26/02/2024 7:50 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η εβδομάδα των κεντρικών Τραπεζών και οι αγορές

Εκμεταλλευτείτε τις υψηλές διακυμάνσεις και τις υποχωρήσεις των τιμών


Η τροφοδοσία μακροοικονομικών ειδήσεων της προηγούμενης εβδομάδος, μας επιβεβαίωσε ότι η αγορά εργασίας των ΗΠΑ συνεχίζει να προσελκύει περισσότερους εργαζόμενους ενώ συνεχίζεται ακατάπαυστα η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, διατηρώντας την ανεργία σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα με τον πληθωρισμό να φαίνεται ότι καταλαγιάζει.

Εδώ όμως ίσως τελειώνουν τα καλά νέα. Σύμφωνα με τον πιστοποιημένο διαχειριστή κεφαλαίων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και κάτοχο μεταπτυχιακού διπλώματος από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Αλέξανδρο Νικολόπουλο, οι προθεσμιακές αγορές ενώ μόλις πριν ένα μήνα στοιχημάτιζαν ότι τα παρεμβατικά επιτόκια της FED θα υποχωρήσουν κατά 0,75% μέχρι το τέλος του 2024, αυτή την στιγμή προεξοφλούν ότι το ύψος των μειώσεων θα ανέλθει στο 1-1,25% και μάλιστα με πολύ υψηλή πιθανότητα η πρώτη μείωση να λαμβάνει χώρα τον Μάρτιο.

Κρίνουμε ότι αυτή η ακραία εκτιμώμενη προοπτική θα οδηγήσει βραχυπρόθεσμα σε ένα περιβάλλον υψηλών διακυμάνσεων στις αγορές, επ’ ευκαιρία των συνεδριάσεων αυτής της εβδομάδας των κεντρικών Τραπεζών FED και ΕΚΤ οι οποίες θα προσπαθήσουν με τις αποφάσεις τους να μην δείξουν βιασύνη στην απομάκρυνση από το καθεστώς του “υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα” των πρόσφατων συνεδριάσεων.

Συγκεκριμένα και πάντα σύμφωνα με τον κ. Νικολόπουλο (φωτό) της επενδυτικής εταιρείας HellasFin με τις δηλώσεις τους στις συνεντεύξεις τύπου που θα ακολουθήσουν, οι διοικητές τους θα προσπαθήσουν να κατευνάσουν την υπερβολική αισιοδοξία των αγορών για το μάλλον απίθανο ενδεχόμενο των 5 μειώσεων εντός του 2024.

Συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες των κεντρικών Τραπεζών, ότι για κάποιο διάστημα ακόμη παραμένει ο κίνδυνος να επιστρέψει ο πληθωρισμός.

Σ’ αυτό το μακροοικονομικό πλαίσιο θα επαναλάβουμε την εκτίμησή μας, ότι η αποφυγή μιας ύφεσης στις ΗΠΑ και η προβλεπόμενη αύξηση της κερδοφορίας κατά 11,5% εντός του 2024, θα οδηγήσει τον S&P 500 σε σαφώς υψηλότερες τιμές του ιστορικά ανώτερου των 4800 μονάδων.

Μέχρι τότε εκμεταλλευτείτε τις υψηλές διακυμάνσεις και τις υποχωρήσεις των τιμών και απολαύστε την διαδρομή για τα νέα ανώτερα.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.