30/04/2024 8:29 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αχαρνές: Χειροπέδες σε 30χρονο με σωρεία κλοπών σε κινητά τηλέφωνα και έξυπνα ρολόγια

Διέπραττε συστηματικά κλοπές από καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών σε διάφορες περιοχές


Συνελήφθη στις Αχαρνές, από αστυνομικούς του Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 30χρονος για κλοπές κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Την υπόθεση χειρίστηκε το Τμήμα κατά Ιδιοκτησίας σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Αγίας Παρασκευής.

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, ο 30χρονος τουλάχιστον από το Μάιο του τρέχοντος έτους, διέπραττε συστηματικά κλοπές από καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ως προς τον τρόπο δράσης, ο κατηγορούμενος παριστάνοντας τον πελάτη, εισέρχονταν στα ανωτέρω καταστήματα και αφαιρούσε συσκευές όπως κινητά τηλέφωνα και έξυπνα ρολόγια.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, αντικαθιστούσε τις συσκευές που μόλις είχε αφαιρέσει με ψεύτικα ομοιώματα αυτών, επιτυγχάνοντας την αδρανοποίηση των αντικλεπτικών συστημάτων.

Στα καταστήματα που στοχοποιούσε, μετέβαινε με μοτοσυκλέτα και κατά την άφιξη στην οικία του μετά την ολοκλήρωση των κλοπών, την στάθμευε σε μακρινά σημεία από αυτή για να δυσχεράνει την έρευνα ταυτοποίησης του.

Από τη σωματική και την κατ’ οίκον έρευνα στο συλληφθέντα, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ρουχισμός που είχε χρησιμοποιηθεί κατά τη διάπραξη των κλοπών, η μοτοσυκλέτα ως μέσο τέλεσης των αξιόποινων πράξεων, συσκευές και χρηματικό ποσό.

Εξιχνιάστηκαν (13) περιπτώσεις κλοπών (12 τετελεσμένες και μία απόπειρα) με την τελευταία του απόπειρα να σημειώνεται μία ημέρα πριν τη σύλληψη του.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *