27/04/2024 12:13 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Κων. Δέδες: Το εμβληματικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό

Η κατασκευή του νέου παραολυμπιακού κέντρου στη Ραφήνα είναι μία σημαντική πρωτοβουλία


Η Περιφέρεια Αττικής, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς και αθλητικούς πύργους στην Ελλάδα και παγκοσμίως.

Το σχέδιο μας ως παράταξη και επόμενη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, αποτελεί την εξέλιξη αυτής της πολιτιστικής κληρονομιάς και της αθλητικής παράδοσης της περιοχής μας, μέσα από τη δημιουργία νέων εμβληματικών αθλητικών εγκαταστάσεων, τη χρηματοδότηση για αναβάθμιση των υφιστάμενων αλλά και την κατασκευή νέων αθλητικών δομών, τη στήριξη των δήμων στη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων και πολλά ακόμα που πρέπει στόχο έχουμε να υλοποιήσουμε άμεσα την επόμενη πενταετία.

Η ανέγερση νέων αθλητικών εγκαταστάσεων αποτελεί μία από τις κύριες προτεραιότητες του προγράμματος μας. Μέσω αυτού του σχεδίου, η Περιφέρεια Αττικής θα δημιουργήσει σύγχρονα αθλητικά κέντρα που θα υποστηρίξουν την εκπαίδευση και την άσκηση για όλους τους πολίτες. Και τονίζω το για όλους.

Η κατασκευή του νέου παραολυμπιακού κέντρου στη Ραφήνα είναι μία σημαντική πρωτοβουλία που δείχνει τη δέσμευση μας για την προώθηση της αθλητικής ανεξαρτησίας και ευκαιριών για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Ένα Κέντρο που θα προσφέρει υψηλής ποιότητας υποδομές και προγράμματα για την ανάπτυξη των αθλητικών ταλέντων και την ενίσχυση της κοινότητας των ατόμων με αναπηρίες.

Αναβάθμιση υφιστάμενων και κατασκευή νέων αθλητικών δομών

Η χρηματοδότηση που παρέχεται για την αναβάθμιση υφιστάμενων και κατασκευή νέων αθλητικών δομών θα ενισχύσει το αθλητικό περιβάλλον στην περιφέρεια. Οι νέες εγκαταστάσεις θα διευκολύνουν την πρακτική των αθλητικών δραστηριοτήτων και θα προσελκύσουν νέους αθλητές και αθλήτριες σε διάφορα αθλήματα.

Διεθνής πολιτιστικός προβολέας

Η διοργάνωση φεστιβάλ διεθνούς εμβέλειας στην περιοχή αναδεικνύει τον πολιτισμό και τον αθλητισμό της Αττικής σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτά τα φεστιβάλ μπορούν να ενισχύσουν το “Brand” της περιοχής, προσελκύοντας επισκέπτες και επενδυτές από όλον τον κόσμο.

Υποστήριξη των δήμων στην πολιτιστική ζωή

Το σχέδιο περιλαμβάνει τη στήριξη των δήμων στη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, δημιουργώντας ένα πλούσιο πολιτιστικό περιβάλλον για τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Αυτό συμβάλλει στη διατήρηση και ανάπτυξη της τοπικής ταυτότητας και πολιτιστικής πολυμορφίας.

Αναβάθμιση των πολιτιστικών χώρων

Η κατασκευή νέων και η αναβάθμιση των υφιστάμενων χώρων πολιτισμού είναι απαραίτητα για τη διατήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής. Αυτοί οι χώροι θα υποδεχθούν εκθέσεις, παραστάσεις, συναυλίες και πολιτιστικά γεγονότα που θα ενισχύσουν τον πολιτιστικό πλούτο της Αττικής.

Το σχέδιο για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό αναδεικνύει την πλούσια πολιτιστική και αθλητική κληρονομιά της Περιφέρειας Αττικής και ενισχύει την ταυτότητά της. Μέσα από αυτό το πρόγραμμα, η περιφέρεια προσφέρει μια φωτεινή προοπτική για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό του μέλλοντος, ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή και την ανάπτυξη σε αυτούς τους τομείς.

Η εκτενής ανάλυση του σχεδίου για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό αποκαλύπτει την αφοσίωσή μας στην προώθηση του πολιτισμού και του αθλητισμού. Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτά τα στοιχεία αποτελούν τον πυρήνα της ταυτότητάς μας και της κοινωνίας μας.

Με αυτό το πρόγραμμα, ολόκληρη η παράταξη «ΑΤΤΙΚΗ ΜΠΡΟΣΤΑ» με τον Νίκο Χαρδαλιά να ηγείται και εμένα βασικό γρανάζι, δημιουργούμε ένα φωτεινό μέλλον που θα ενισχύσει την περιοχή μας και θα διαμορφώσει ένα καλύτερο αύριο για όλους μας.

Γράφει ο Κωνσταντίνος Αντωνίου Δέδες
Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, Μέλος ΔΣΑ
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με την Παράταξη του Νίκου Χαρδαλιά «ΑΤΤΙΚΗ ΜΠΡΟΣΤΑ»

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *