πέφτει Κυριακή, η πιθανή ημερομηνία έναρξης των σχολείων θα είναι η Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου. Πέρυσι, τα μαθήματα είχαν ξεκινήσει στις 12 Σεπτεμβρίου.

Οι σχολικές αργίες για τη νέα χρονιά έχουν οριστεί ως εξής: Διακοπές Χριστουγέννων από τις 24 Δεκεμβρίου μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, διακοπές Πάσχα από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι την Κυριακή του Θωμά και θερινές διακοπές από την 1η Ιουλίου έως την 31η Αυγούστου.

Όσον αφορά την ελεύθερη επιλογή σχολείου από τους γονείς, ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, επιβεβαίωσε ότι ο σχεδιασμός για την εφαρμογή αυτής της δυνατότητας προχωράει κανονικά. Υπάρχουν προβλεπόμενοι κανόνες και αρχές που θα ορίζουν τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις για την επιλογή του σχολείου. Το πλαίσιο για την επιλογή αναμένεται να δημοσιοποιηθεί σύντομα.

Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν περαιτέρω ενημερώσεις, φαίνεται ότι το σχέδιο για την ελεύθερη επιλογή σχολείου δεν θα εφαρμοστεί την επόμενη σχολική χρονιά που ξεκινά τον Σεπτέμβριο του 2023, αλλά πιθανότατα από το επόμενο έτος.

ieidiseis.gr

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *