28/04/2024 9:18 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τα παιδοφυλακτήρια και οι ιδιώτες…

Είναι λύση η παράταση του ωραρίου λειτουργίας των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών έως τις 18:00;


Στη πληθυσμιακή μείωση των Ελλήνων έχουν συμβάλει πολλοί παράγοντες, άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο. Η άνιση αγορά εργασίας, η τραγική οικονομική κατάσταση, η ελαφρομυαλίτιδα των Νεοελλήνων, οι κάκιστες διαχρονικά κυβερνητικές διευκολύνσεις επί του θέματος, ακόμα ακόμα και η νοοτροπία εκκλησίας και μερικών ακόμα με παρωπίδες ατόμων.

Η παράταση του ωραρίου λειτουργίας των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών έως τις 18:00 που προβλήθηκε ως έμμεση λύση, το μόνο που θα καταφέρει θα είναι να βάλει και εδώ στο παιχνίδι τους ιδιώτες την ώρα που τα παιδιά θα αναγκάζονται να μεγαλώνουν μακριά από τους γονείς τους. Η είσοδος άλλωστε των ιδιωτών σε κάθε στάδιο της εκπαίδευσης είναι κάτι που είναι προφανές πως αποτελεί μία από τις προτεραιότητες της σημερινής κατάστασης…

Το να φτάνεις όμως στο σημείο να λες πως για να αντιμετωπιστεί το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας η λύση είναι να μετατρέπει το σχολείο σε παιδοφυλακτήριο είναι κάτι που ξεπερνάει κάθε λογική, σε συνδυασμό και την ακαταλληλότητα των κτιριακών εγκαταστάσεων για να υποστηρίξουν αυτό το θεσμό. Σχολεία χωρίς υποδομές, παιδιά μακριά από γονείς και οικογένεια, είναι η λύση που δίνεται το 2022 στους γονείς, για είναι εφικτό να εργαστούν περισσότερο έτσι ώστε να μπορούν… να ανταπεξέλθουν στις ανατιμήσεις και τον πληθωρισμό.

Αντί λοιπόν να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν τις συνθήκες εκείνες για μία σταθερή και μόνιμη εργασία με αξιοπρεπείς μισθούς και εργασιακά δικαιώματα για τους νέους ανθρώπους, αντί να θεσμοθετήσουν ένα πλαίσιο αυξημένων δικαιωμάτων προστασίας των νέων εργαζόμενων που αποκτούν παιδιά, δημιουργούν ένα κακοφτιαγμένο παρκινγκ για τις παιδικές ψυχούλες. Όπου καλύπτοντας τις δήθεν ανάγκες των γονέων τους το μόνο που θα καταφέρουν θα είναι η αποξένωση περεταίρω των οικογενειών και η αντίδραση των εκπαιδευτικών.

Όταν δεν υπάρχει διάθεση και προσδοκία από τα νέα ζευγάρια για να κάνουν παιδιά και οι λύσεις που δίνονται είναι αυτές… μην απορείτε για τίποτα…

  • Ο Βασίλης Σπαντούρος είναι Δ/ντής στον ΔΟΠΑΠ Ραφήνας

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.