28/04/2024 12:32 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αρτέμιδα: Τι απαντά ο οδηγός του λεωφορείου που δεν σταμάτησε για να πάρει παιδιά από στάση

Τι λέει επίσης και για την... χειρονομία που του καταμαρτυρούν


Την δική του απάντηση δίνει ο οδηγός λεωφορείου, που κατηγορείται από γονείς πως άφησε παιδιά σε στάση χωρίς να σταματήσει να τα πάρει.

Σε ανάρτηση του αναφέρει:

Με αφορμή την ανάρτηση της κυρίας Ελισσάβετ Μαρίνας αλλά και την παρατήρηση σε άλλη ανάρτηση του κυρίου Γιώργου Ψημμένου, σχετικά με το περιστατικό που έλαβε χώρα στην πέμπτη στάση Βραυρώνας σήμερα το πρωί και αφορά τον λόγο που μία μαθήτρια έμεινε στην στάση, έχω κι εγώ την υποχρέωση να παραθέσω το πώς ακριβώς έγιναν τα πράγματα.

Φυσικά η τοποθέτηση μου δεν έχει καμία θέση απολογίας, όπως επίσης δεν έχω και κανέναν λόγο να παραθέσω το ονοματεπώνυμο μου η άλλα στοιχεία μου, γι αυτό και τοποθετούμαι ως «Ανώνυμος Συμμετέχων». Τα στοιχεία μου τα έχει η εταιρεία για την οποία εργάζομαι και η οποία έχοντας διαβάσει το βιογραφικό μου, με προσέλαβε στην υπηρεσία της. Ως γνωστόν η πέμπτη στάση Βραυρώνας βρίσκεται στην έξοδο μίας στροφής τύπου «S» και σε απόσταση τριάντα πέντε περίπου μέτρων από αυτήν.

Την στιγμή που εξήλθα της στροφής, είδα την μαθήτρια η οποία στεκόταν λίγο μακρύτερα της στάσης, στεκόταν όρθια και κοιτούσε το κινητό της. Πιο μέσα κάθονταν στο χαμηλό τοιχίο κάποιες κυρίες, με κάποια η κάποιο παιδί, περιμένοντας κάποιο σχολικό λεωφορείο. Σε απόσταση πέντε με εφτά περίπου μέτρων από την μαθήτρια, σήκωσε το κεφάλι της, με είδε και σήκωσε το χέρι της.

Αν είχαν την προσοχή τους στο συμβάν οι προαναφερόμενες κυρίες, όπως επίσης και η συγκεκριμένη μαθήτρια για την οποία ο λόγος, θα παρατηρούσαν ότι επιχείρησα να σταματήσω. Στο μεταξύ σε όλη την διαδρομή μου επί της λεωφόρου Βραυρώνας, με ακολουθούσε μία σειρά αυτοκινήτων και ένα τουριστικό λεωφορείο.

Φυσικά είναι ευνόητο ότι όσοι από αυτούς δεν είχαν εξέλθει της στροφής, δεν είχαν και ορατότητα του τι συμβαίνει μπροστά τους. Την στιγμή που συνειδητοποίησα ότι δεν μπορώ να ακινητοποιήσω το λεωφορείο εγκαίρως και προκειμένου να μην προκαλέσω ατύχημα εντός η εκτός του οχήματος, σταμάτησα την προσπάθεια πέδησης συνεχίζοντας την πορεία μου.

Όσο για την χειρονομία την οποία μετέφρασε ως «άι παράταμε» η κυρία Ελισσάβετ Μαρίνα, ήταν ένα στιγμιαίο άνοιγμα των χεριών μου, λέγοντας ότι δεν μπορώ να σταματήσω. Συνοψίζοντας λοιπόν θέλω να συμπληρώσω ότι ΚΑΝΕΝΑΣ οδηγός λεωφορείου δεν πρέπει και δεν ρισκάρει την πρόκληση ατυχήματος, εντός και εκτός του οχήματος του, αιφνιδιαζόμενος από κάποιους οι οποίοι περιμένουν στην στάση, μην έχοντας το νου τους σε αυτό για το οποίο περιμένουν.

Ιδιαίτερα μάλιστα όταν το λεωφορείο είναι αστικό και μεταφέρει και όρθιους επιβάτες. Ποτέ το λεωφορείο δεν μπορεί να περιμένει στις στάσεις, δεν επιτρέπεται να επιβιβάσει η αποβιβάσει εκτός στάσης, όπως επίσης ποτέ δεν σταματάει χωρίς να αντιληφθεί ο οδηγός, να σηκώνεται κάποιο χέρι, που να δείχνει την επιθυμία του αναμένοντα να επιβιβαστεί.

Ρωτήστε λοιπόν τα παιδιά σας, όσοι πιστεύετε ότι ένας οδηγός έχει προσωπικά μαζί τους, αν έκαναν εγκαίρως το σωστό σήμα ώστε να αντιληφθεί και οδηγός την πρόθεση τους για επιβίβαση στο λεωφορείο. Εξηγήστε τους επίσης ότι μετά την αποβίβαση περιμένουν να φύγει το λεωφορείο και δεν πρέπει να περνούν μπροστά η πίσω από αυτό.

Τέλος έχω πει και ξαναλέω ότι το 323 είναι ένα λεωφορείο που περνάει πάντα στην ώρα του, εκτός φυσικά σε περίπτωση βλάβης. Όσοι ενδιαφέρεστε γι αυτό, απλά πρέπει να μάθετε τις ώρες. Είναι λοιπόν πολύ εύκολο να το συναντήσετε ακόμα και χωρίς να παρακολουθείτε την τηλεματική.

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *