13/05/2024 11:09 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πανικός και μεγάλη ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες στο λιμάνι της Ραφήνας

Τρία πλοία έμπλεξαν τις άγκυρές τους - Μεγάλη καθυστέρηση και ακύρωση δρομολογίων


Σκηνές πανικού και ταλαιπωρία για 100άδες επιβάτες στο λιμάνι της Ραφήνας όταν έμπλεξαν οι άγκυρες τριών  επιβατηγών πλοίων και υπήρξε “επαφή” μεταξύ τους. Πιο συγκεκριμένα, το πρωί ήταν προγραμματισμένο να αποπλεύσει το Fast Ferries Andros για να εκτελέσει το δρομολόγιο Άνδρος-Τήνος-Μύκονος-Πάρος. Σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει ρυμούλκηση και οι επιβάτες θα πρέπει να περιμένουν 3 με 4 ώρες μέσα στο πλοίο.

Οι 1.125 επιβάτες των τριών πλοίων βίωσαν τεράστια ταλαιπωρία. Το Fast Ferries Άνδρος, με 734 επιβάτες, παραμένει στο αγκυροβόλιο του λιμανιού. Παρότι βρίσκεται πολύ κοντά, δεν μπορεί να γυρίσει μόνο του και να δέσει και αναμένονται δύο ρυμουλκά. Το δρομολόγιο ακυρώθηκε.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, θα χρειαστούν ίσως δύο ώρες, ίσως και παραπάνω, γιατί καταστράφηκε τελείως η προπέλα του από την Άγκυρα του «Αικατερίνη Π».

Την ίδια ώρα, το «Αικατερίνη Π» με 391 επιβάτες κατευθύνεται στο Λαύριο με μία άγκυρα, αλλά αυτοδύναμα. Στο λιμάνι, οι επιβάτες θα αποβιβαστούν από το πλοίο και θα επιβιβαστούν σε λεωφορεία για να μεταφερθούν πίσω στο λιμάνι της Ραφήνας.

Με καθυστέρηση απέπλευσε το Super Ferry με 551 επιβάτες.

Πιο συγκεκριμένα:

Λόγω της μεγάλης έντασης των ανέμων που πνέουν από χθες στη Ραφήνα, δημιουργήθηκαν προβλήματα σήμερα στα πλοία της γραμμής. Κατά την διάρκεια του απόπλου από το λιμάνι, μπλέχτηκαν οι άγκυρες τριών επιβατικών που αναχωρούσαν για τις Κυκλάδες.

Πρόκειται για τα δύο πλοία της Fast Ferries και ένα της Golden Star Ferries. H προπέλα του ενός πλοίου της Fast Ferries έπιασε την άγκυρα του άλλου πλοίου, της ίδιας εταιρείας και τελικά τα δύο πλοία να ακινητοποιηθούν έξω από την κεντρική παραλία της Ραφήνας μαζί με το Superferry της Golden Star Ferries.

Eπιβάτης που βρίσκεται στο πλοίο “Αικατερίνη Π” ανέφερε πως το πλοίο συγκρούστηκε με το “Άνδρος” τουλάχιστον τρεις φορές. “Καταλάβαμε όλοι προφανώς ότι συγκρούστηκε το Αικατερίνη με το Άνδρος γιατί ήταν εκκωφαντικός ο θόρυβος αλλά και το κούνημα”, είπε χαρακτηριστικά.

Το πλήρωμα του Super Ferry έκοψε τους κάβους και ανοίχτηκε στο αγκυροβόλιο εκεί που με εντολή του Λιμεναρχείου πήγαν για προληπτικούς λόγους και τα δύο πρώτα πλοία που έμπλεξαν οι άγκυρές τους.

Το Superferry πριν από λίγη ώρα αναχώρησε -φυσικά- με καθυστέρηση από το λιμάνι της Ραφήνας, ενώ τα δύο πλοία της Fast Ferries περιμένουν ρυμουλκό από τον Πειραιά το οποίο θα μπορέσει να τα δέσει με ασφάλεια στο λιμάνι.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά την εξέλιξη αυτή, δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των δύο αυτών πλοίων.

 

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *