28/04/2024 2:28 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η Τσεβά, οι… συνιστώσες και οι κόντρες με το καλημέρα

H συμμαχία Τσεβά-Ξηντάρα με Βασιλόπουλο και Τερζοπούλου (βλέπε Μεγάλο Ρέμα) δεν είχε τύχη


Είναι πολύ νωρίς για να κρίνει κανείς την νέα ηγεσία του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου. Θα ήταν σίγουρα άδικο, και για έναν επιπλέον λόγο: Στην πλειοψηφία τους τα στελέχη της νέας διοίκησης είναι για πρώτη φορά σε αυτές τις θέσεις, και λογικό είναι να μην υπάρχει η γνώση και η εμπειρία. Γι’ αυτό θα χρειαστεί αρκετός χρόνος ώστε να κριθούν για το έργο τους και τις πράξεις τους.

Παρόλα αυτά ένα πρώτο συμπέρασμα μπορεί να βγει. Άλλωστε πριν καν αναλάβει η νέα δήμαρχος κα Δήμητρα Τσεβά είχε δείξει τις… άγριες διαθέσεις της. Ξεκαθάρισμα σε πρόσωπα και πόστα, με καλή πρόθεση ενδεχομένως, αλλά κάποιες φορές με «εκδικητικές» τάσεις, θέλοντας να εμφανίσουν ένα νέο πρόσωπο. Λογικό εν μέρει…

Αυτό πάντως που δεν χωράει αμφισβήτηση είναι το γεγονός ότι η συμμαχία Τσεβά-Ξηντάρα με Βασιλόπουλο και Τερζοπούλου (βλέπε Μεγάλο Ρέμα) δεν είχε τύχη. Με το… καλημέρα έγινε η διάσπαση, δικαιώνοντας αυτούς που είχαν προβλέψει πως «όλα αυτά τα προεκλογικά μαγειρέματα έγιναν για ένα και μοναδικό σκοπό. Να πετύχουν την ανατροπή και μετά να τους απομακρύνουν». Όπερ και εγένετο!

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, οι δύο συνιστώσες πήγαν απέναντι και πυροβολούν δίχως σταματημό την νέα δημοτική αρχή που οι ίδιοι στήριξαν μέχρι προχθές. Όλοι γνώριζαν εξ αρχής, πως η σύμπραξη αυτή, θα είχε πολλές δυσκολίες στην πράξη. Βλέπετε έπρεπε να συγχρονιστούν και να εναρμονιστούν, η ομάδα της Δήμητρας Τσεβά, οι ακόλουθοι του… για λίγες μέρες υποψηφίου δημάρχου Κώστα Ξηντάρα, οι Αδαμοπουλικοί, οι Βασιλοπουλικοί και οι… Ρεματάδες!

Πότε τα βρήκαν, πότε τα ξε-βρήκαν κανείς δεν κατάλαβε!

Πριν καλά καλά αναλάβει επισήμως η κα δήμαρχος, το ρήγμα μεταξύ των δύο γυναικών Τσεβά-Τερζοπούλου πήγε περίπατο και οι δύο πλευρές ακολουθούν πλέον χωριστούς δρόμους.

Η επικεφαλής της παράταξης “Γη & Ελευθερία” Εμμανουέλα Τερζοπούλου, εξέδωσε μάλιστα και ανακοίνωση για να δικαιολογήσει ουσιαστικά γιατί στήριξε την κα Τσεβά στον δεύτερο γύρο των εκλογών. Εν ολίγοις άλλα έλεγε πριν η δήμαρχος, κι άλλα μετά. Κοινώς την… άδειασε κατά το κοινώς λεγόμενο.

Κόντρες με το… καλημέρα κι ο Βασιλόπουλος στην αντιπολίτευση

Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που έδωσαν “χέρια” η Δήμητρα Τσεβά και ο Ανδρέας Βασιλόπουλος, σύμφωνα με το κοινό ανακοινωθέν που είχαν εκδώσει λίγες ημέρες πριν την 2η Κυριακή των εκλογών και μάλιστα είχαν γίνει γνωστά και τα “ανταλλάγματα” αυτής της συνεργασίας.

Τι κι αν αποκαλούσαν την παράταξή της “παλιό κατεστημένο”, τι κι αν τους κατηγορούσαν ότι δεν είχαν λόγο, σχέδιο, πλάνο ούτε καν πρόγραμμα, η συμφωνία επετεύχθη προ του κοινού σκοπού. Ο κ. Βασιλόπουλος ο οποίος για ακόμα μία φορά απέτυχε όχι μόνο να εκλεγεί δήμαρχος αλλά να πάει στην δεύτερη Κυριακή, πίστευε ότι βρήκε ξανά τρόπο να γίνει κομμάτι της διοίκησης, όπως είχε καταφέρει να κάνει όταν πήρε την αντιδημαρχία για δύο χρόνια μετά τις εκλογές του 2019.

Στο δια ταύτα όπως λένε οι πληροφορίες ήθελε ή μάλλον είχε συμφωνήσει ως αντάλλαγμα να αναλάβει αρμοδιότητες του ΔΟΠΑΠ, και να είναι εκείνος που θα εκπροσωπεί τον Δήμο Ραφήνας Πικερμίου στα όργανα της ΚΕΔΕ και της ΠΕΔΑ.

Όλα τα παραπάνω, έγιναν… «στη βάση της διαφάνειας της ειλικρίνειας και δημόσια μπροστά στους δημότες, επισφραγίστηκαν με μία ξεκάθαρη γραπτή Προγραμματική Συμφωνία, παρουσία των κ.κ. Κ. Ξηντάρα, Β. Μπουρνιά, Α. Αδαμόπουλου, Στ. Αλειφαντή», η οποία μάλιστα υπεγράφη από τα δυο μέρη.

Έλα όμως που ο κύριος Βασιλόπουλος έφαγε πόρτα. Η επίσημη δικαιολογία ήταν, σύμφωνα με δική του δήλωση πως «ως μελλοντική Δήμαρχος έχει πολλές σημαντικές συναντήσεις» και δεν είχε χρόνο να ασχοληθεί μαζί του. Κατά το κοινώς λεγόμενο τον άδειασε κι αυτόν.

«Αναξιόπιστη και χωρίς πολιτικό ήθος η κ. Τσεβά»

Αποτέλεσμα ήταν ο κ. Βασιλόπουλος να πυροβολεί κατά ριπάς σε κάθε ευκαιρία: «Η νέα Δήμαρχος κυρία Τσεβά, με απίστευτη έλλειψη πολιτικού ήθους, πολιτική αναξιοπιστία, έπαρση και καιροσκοπισμό, αψηφώντας ακόμα και την υπογραφή της στην Προγραμματική Συμφωνία που την ανέδειξε στη θέση που βρίσκεται, δεν εφάρμοσε κανένα απολύτως σημείο της Συμφωνίας αυτής. Και τούτο, παρά το γεγονός, ότι έμπειρα στελέχη της νέας δημοτικής πλειοψηφίας, με πρώτο τον κ. Κώστα Ξηντάρα, επέμειναν να τηρηθεί το ακέραιο η Προγραμματική Συμφωνία, τους οποίους, ωστόσο, αγνόησε επιδεκτικά».

Όσο για την κακία που ακούστηκε από κάποιους, ότι δλδ «δεν ήξεραν, δεν ρώταγαν», εμείς δεν το υιοθετούμε. Αυτό που ξέρουμε και λέμε είναι ότι η πενταετία που έρχεται είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τον δήμο και δεν χωρά λάθη και ρεβανσισμούς, είτε αυτά προέρχονται από απειρία, είτε από άλλη αιτία. Ευχόμαστε δε, στη νέα δημοτική αρχή να πετύχει, αφού όλοι εδώ ζούμε και όλοι θέλουμε το καλό της πόλης.

Εφημερίδα Polis

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.