01/05/2024 4:26 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Επιλέγοντας το σωστό δώρο για τη δεδομένη περίσταση

Το anatolika24.gr ετοίμασε ένα σύντομο οδηγό, με προτάσεις δώρων, για ένα φάσμα περιπτώσεων


Αυτό που κάνει στην πραγματικότητα δύσκολη τη διαδικασία επιλογής ενός δώρου, πλην των προσωπικών προτιμήσεων του παραλήπτη και τον βαθμό στον οποίο τις γνωρίζουμε, είναι κυρίως η κοινωνική περίσταση που βρίσκεται από πίσω.

Και αυτό προκύπτει περισσότερο από το εύρος τιμής του δώρου, παρά από το ίδιο το αντικείμενο. Για παράδειγμα, θα ήταν ελαφρώς υπερβολικό και ίσως παράταιρο να χαρίσουμε σε έναν νέο πτυχιούχο ένα πλυντήριο ρούχων, κι αντίστοιχα λίγο μίζερο να προσφέρουμε σε νεόνυμφους ένα βιβλίο.

Έτσι δημιουργείται μια άτυπη κατηγοριοποίηση προκειμένου να πληρούνται κάποιες κοινωνικές προσδοκίες. Αποφασίσαμε λοιπόν στο anatolika24.gr να φτιάξουμε ένα σύντομο οδηγό, με προτάσεις δώρων, για ένα φάσμα περιπτώσεων.

  • Εορτασμοί της Καθημερινότητας

Ας ξεκινήσουμε με μια διευκρίνηση. Στην κατηγορία αυτή συγκεντρώνονται οι πιο συνήθεις αιτίες και αφορμές για πάρτυ, κεράσματα και δώρα. Δηλαδή ονομαστική εορτή και γενέθλια, ακαδημαϊκές και επαγγελματικές επιτυχίες – αποφοίτηση, νέα δουλειά ή προαγωγή ή κάποιο συγκεκριμένο επίτευγμα -, δώρα φιλοξενίας, ρομαντικές επέτειοι.

Σε όλες αυτές τις περιστάσεις, τα δώρα θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι κάπως πιο προσωποποιημένα, εστιασμένα αρκετά στα ενδιαφέροντα και πιθανώς σε κάποια επιθυμία που έχει εκδηλώσει ο παραλήπτης, ενώ και το οικονομικό εύρος δεν αγγίζει κάποιο εξωφρενικό ποσό.

Έτσι, μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε βιβλία και CD/βινύλια, αρώματα και προϊόντα περιποίησης ή μικρά gift box από την Doroset, κοσμήματα παντός είδους και ρολόγια, gadget τεχνολογίας, φυτά εσωτερικού χώρου, δωροεπιταγές, αλλά και εισιτήρια για κάποια εκδήλωση ή για κάποιο προορισμό.

Ασφαλώς, αυτά είναι τα επικρατέστερα και άμεσα προσβάσιμα στην αγορά δώρα, αλλά όχι αποκλειστικά τα μοναδικά. Επιπλέον, αν μας έχουν καλέσει σε κάποιο σπίτι θα ήταν μια όμορφη κίνηση να προμηθευτούμε και κάποιο πότο ή με ένα κουτί γλυκά.

Κι αν μάλιστα δεν καταφέρουμε να παραβρεθούμε μπορούμε να στείλουμε ως ένδειξη της λύπης μας τα γλυκίσματα μέσω παραγγελίας από ένα ζαχαροπλαστείο online

  • Σημαντικά Γεγονότα & Νέες Πίστες Ζωής

Από την άλλη μεριά, έχουμε κάποια γεγονότα, αισθητά λιγότερα, και με αυξημένη βαρύτητα. Αυτά είναι ο γάμος, η γέννηση ενός παιδιού και η βάπτισή του.

Από την ίδια τη φύση του γεγονότος, προκύπτει το είδος του δώρου, ενώ η οικονομική διακύμανση σχετίζεται περισσότερο με τον βαθμό οικειότητας και το πλαίσιο της σχέσης , αλλά φυσικά και από τη θέληση και τις δυνατότητές μας.

Σαν προσκεκλημένοι σε γάμο, θα πρέπει το δώρο που θα επιλέξουμε να απευθύνεται συνολικά στο ζεύγος και το νέο τους ξεκίνημα. Γι αυτό, αν δεν υπάρχει κάποια ανοιχτή λίστα γάμου ή αν δεν έχει ζητηθεί η συγκέντρωση ποσού για το γαμήλιο ταξίδι, προσανατολιζόμαστε σε είδη σπιτιού. Ηλεκτρικές μικροσυσκευές, οικιακά είδη υψηλής ποιότητας όπως ένα πορσελάνινο σερβίτσιο, και διάφορα εκλεπτυσμένα διακοσμητικά όπως κρυστάλλινα δώρα γάμου στο kostaboda.gr ή έργα τέχνης.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, στη γέννηση και τη βάπτιση ενός παιδιού, αλλά και στο baby shower party, το δώρο αφορά το νέο μέλος της οικογένειας είτε άμεσα, δηλαδή χρυσαφικά και είδη ένδυσης, είτε έμμεσα με βρεφικό εξοπλισμό. 

 

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *