18/07/2024 11:15 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Γιώργος Κοκκόλης: Γι αυτό αποφάσισα να είμαι στο πλευρό του Βαγγέλη Μπουρνούς

"Απέδειξε ότι μπορεί να διοικήσει τον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου - Μαζί θα αναβαθμίσουμε τον τόπο μας"


Το 2014-2019 είχα την τιμή να συμμετέχω στην δημοτική αρχή και μαζί βάλαμε τις βάσεις για την ουσιαστική ανασυγκρότηση τόσο του ίδιου του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου όσο και των οικισμών. Τα περισσότερα έργα που υλοποιούνται σήμερα (αποχέτευση, αστικές αναπλάσεις, ψηφιακή μετάβαση) είναι αποτέλεσμα εκείνης της δημιουργικής περιόδου.

Ειδικά για το Πικέρμι, παλέψαμε να λύσουμε εκκρεμότητες δεκαετιών – από τα περίφημα 156 στρέμματα και την δημιουργία εντευκτηρίου στο Ντράφι μέχρι την δημιουργία κεντρική πλατείας και νέας εκκλησίας στη Διώνη και βεβαίως τις εκτεταμένες τσιμεντοστρώσεις στην άνω Διώνη που έδωσαν ανάσα σε όλους εμάς τους κατοίκους της πολύπαθης περιοχής.

Κατά την τρέχουσα δημοτική περίοδο μπήκαν οι βάσεις για ακόμη περισσότερα και ποιοτικότερα έργα στην περιοχή μας. Με την υδραυλική-υδρολογική μελέτη της Διώνης ολοκληρώνουμε τον πολεοδομικό ανασχεδιασμό της περιοχής και πλέον θα μπορούμε να ολοκληρώσουμε πραγματικές υποδομές- ασφαλτοστρωμένες οδούς με κρασπεδόρειθρα και πεζοδρόμια.

Το ίδιο και με το Αθλητικό Κέντρο της Διώνης που πρέπει να ανέβει σε ένα νέο λειτουργικό και αισθητικό επίπεδο που θα κοσμεί το Πικέρμι. Κορωνίδα σε όλο αυτό το σχεδιασμό είναι φυσικά το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο στο κεντρικό Πικέρμι που πραγματικά θα αλλάξει την εικόνα του και θα το μεταμορφώσει σε μια σύγχρονη και λειτουργική πόλη με δημόσιους χώρους, εκπαιδευτικές υποδομές, χώρους πρασίνου κα.

Φυσικά τα προβλήματα υπάρχουν, όπως και οι προκλήσεις της περιόδου 2023-2028 όπου η περιοχή μας θα υποδεχθεί έργα μεγάλης κλίμακας – όπως την Αττική Οδό και τον Προαστιακό. Έργα που σήμερα όλοι τρέχουν να δρέψουν τις δάφνες για αυτά – όμως μόνο εμείς ξέρουμε πως αυτά τα έργα βγήκαν από τα συρτάρια και δημοπρατήθηκαν. Έγιναν πράξη χάρη στις ενέργειες που κάναμε σε μια εποχή με μεγάλες δημοσιονομικές δυσκολίες, καταφέρνοντας να πείσουμε την κεντρική διοίκηση για την αναγκαιότητα αλλά και τη βιωσιμότητά τους.

Με τον Βαγγέλη Μπουρνούς με συνδέει πολύχρονη πολιτική συμπόρευση. Ο λόγος που αποφάσισα να είμαι και πάλι στο πλευρό του είναι η διαρκής και άοκνη προσπάθειά του για ένα Δήμο που αξίζει να ζει κανείς. Τόσο η κοινή θητεία με τον Βασίλη Πιστικίδη όσο και η θητεία του την τρέχουσα δημοτική περίοδο, έβαλαν τις βάσεις για τη μεταμόρφωση του Δήμου από ένα μικρό Δήμο των Μεσογείων σε ένα Δήμο προορισμό, σε ένα Δήμο που θα λειτουργεί ως μέρος του μητροπολιτικού σχεδιασμού της «μείζονος» Αθήνας».

Αυτή η ποιοτική αναβάθμιση φέρει την υπογραφή του Βαγγέλη Μπουρνούς. Απέδειξε ότι μπορεί.

Είμαι ένας νέος άνθρωπος και όπως πολλοί από εσάς επέλεξα να ζω και να επενδύσω επιχειρηματικά εδώ. Ακριβώς για αυτό το λόγο διεκδικώ να μπορώ να μεταφέρω τη φωνή σας και μαζί να αναβαθμίσουμε τον τόπο μας.

Έχοντας σαν εφόδιο τη δεκαετή αυτοδιοικητική εμπειρία τόσο ως αντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος όσο και ως Γενικός Γραμματέας ενός μεγάλου αστικού δήμου της Αθήνας, γνωρίζω από πρώτο χέρι τόσο τις δυνατότητες όσο και τα όρια του α’ βαθμού της Αυτοδιοίκησης. Για αυτό ήμουν και θα είμαι πάντα οπαδός του «συγκεκριμένου», του μετρήσιμου. Σας υπόσχομαι όχι παχιά λόγια, αλλά πολλή, επίμονη και συστηματική δουλειά.

Γιώργος Κοκκόλης

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ραφήνας Πικερμίου

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

1 σκέψη για το “Γιώργος Κοκκόλης: Γι αυτό αποφάσισα να είμαι στο πλευρό του Βαγγέλη Μπουρνούς”

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *