27/07/2024 6:53 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μόνωση ταράτσας με Hyperdesmo lv στην Αττική: Βήμα βήμα

Δείτε τις περιοχές εξυπηρέτησης

Τι είναι το Hyperdesmo και που εφαρμόζεται;

Το hyperdesmo είναι χυτή πολυουρεθανική μεμβράνη ενός συστατικού που προσφέρεται ιδανικά για στεγάνωση ταρατσών με λεία υποστρώματα, όπου υπάρχουν καλές κλίσεις απορροής των νερών όπως μωσαϊκά, πλακάκια, ταρατσόπλακες, βιομηχανικά δάπεδα, τσιμεντοκονίες κ.α.

Που δεν ταιριάζει

Δεν ταιριάζει σε ανώμαλα υποστρώματα ή σε ταράτσες όπου υπάρχει στάσιμο νερό π.χ πλάκα μπετού χωρίς μόνωση, τσιμεντοκονιάματα χωρίς ικανοποιητική κλίση κ.α

Θα υπάρξει μειωμένη πρόσφυση αλλά και φθορά του υλικού.

Διαδικασία εφαρμογής Hyperdesmo lv

Παρακάτω θα αναφερθούμε στον τρόπο εφαρμογής του υλικού hyperdesmo lv καθώς και στην διαδικασία στεγάνωσης σε ταράτσα με μωσαϊκό. Η εργασία έλαβε μέρος στην περιοχή της Αθήνας Αττικής και θα την αναλύσουμε βήμα βήμα.

  1. Αρχικά εξετάσαμε το υπόστρωμα και αλφαδιάστηκε η επιφάνεια για να σιγουρευτούμε ότι δεν θα έχουμε παρακράτηση νερού.
  2. Στην συνέχεια καθαρίστηκε λεπτομερώς με τριβεία περιστροφικά και απομακρύνθηκαν σκόνες, σαθρά και αλλα κατάλοιπα από την επιφάνεια.
  3. Φροντίσαμε για την διατομή των υδρορροών ωστε να απορρέει το νερό σε ελάχιστο χρόνο και να μην καταπονείται το μέρος της στεγάνωσης. Παίζει σημαντικό ρόλο σε μία μόνωση η γρήγορη απορροή των νερών και θα πρέπει να μεριμνούμε από την αρχή.

  1. Στην Επόμενη φάση σφραγίστηκαν οι αρμοί διαστολής του μωσαϊκού με πολυουρεθανική μαστίχη της ίδιας εταιρείας.

6.Τοποθετήθηκαν αεραγωγοί f 100 ανά 60τ.μ (m2) και έγινε η στερέωση με ταχύπηκτο κονίαμα και πλέγμα.

(Οι αεραγωγοί βοηθούν στην απομάκρυνση της υγρασίας, σε αποφόρτιση των υδρατμών και σε μειωμένες διαστολές των μονωτικών κατά τους μήνες με καύσωνα).

7.Ακολούθησε εφαρμογή του ασταριού aquadur, υδατοδιαλυτό 2 συστατικών, και εφαρμόστηκε με ειδικό ρολό και βούρτσα για γωνίες και υδροροές. Την ίδια μέρα και μετά από 4 ώρες εφαρμόστηκε το κύριο μέρος της στεγάνωσης δηλ. το Hyperdesmo lv (1η στρώση) σε λευκό χρώμα. Αραιώθηκε με solvent κατά 10% και περάστηκε περιμετρικά στις απολήξεις της ταράτσας σε ύψος 20 εκατοστών.

  1. Η επόμενη φάση περιλάμβανε τοποθέτηση τρεβείρας πολυεστερικού υφάσματος Σε ευπαθή σημεία της ταράτσας ηλιακούς, περιμετρικά λούκια, υδρορροές και αρμούς διαστολής της επιφάνειας. Η επικόλληση της τρεβίρας έγινε με το ίδιο το υλικό hyperdesmo lv και μετά από εμποτισμό της.

  1. Την επόμενη μέρα και ακριβώς μετά από 24 ώρες εφαρμόστηκε η δεύτερη στρώση hyperdesmo αφού πολυμερίστηκε κατά 5% με solvent, διαλύτη ξυλόλης.

  1. Το τελικό στάδιο της εφαρμογής πραγματοποιήθηκε την επόμενη μέρα και περιλάμβανε την τελική στρώση (φιλμ) προστασίας από την ηλιακή ακτινοβολία ADY 500.

Πλήρως βατή επιφάνεια με Hyperdesmo

 

Παραδίδεται με μία σκληρή τελική επιφάνεια στην οποία θα μπορούσε άνετα κανείς να τοποθετήσει τραπέζι και καρέκλα. Διατίθεται σε τρεις χρωματισμούς λευκό γκρι και κεραμιδί.

Περιοχές εξυπηρέτησης Hyperdesmo στην Αττική – Monotica

 

Η monotica εφαρμόζει μόνωση με hyperdesmo σε Αττική: Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα, Άλιμο,Άγιο Δημήτριο, Βούλα, Ηλιούπολη, Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη, Αργυρούπολη, Περιστέρι, Ιλιον, Χολαργό, Αγία Παρασκευή,Παπάγου, Ζωγράφου, Αιγάλεω, Κερατσίνι, Υμηττό και σε άλλες περιοχές της Αττικής.

Καλέστε μας σήμερα και ζητήστε προσφορά για μόνωση ταράτσας με Hyperdesmo Αττική

Μονώσεις Monotica – Μονώσεις ταρατσών

Μυριοφύτου 30, Αιγάλεω τ.κ 12242, GR

τηλ.: 2102381855

info@monoseis-monotica.gr

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *