01/10/2023 4:22 μμ

Κορονοϊός: Έφτασε η μετάλλαξη Eris και σαρώνει – Αυτά είναι τα νέα συμπτώματα

Η μετάδοσή της όπως δείχνουν τα στοιχεία είναι ραγδαία


Μια νέα παραλλαγή του κορονοϊού με το όνομα Eris εξαπλώνεται ήδη, με τις εισαγωγές μάλιστα στα νοσοκομεία να καταγράφουν αυξητική πορεία, σύμφωνα με τον Οργανισμό Υγειονομικής Ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA).

Είναι πλέον η δεύτερη πιο συχνή παραλλαγή στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Eris ή αλλιώς EG.5.1 είναι “απόγονος” της Omicron και ταξινομήθηκε για πρώτη φορά ως παραλλαγή στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 31 Ιουλίου.

Η μετάδοσή της όπως δείχνουν τα στοιχεία είναι ραγδαία. Την εβδομάδα που ξεκίνησε στις 10 Ιουλίου αφορούσε ένα στα εννέα κρούσματα, ενώ πλέον αντιπροσωπεύει 1 στα 7.

Σημειώνεται πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει προσθέσει την EG.5.1 στη λίστα των παραλλαγών που βρίσκονται υπό παρακολούθηση.

Τα πιο κοινά συμπτώματα της νέας παραλλαγής είναι τα εξής:

-Καταρροή
-Πονοκέφαλος
-Κόπωση (ήπια ή σοβαρή)
-Φτάρνισμα
-Πονόλαιμος

“Καταγράφεται μια μικρή αύξηση στα ποσοστά εισαγωγής στο νοσοκομείο στις περισσότερες ηλικιακές ομάδες, ιδιαίτερα μεταξύ των ηλικιωμένων”, σημείωνε εντωμεταξύ η Dr Mary Ramsay, επικεφαλής του τμήματος ανοσοποίησης στο UKHSA.

Οι ειδικοί μάλιστα εκτιμούν πως η νέα παραλλαγή Eris είναι πιθανό να κυριαρχήσει μέχρι τον Σεπτέμβριο, με το άνοιγμα των σχολείων και το τέλος των καλοκαιρινών διακοπών, ενώ θα αρχίσουμε να περνάμε περισσότερο χρόνο σε εσωτερικούς χώρους.

xristika.gr

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *