17/05/2024 7:39 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ραφήνα: Αποκάλυψη για τα αρμυρίκια δίπλα στο Μεγάλο Ρέμα

Επιστολή του Ηλία Μπούγια για την αποκατάσταση της αλήθειας


Η επιστολή που ακολουθεί είναι του κ. Ηλία Μπούγια κατόχου της εταιρείας «ΚΗΠΟΔΟΜΗ» ο οποίος δραστηριοποιείται από το 1993 στην ευρύτερη περιοχή σε θέματα μελέτης, σχεδιασμού, κατασκευής και συντήρησης κήπων ενώ από το 2001 και μετά έχει συνεργαστεί με επιτυχία προσφέροντας γνώση και εμπειρία με όλους τους Δημάρχους στον Δήμο Ραφήνα Πικερμίου.

Αφορμή για την επιστολή, όπως μας είπε είναι η αποκατάσταση της αλήθειας όσον αφορά στις επικρίσεις που δέχεται τους τελευταίους μήνες από τη Δημοτική Σύμβουλο κα. Τερζοπούλου η οποία όπως επισημαίνεται στην επιστολή του καταφέρεται εναντίον του αλλά και της επιχείρησής του με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.

«Επειδή τους τελευταίους μήνες δέχομαι συνεχείς επικρίσεις και επιθέσεις ιδιαίτερα από τη δημοτική σύμβουλο Εμμανουέλα Τερζοπούλου όπως και τους παρ’ αυτήν παραθέτω παρακάτω τα γεγονότα που όπως πάντα συμβαίνει να μιλούν από μόνα τους» αναφέρει χαρακτηριστικά και απαριθμεί περιστατικά-δράσεις τα οποία όχι μόνο αποκαθιστούν την αλήθεια αλλά όπως προκύπτει φωτίζουν άγνωστες πτυχές της αφιλοκερδούς δραστηριότητας του ιδίου αλλά και της εταιρείας του, στον τομέα της μεταφύτευσης δέντρων σε σημεία του Δήμου όπως το Δημοτικό Πάρκο Αναψυχής αλλά και το Δημαρχείο.

Δέντρα τα οποία έχουν προσδώσει μια -κατά γενική ομολογία-αναβαθμισμένη καλαισθησία εκεί όπου έχουν τοποθετηθεί ομορφαίνοντας τον χώρο.

Παράλληλα φωτίζει και μια άλλη άγνωστη πτυχή που αφορά μια δική του πρωτοβουλία με την οποία όπως λέει ουσιαστικά έσωσε από κοπή πολλά από τα δέντρα (αρμυρίκια) δίπλα στο Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας. «Η πρότασή μου έγινε αποδεκτή έστω εν μέρει και οι υπεύθυνοι της εταιρείας προχώρησαν με το σχέδιο να μεταφυτευτούν κάποια δέντρα (17 αρμυρίκια)» αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ 

Είμαι κάτοχος της εταιρείας ΚΗΠΟΔΟΜΗ η οποία είναι επιχείρηση μελέτης, σχεδιασμού, κατασκευής και συντήρησης κήπων.

Επειδή τους τελευταίους μήνες δέχομαι συνεχείς επικρίσεις και επιθέσεις ιδιαίτερα από τη δημοτική σύμβουλο Εμμανουέλα Τερζοπούλου και τους παρ’ αυτήν παραθέτω παρακάτω τα γεγονότα που όπως πάντα συμβαίνει να μιλούν από μόνα τους.

Πριν από περίπου ένα χρόνο μου πρότειναν από την εταιρεία ΙΝΤΡΑΚΑΤ την κοπή δέντρων παραπλεύρως στο Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας. Αν και η σύμβαση που επρόκειτο να υπογραφεί δεν ανέφερε πουθενά για μεταφύτευση παρά μόνο για κοπή, εγώ με δική μου πρωτοβουλία πρότεινα πρώτα να γίνουν όπου είναι εφικτό μεταφυτεύσεις δένδρων και όχι κοπές. Πράγματι η πρότασή μου έγινε αποδεκτή έστω εν μέρει και οι υπεύθυνοι της εταιρείας προχώρησαν με το σχέδιο να μεταφυτευτούν κάποια δέντρα (17 αρμυρίκια).

Η εταιρεία ΚΗΠΟΔΟΜΗ δραστηριοποιείται στον χώρο από τον Μάιο του 1993 και όλα αυτά τα χρόνια συνεργάστηκε επάξια με όλους του Δημάρχους Ραφήνας Πικερμίου από το 2001 και μετά.

Επί Δημάρχου Γιώργου Χριστόπουλου μεταφύτευσα και έκανα δωρεά στο Δημοτικό Πάρκο Αναψυχής δύο μεγάλα φοινικοειδή (ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝΙΕΣ), ύψους κορμών 7,5 και 8,5 μέτρων αντιστοίχως περίπου έξι τόνους η κάθε μία και οι οποίες τοποθετήθηκαν μπροστά στην πισίνα.

Ο Δήμος δεν επιβαρύνθηκε με τίποτα παρά μόνο ο ΟΛΡ ΑΕ επιβαρύνθηκε το κόστος μεταφοράς και του τηλεσκοπικού γερανού. Οι πολίτες της Ραφήνας και οι επισκέπτες ακόμη και σήμερα θαυμάζουν  αυτά τα δέντρα που νομίζουν ότι προϋπήρχαν της κατασκευής του κολυμβητηρίου.

Επί Δημαρχίας του κ. Πιστικίδη και τη συμμετοχή του κ. Μπουρνού αποδέχτηκαν την πρόταση μου για τη μεταφύτευση αιωνόβιων ελαιόδεντρων από το νέο πάρκιγνκ κάτω από τη Παντοβασίλισσα, στον χώρο παραπλεύρως δεξιά του Δημαρχείου.

Ακόμη και σήμερα υπάρχουν αυτά τα δέντρα ενώ ο Δήμος δεν επιβαρύνθηκε για τις υπηρεσίες μου.

Ακόμη και οι μεγάλες ελιές που υπάρχουν στα σκαλοπάτια της εισόδου στο Δημαρχείο Ραφήνας Πικερμίου προέρχονται από δική μου μεταφύτευση και είναι αποκλειστικά δική μου δωρεά.

Ο αείμνηστος Νικόλαος Δημητρόπουλος τότε Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΡ ΑΕ μου είχε αναθέσει τη μεταφύτευση μεγάλων ελαιόδεντρων από το δημοτικό κτήμα τότε της Αρίωνος στο Δημοτικό Πάρκο Αναψυχής Ραφήνας καθώς και στο παραθαλάσσιο τμήμα κάτω από την Ωκεανίδα.

Και πάλι τα δέντρα αυτά υπάρχουν όλα έως σήμερα. Να σημειωθεί και πάλι ότι τις υπηρεσίες μου και την εμπειρία μου τις πρόσφερα αφιλοκερδώς.

Όλα αυτά τα χρόνια έχω μεταφυτεύσει και μεταφέρει 100αδες μεγάλα δέντρα.

Παρ΄ όλα αυτά, ίσως και από έλλειψη σωστής πληροφόρησης, η κα Τερζοπούλου και οι περί αυτής, συνεχίζουν τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς (χωρίς βέβαια να υποδεικνύουνκαι κάποιον άλλο… πιο «ειδικό». Διερωτώμαι: μήπως εννοούν κάποιον που απλά θα ακολουθούσε πιστά τη σύμβαση που προέβλεπε μόνο κοπή και όχι μεταφύτευση;)

Να τονίσω επίσης ότι για να γίνει μια επιτυχημένη μεταφύτευση (όπως έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι προηγούμενες που εφάρμοσε η ΚΗΠΟΔΟΜΗ και ο κάτοχος της) απαιτείται σωστή προετοιμασία κλαδέματος και τα κατάλληλα μηχανήματα για την εξαγωγή, μεταφορά και την φύτευση. Κρίνεται απαραίτητη η χρήση λιπασμάτων και φαρμάκων καθώς και οι κατάλληλες συνθήκες.

Στον Δήμο προτείνουμε κάποια σημεία για την μεταφύτευση ωστόσο δεν επιλέγουμε εμείς ως εργολάβοι το σημείο με βάση το συμφέρον μας,  όπως μας κατηγορεί ί η κα. Τερζοπούλου, αλλά με βάση τις υποδείξεις και κατόπιν ενδελεχούς έρευνας για την καταλληλόλητα αυτού. Για αυτό άλλωστε και οι μεταφυτεύσεις που έχουμε εφαρμόσει μέχρι σήμερα είναι και παραμένουν απολύτως επιτυχημένες.

Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας αλλά και της εικόνας τόσο της δικής μου όσο και της επιχείρησής μου που προσπαθεί επανειλημμένα να διαβάλει και να αμαυρώσει η κα Τερζοπούλου για λόγους που αδυνατώ να κατανοήσω δεδομένου ότι δεν τη γνωρίζω προσωπικά αλλά και ούτε ήρθε ποτέ σε επαφή μαζί μου προκειμένου έστω να πληροφορηθεί για τον τρόπο που εργαζόμαστε, οπότε τότε ίσως να ήταν πιο προσεκτική στους χαρακτηρισμούς εναντίον μας.

Πολύς κόσμος γνωρίζει την ΚΗΠΟΔΟΜΗ και εμένα προσωπικά. Ο επαγγελματισμός, η γνώση, η εμπειρία και η προσφορά μου δεν μου επιτρέπουν να κάνω εκπτώσεις στην αξιοπρέπεια μου.

Ηλίας Μπούγιας

Πηγή: Εφημερίδα Polis

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *