16/05/2024 3:38 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Λαύριο: Αγωνία για σκάφος που “χάθηκε” στο Σούνιο λόγω καιρικών συνθηκών

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή από το Λιμενικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και ενημερώθηκαν ιδιωτικά σκάφη προς παροχή συνδρομής


Στιγμές αγωνίας έζησαν έξι επιβάτες οι οποίοι επέβαιναν σε σκάφος με γερμανική σημαία. Το σκάφος παρασύρθηκε λόγω των ανέμων και του κακού καιρού στη θαλάσσια περιοχή Όρμου Σουνίου. Άμεσα ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου και τέθηκε σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης…

Συγκεκριμένα το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου, βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε για παρασυρόμενο σκάφος ονόματι «NEVET» σημαίας Γερμανίας, το οποίο παρασυρόταν στη θαλάσσια περιοχή Όρμου Σουνίου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, άνευ επιβαινόντων.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και ενημερώθηκαν ιδιωτικά σκάφη προς παροχή συνδρομής. Στο σημείο μετέβη περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με στελέχη της Λιμενικής Αρχής Λαυρίου, όπου εντόπισαν στην παραλία «ΑΙΓΑΙΟΝ» Σουνίου, τέσσερις από τους έξι αλλοδαπούς επιβαίνοντες, οι οποίοι είχαν ήδη επιβιβασθεί σε βοηθητικό σκάφος (tender), προκειμένου να προσεγγίσουν το εν λόγω σκάφος.

Στη συνέχεια οι ανωτέρω αλλοδαποί επιβιβάστηκαν στο «NEVET» σε απόσταση περίπου δύο ν.μ. από την ακτή και προσέγγισαν αυτοδύναμα με ασφάλεια την παραλία «ΑΙΓΑΙΟΝ» Σουνίου.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Διαβάστε ακόμα:

Συναγερμός!!! Φωτιά τώρα στην Παιανία – Μεγάλη ανησυχία λόγω ισχυρών ανέμων

Βίντεο-ντοκουμέντο μέσα από το μπαρ, πριν την άγρια δολοφονία του 42χρονου στη Ραφήνα

Δηλαδή η ξαπλώστρα πόσα λειτουργικά έξοδα έχει για να χρεωθεί 175 ευρώ το σετ! Και όχι στον Αστέρα

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *