08/05/2024 7:50 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Εύκολοι τρόποι για ένα καθαρό σαλόνι

Έξυπνες λύσεις που μας... λύνουν τα χέρια


Η καθαριότητα του χώρου μας είναι ένα ζήτημα το οποίο πάντα μας προβληματίζει. Τη σύγχρονη εποχή η καθημερινότητά μας είναι γεμάτη με υποχρεώσεις και ο ελεύθερος χρόνος περιορισμένος. Πολλές φορές μας φαίνεται κουραστικό να πρέπει επανειλημμένα να αφιερώνουμε το χρόνο που προοριζόταν για χαλάρωση σε δουλειές.

Πάμε να δούμε κάποιους εύκολους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να κρατάμε το σπίτι μας καθαρό και να έχουμε συνέχεια την αίσθηση φρεσκάδας που αναζητάμε χωρίς να χρειάζεται να καταβάλουμε συνεχή προσπάθεια.

  1. Ριχτάρια καναπέ

Μία πολύ εύκολη λύση είναι να αγοράσουμε ένα ριχτάρι καναπέ. Μ’ αυτό τον τρόπο μπορούμε να είμαστε ήσυχοι ότι ακόμα κι αν συμβεί κάποιο ατύχημα στα έπιπλά μας θα υπάρχει εύκολη αντιμετώπιση. Το ριχτάρι το βγάζουμε όποτε θέλουμε και το πλένουμε στο πλυντήριο, χωρίς να μπαίνουμε σε μεγάλους μπελάδες.

Επίσης προστατεύουμε τον καναπέ μας από τη σκόνη αλλά και φθορές που έρχονται με τον καιρό και το φως του ήλιου. Μπορούμε επίσης, να αγοράσουμε ποικιλία χρωμάτων και υφασμάτων και με αυτό τον τρόπο και να μπορούμε με ευκολία να τα αλλάζουμε και να τα πλένουμε αλλά και παράλληλα να εναλλάσσουμε και χρωματικές νότες στο χώρο μας.

2. Πανάκι μικροϊνών

Ένα πανάκι μικροϊνών μπορεί να μας λύσει τα χέρια. Το ύφασμά του έχει την ιδιότητα να παγιδεύει τη σκόνη και τη βρωμιά χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια. Μπορούμε ανά κάποιες μέρες να περνάμε τις επιφάνειες και τις συσκευές του σαλονιού μας με αυτό ώστε να απομακρύνουμε τη σκόνη που τόσο μας εκνευρίζει. Μία πολύ καλή λύση επίσης είναι να το βρέχουμε είτε με χλωρίνη είτε με ένα καθαριστικό επιφανειών της επιλογής μας για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα και άρωμα.

3. Αρωματικά κεριά

Τα αρωματικά κεριά δεν έχουν τόσο να κάνουν με την καθαριότητα όσο με την αίσθηση φρεσκάδας που αποζητάμε πολλές φορές. Η μυρωδιά είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας μπαίνοντας σε ένα χώρο. Γι’ αυτό λοιπόν τα κεριά, είναι η ιδανική λύση για να μυρίζει ο χώρος μας πάντα ευχάριστα. Για παράδειγμα κάποιες φορές ακόμα κι αν έχουμε καθαρίσει πρόσφατα, μετά από μαγείρεμα μπορεί να έχει παραμείνει στο χώρο η μυρωδιά του φαγητού.

Ανάβοντας το κερί μας μπορούμε να την απομακρύνουμε και να σκορπίσουμε στο σαλόνι μας το άρωμα που εμείς έχουμε επιλέξει. Κι εδώ αντίστοιχα μπορούμε να έχουμε ποικιλία και να διαλέγουμε αυτή που μας ικανοποιεί περισσότερο ανάλογα την εποχή και την περίσταση.

 

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *