16/05/2024 9:28 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Από ποιους και γιατί ζητάει συγνώμη ο Δήμαρχος Ισ. Μάδης;

Οι διακοπές ύδρευσης στο Φούρεσι και η απολογία της δημοτικής αρχής


Τι συνέβη στον Δήμο Παιανίας και απολογήθηκαν στους δημότες η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος Ισίδωρος Μάδης;

Οι ζημιές στο δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Παιανίας δεν είναι νέο φαινόμενο. Η παλαιότητά του, το καθιστά εύθραυστο σε παρεμβάσεις που απαιτούνται όπως για παράδειγμα για την ολοκλήρωση των έργων της αποχέτευσης στα Γλυκά Νερά.

Ειδικά στην περιοχή του Φούρεσι, πρόκειται για ένα αχαρτογράφητο –με ότι αυτό συνεπάγεται- δίκτυο κατασκευασμένο να καλύπτει τις ανάγκες περιορισμένου αριθμού καταναλωτών οι οποίοι όπως στο πέρασμα του χρόνου πολλαπλασιάστηκαν χωρίς όμως να γίνουν οι απαιτούμενες επενδύσεις για την επέκτασή του. Αποτέλεσμα, σήμερα ένας και μόνο αγωγός καλύπτει τις συνολικές ανάγκες ενώ μια βλάβη σε οποιοδήποτε σημείο συνεπάγεται την διακοπή σε όλο το μήκος του δικτύου.

Ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης από ετών είχε εκφράσει την θέση πως το δίκτυο θα πρέπει να εκχωρηθεί στην ΕΥΔΑΠ η οποία έχει και τους πόρους και την τεχνογνωσία για να το διαχειριστεί. Σημειώνεται πως σήμερα ο Δήμος Παιανίας διαθέτει μόλις ένα συνεργείο 6 ατόμων για την κάλυψη κάθε ανάγκης.

Η διαδικασία εκχώρησης πλέον βρίσκεται σε διαδικασία ολοκλήρωσης.

Το περιστατικό
Την Πέμπτη 16/06/2022 και λίγο πριν τις 07.00 από υπαλλήλους του Δήμου Παιανίας εντοπίστηκε βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης στη διασταύρωση των οδών Βυτίνης και Μεσολογγίου. Η κινητοποίηση ήταν άμεση και η πρώτη ενημέρωση προς τους δημότες για ολιγόωρη διακοπή έγινε στις 07.35 μέσω της κοινότητας viber και ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η αρχική εκτίμηση αποδείχθηκε εσφαλμένη λόγω της δυσκολίας εντοπισμού του κατάλληλου ανταλλακτικού που συνδέει τέσσερις αγωγούς στο σημείο.

Μετά από πολύωρες διαδικασίες αναζήτησης αυτό βρέθηκε με την συμβολή της εταιρείας ΕΡΤΕΚΑ, αναδόχου του έργου της αποχέτευσης στη ΔΕ Γλυκών Νερών περίπου στις 15.00 οπότε και ξεκίνησε η διαδικασία παρεμβάσεων ώστε να προσαρμοστεί στο δίκτυο. Σημειώνεται πως η ΕΡΤΕΚΑ είναι υποχρεωμένη σύμφωνα με τη σύμβαση που έχει υπογράψει με την ΕΥΔΑΠ να αποκαθιστά τις ζημιές που προκαλούνται. Πολύτιμη ήταν και η συμβολή του συνδημότη μας Δημήτρη Ορφανίδη ο οποίος εθελοντικά προσφέρθηκε για την αποκατάσταση.

Στο σημείο καθόλη την διάρκεια της βλάβης ήταν οι αντιδήμαρχοι Σταύρος Θανάσης και Γιάννης Πανούσης.

Εν τέλει η υδροδότηση αποκαταστάθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Η δεύτερη αυτή διακοπή, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, ταλαιπώρησε δεκάδες δημότες και κατοίκους. Είναι ξεκάθαρο πως επιθυμία της δημοτικής αρχής ήταν η άμεση αποκατάσταση ώστε η ομαλότητα να επανέλθει το συντομότερο. Αυτό όμως ήταν αδύνατό για λόγους που υπερέβησαν τα «θέλω». Σε κάθε περίπτωση, ο Δήμος Παιανίας και ο Δήμαρχος Ισίδωρος Μάδης απολογούνται για την δυσχερή αυτή κατάσταση.

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *