08/05/2024 9:13 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Παιδιά & μικρές επεμβάσεις: Προετοιμαστείτε κατάλληλα με αυτά τα βήματα!

Ετοιμάστε μια λίστα με όλα εκείνα που θα χρειαστούν


Στην ιδέα πως το μικρό μας αγγελούδι μπορεί να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο για μια μικρή επέμβαση μας αγχώνει αρκετά. Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να δείξουμε ψυχραιμία και να έχουμε ετοιμάσει μια λίστα με όλα εκείνα που θα χρειαστούν τόσο για την επέμβαση όσο και για την ηρεμία του παιδιού μας. Σε αυτό το άρθρο λοιπόν, συγκεντρώσαμε μια λίστα με τα απαραίτητα πράγματα που θα πρέπει να έχετε μαζί σαςγια την παιδική κλινική.

  • Ρουχαλάκια

Προσθέστε σε μια μικρή παιδική βαλίτσα ένα σετ με τα αγαπημένα σεντονάκια του παιδιού, τις πιτζάμες και αρκετά ρουχαλάκια και εσώρουχα ώστε να έχετε πολλές επιλογές στην περίπτωση που θα μείνετε αρκετές μέρες μετά το χειρουργείο. Επιλέγοντας τα δικά του σεντονάκια και κουβερτούλες θα του δημιουργήσετε την αίσθηση της οικειότητας όπως αυτής που νιώθει στον χώρο του.

  • Παιχνίδια

Απαραίτητη προσθήκη στη βαλίτσα είναι και τα παιχνίδια του. Μπορείτε να βάλετε το αγαπημένο του αρκουδάκι ή το νάνι του, μερικά παραμύθια καιδιαδραστικά βιβλία ακόμη και ένα παζλ ή παιχνίδι με κάρτες. Είναι πολύ σημαντικό να έχει μια απασχόληση κατά την ανάρρωση του ώστε να μπορείτε να κάνετε την παραμονή σας στο νοσοκομείο πιο ευχάριστη.

  • Φάρμακα

Ο γιατρός και το νοσηλευτικό προσωπικό θα σας ενημερώσουν κατάλληλα για τη φαρμακευτική αγωγή που θα πρέπει να ακολουθήσετε μετά την επέμβαση. Η μετεγχειρητική φροντίδα του ασθενούς είναι κρίσιμης σημασίας και θα πρέπει να δείξετε μεγάλη προσοχή στις οδηγίες του γιατρού. Μπορείτε να αγοράσετε επιθέματα Hansaplast με παιδικούς ήρωες και σχέδια ώστε να είναιμια ‘’ευχάριστη’’ προσθήκη αν θέλετε να βάλετε πάνω από μια μικρή πληγή.

  • Προετοιμασία

Λίγες ημέρες πριν την επέμβαση ξεκινήστε να προετοιμάζετε το παιδάκι σας σχετικά με την κατάσταση ώστε να γνωρίζει τον σκοπό της επέμβασης. Υπάρχουν πολλά παραμύθια και παιδικά βιβλία που αφηγούνται ιστορίες για τις παιδικές επεμβάσεις ώστε το αγγελούδι σας να ταυτιστεί με αυτό και να προετοιμαστεί χωρίς άγχος και άρνηση. Να θυμάστε πως ο τρόπος που θα προσεγγίσετε το θέμα είναι πολύ σημαντικός για να μπορεί το παιδί να συνεργαστεί άψογα με τον γιατρό και μαζί σας.

  • Επιστροφή στο σπίτι

Η επιστροφή στο σπίτι μετά την επέμβαση θα φέρει ανακούφιση τόσο στο παιδί όσο και σε εσάς. Επιστρέφοντας στο οικείο περιβάλλον του σπιτιού και του δωματίου, το παιδάκι σας θα αισθάνεται ασφάλεια και θα αλλάξει πολύ η διάθεσή του. Ωστόσο δεν θα πρέπει να σας εφησυχάζει αυτό το γεγονός γιατί θα πρέπει να είστε προσεχτικοί με την επούλωση των πληγών. Αν το παιδάκι σας κάνει ράμματα, θα πρέπει να γνωρίζετε πως η επούλωση των ραμμάτων μπορεί να χρειαστεί αρκετό χρόνο και φροντίδα οπότε θα πρέπει να δείξετε μεγάλη προσοχή για το επόμενο διάστημα.

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *