27/04/2024 8:36 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Κινητοποιήσεις και στο Λαγονήσι για ελεύθερες παραλίες

"Το μεγαλύτερο μέρος είναι κατειλημμένο με ομπρέλες και ξαπλώστρες ενώ το ελεύθερο κομμάτι είναι μόλις 10 μέτρα", λένε στην ΕΡΤ


Ελεύθερο χώρο στις παραλίες διεκδικούν οι κάτοικοι και στο Λαγονήσι καθώς εξαπλώνεται το «κίνημα της πετσέτας» σε όλη τη χώρα. Το μεγαλύτερο μέρος της παραλίας στο Λαγονήσι είναι κατειλημμένο με ομπρέλες και ξαπλώστρες ενώ το ελεύθερο κομμάτι είναι μόλις 10 μέτρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, υπήρχαν κάποιες οικογένειες που έκαναν το μπάνιο τους, αλλά για να μπουν μέσα στο νερό έπρεπε να κάνουν ολόκληρο κύκλο για να μην τραυματιστούν από τα βράχια που υπάρχουν στο μέσο της παραλίας.

Τρεις συλλήψεις σε beach bar στη Ζάκυνθο

Πρόκειται για δύο επιχειρηματίες και έναν υπεύθυνο beach bar που εκμεταλλεύονταν παράνομα την παραλία στο Λαγανά. Ειδικότερα, μετά από ελέγχους της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου, σε συνεργασία με την Κτηματική Υπηρεσία του νησιού, συνελήφθησαν δύο Ζακυνθινοί 65 και 53 ετών, καθώς και άλλος ένας υπεύθυνος ενός τρίτου μπιτς μπαρ αλβανικής καταγωγής, 51 ετών, καθώς είτε δεν είχαν άδεια καν, είτε η άδειά τους δεν ήταν για τα τετραγωνικά, για πολύ λιγότερα τετραγωνικά από αυτά που τελικά εκμεταλλεύονταν.

Και οι τρεις θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, ενώ οι έλεγχοι σε αντίστοιχες επιχειρήσεις της Ζακύνθου θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό.

Κινητοποιήσεις και στις παραλίες της Χαλκιδικής για να περιοριστούν οι ξαπλώστρες.

Σύμφωνα με τον κ. Κυπαρίσση Ντέμπλα, δήμαρχο Σιθωνίας, που μίλησε στo ERTNEWS και την εκπομπή «Newsroom» πρόκειται για ένα πανελλήνιο φαινόμενο όσο αφορά τη διαχείριση από επιχειρηματίες των μισθώσεων και αφορούν τον αιγιαλό και την παραλία αλλα ξεκαθαρίζει ότι δεν μπορούμε να πούμε ότι όλοι οι επιχειρηματίες είναι το ίδιο.

«Είναι καιρός πλέον οι επιχειρηματίες οι οποίοι δεν συμμορφώνονται ή η συμπεριφορά τους είναι απαράδεκτη προς τους πολίτες, και σε συνεργασία με την Κτηματική Υπηρεσία, να μην μπορούν την επόμενη χρονιά, τουλάχιστον για δύο χρόνια, να κάνουν μισθώσεις αιγιαλού και παραλίας.

Όλοι βλέπαμε, αλλά ίσως δεν δίναμε τη σημασία που έπρεπε στο φαινόμενο να καταστρατηγούνται σαφέστατα οι προϋποθέσεις μίσθωσης αιγιαλού και παραλίας» είπε μεταξύ άλλων και συνέχισε: «Όλοι βλέπαμε, μπορεί να κάναμε συστάσεις και τα λοιπά, αλλά οι συστάσεις ακόμα και του δημάρχου δεν έπειθαν κανέναν. Και βέβαια, επαναλαμβάνω, δεν αφορά όλους τους επαγγελματίες και όλους τους επιχειρηματίες.

Οι επιχειρηματίες που ενεργούν έτσι εις βάρος των πολιτών, δεν πρέπει να ξαναπάρουν μισθώσεις αιγιαλού και παραλίας. Δεν πρέπει να έχουν την εκμετάλλευση. Πιστεύω όμως ότι από όλη αυτή την κινητοποίηση μόνο θετικά αποτελέσματα και συμπεράσματα».

  • Φωτό αρχείου

 

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *