26/05/2024 5:39 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Σπείρα έκλεβε αυτοκίνητα και τα “έκρυβαν” στις Αχαρνές

Έχουν εξιχνιαστεί 10 περιπτώσεις κλοπών οχημάτων, από τα οποία τα -9- βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους


Κλοπές οχημάτων από διάφορες περιοχές της Αττικής τα οποία στάθμευαν προσωρινά σε απομονωμένα σημεία στις Αχαρνές, ώστε να μην εντοπιστούν από τις Αρχές και μετά τα μετέφεραν σε σημεία «καβάτζες» διέπρατταν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης, τουλάχιστον από τον Αύγουστο του 2022, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση με συγκεκριμένη δομή, η οποία προέβαινε σε κλοπές πολυτελών οχημάτων με συγκεκριμένο τρόπο δράσης (modus operandi).

Αφού εντόπιζαν υποψήφια προς κλοπή οχήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής, χρησιμοποιώντας κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό που διέθεταν (διαγνωστικά εγκεφάλων, αυτοσχέδια εργαλεία παραβίασης κλπ), προέβαιναν στην κλοπή τους και τα στάθμευαν προσωρινά σε απομονωμένα σημεία των Αχαρνών μέχρι να τα μεταφέρουν σε σημεία «καβάτζες».

Για να πετύχουν τον σκοπό τους και να διοχετεύσουν τα κλεμμένα οχήματα στην αγορά, χρησιμοποιούσαν στοιχεία ανύπαρκτων ή ανυποψίαστων ατόμων και προμηθεύονταν οχήματα, ίδιας μάρκας και τύπου με τα κλεμμένα, τα οποία είχαν εμπλακεί σε τροχαία ατυχήματα και ήταν ασύμφορα προς επισκευή.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τα έγγραφα αυτών, πλαστογραφούσαν τα στοιχεία κυκλοφορίας καθώς και τον αριθμό πλαισίου των κλεμμένων οχημάτων, και τα διέθεταν προς πώληση μέσω διαδικτύου, σε χαμηλές τιμές για άμεσο κέρδος.

Χαρακτηριστικό είναι ότι, ακόμη και στην περίπτωση που τα έγγραφα κάποιου οχήματος κατάσχονταν, με διάφορα τεχνάσματα προχωρούσαν στην επανέκδοσή τους ώστε να συνεχίσουν τη δράση τους.

Σε σωματικές έρευνες και έρευνες σε οικίες και Ι.Χ., συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-11- οχήματα,
-10- κινητά,
-63.487,60- ευρώ,
πλήθος ανταλλακτικών και κλειδών αυτοκινήτων,
εγκέφαλος και κινητήρας αυτοκινήτου,
πιστόλι,
φυσίγγια,
υπολογιστής,
συσκευή GPS,
-2- ζεύγη πινακίδων
-2- ρολόγια μεγάλης αξίας,
πλήθος εγγράφων και
ρουχισμός.

Από τις έως τώρα έρευνες, έχουν εξιχνιαστεί -10- περιπτώσεις κλοπών οχημάτων, από τα οποία τα -9- βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους ενώ το παράνομο κέρδος από τη δράση τους ξεπερνά το ποσό των -290.000- ευρώ.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για –κατά περίπτωση- εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες για την πλήρη διακρίβωση του εύρους της εγκληματικής δράσης της οργάνωσης συνεχίζονται.

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *