07/05/2024 4:25 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Κακοκαιρία Daniel! Προβλήματα παντού: Ραφήνα, Πικέρμι, Μαραθώνας, Μάτι, Σπάτα

Ξεπέρασαν τις 2.000 οι κλήσεις στην Πυροσβεστική


Επί ποδός βρίσκεται η Πολιτική Προστασία Ραφήνας – Πικερμίου για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία Daniel με έντονη βροχόπτωση να πέφτει από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης.

Η γέφυρα στον Βάρδα έχει κλείσει ενώ σε ανάρτηση του ο δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς αναφέρει: “Η πολιτική προστασία έξω καθώς και άλλες υπηρεσίες του δήμου για να διορθωθούν οι βλάβες από την έντονη βροχόπτωση που έπεσε στον τόπο μας, σε Ραφήνα και Πικέρμι.

Η γέφυρα -ιρλανδική διάβαση πίσω από τον Βάρδα έχει αποκλειστεί λόγω διακοπής προσβασιμότητας καθότι τα αυτοκίνητα δεν μπορώ να περάσουν. Έχει τοποθετηθεί ειδική σήμανση”.

Σύμφωνα με την τροχαία κλειστή είναι και η οδός Αγίας Φιλοθέης στην περιοχή Πικερμίου από το ύψος της λεωφόρου Μαραθώνος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Δήμος Μαραθώνα: Όχι στις μετακινήσεις

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Μαραθώνα σχετικά με την κακοκαιρία Daniel που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από νωρίς το απόγευμα και στην περιοχή μας

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: Η κακοκαιρία είναι σε πλήρη εξέλιξη στον Δήμο μας. Εφιστούμε την προσοχή των κατοίκων μας, αποφεύγουμε τις μετακινήσεις και ακολουθούμε τις οδηγίες των αρχών για την ασφάλειά μας. Ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας και οι Εθελοντικές μας Ομάδες είναι σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.

Νέος Βουτζάς, Μάτι και Αγία Μαρίνα

Προβλήματα δημιούργησε η έντονη καταιγίδα που πέφτει από τις 17:00 σε Ραφήνα και Νέα Μάκρη. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει κλήση στην Πυροσβεστική για αντλήσεις υδάτων από οικία στην οδό Περικλέους στο Μάτι.

Προβλήματα υπάρχουν ακόμα σε καταστήματα στην Αγία Μαρίνα ενώ εκτός λειτουργίας είναι τα φανάρια στην Α’ Είσοδο του Νέου Βουτζά.

Ξεπέρασαν τις 2.000 οι κλήσεις στην Πυροσβεστική

Στις 2.421 ανήλθαν οι κλήσεις στην Πυροσβεστική από το πρωί της Τρίτης μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης, κυρίως για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και απομακρύνσεις ατόμων προς ασφαλή σημεία.

Οι περισσότερες κλήσεις έγιναν στην περιφέρεια Θεσσαλίας με τη Μαγνησία, ειδικότερα, να συγκεντρώνει τις περισσότερες για αντλήσεις υδάτων.

Όσον αφορά στην Περιφέρεια Αττικής, έγιναν 110 κλήσεις, εκ των οποίων οι 80 σε περιοχές του λεκανοπεδίου. Σε περιοχές του λεκανοπεδίου 80 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 20 αντλήσεις υδάτων.

Σοβαρά προβλήματα στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”

Σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζει και το διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» εξαιτίας της σφοδρής καταιγίδας.

Εως αυτή τη στιγμή έχουν επηρεαστεί χρονικά τρεις αφίξεις και αναχωρήσεις από τον αερολιμένα. Επιπλέον τρεις πτήσεις χρειάστηκε να ανακατευθυνθούν σε άλλα αεροδρόμια για να προσγειωθούν.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, πρόκειται για μία πτήση της Ryanair, η οποία τελικά προσγειώθηκε στη Θεσσαλονίκη, μία της BA που προσγειώθηκε στη Ρόδο και μία της KLM, η οποία προσγειώθηκε στα Χανιά.

Τα προβλήματα οφείλονται αφενός στο γεγονός ότι λόγω των κεραυνών είχε σταματήσει η διαδικασία του ανεφοδιασμού με καύσιμα των αεροσκαφών στο αεροδρόμιο, ενώ παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων υπήρξε και ένα τεχνικό πρόβλημα στο Κέντρο Ελέγχου Περιοχής Αθηνών (ΚΕΠΑΘ).

 

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *