26/04/2024 8:31 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

O Σύλλογος Ηπειρωτών Κορωπίου χόρεψε για τη “Γαλιλαία”

Παρουσίασε τη μουσικο-χορευτική παράσταση «εδώ είν’ αλώνι για χορό κι αέρας για σεργιάνι» για καλό σκοπό


Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Κορωπίου παρουσίασε τη Δευτέρα τη μουσικο-χορευτική παράσταση «εδώ είν’ αλώνι για χορό κι αέρας για σεργιάνι» για καλό σκοπό, αφού η εκδήλωση που ήταν υπό την αιγίδα του Δήμου Κρωπίας έγινε στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «ΣΦΗΤΤΕΙΑ 2022» υποστηρίζοντας την Ανακουφιστική Μονάδα «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας & Λαυρεωτικής.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Κορωπίου παρουσίασε χορούς από την περιοχή της Θεσπρωτίας και της Φλώρινας με χοροδιδάσκαλο τον Φούντζουλα Γεώργιο

Μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Ηπειρωτών Κορωπίου, μας τίμησαν με την παρουσία τους οι παρακάτω σύλλογοι, οι οποίοι και παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς από τις ακόλουθες περιοχές:

1. Λαογραφικός – πολιτιστικός όμιλος Μαρκοπούλου & Πόρτο Ράφτη “ΔΗΛΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ” με χορούς από την περιοχή της Λευκάδας με χοροδιδάσκαλο τον Δημόπουλο Κωνσταντίνο.

2. Χορευτικό & Καλλιτεχνικό Εργαστήρι «Οι Κύκλες» με χορούς από την περιοχή της Κώ με χοροδιδάσκαλο τον Φούντζουλα Γεώργιο.

3. Πολιτιστικός Σύλλογος Πετρούπολης «Χοροέκφραση» με χορούς από την περιοχή της Δυτικής Θράκης με χοροδιδάσκαλο τον Βασιλικόπουλο Παναγιώτη.

Συνόδευσαν οι μουσικοί:

1. Πλαστήρας Ηλίας: Κλαρίνο, φλογέρα & τραγούδι
2. Κωνσταντής Δημήτρης: Λαούτο & τραγούδι
3. Γκόγκος Γιώργος: Βιολί
4. Ζώης Διονύσης: Κρουστά

Χρησιμοποιήθηκαν φορεσιές από τα βεστιάρια: ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΔΥΜΑΣΙΕΣ: Κατερίνα Βάλβη – Νίκη Αγιασματζή και από τον Χορευτικό & Λαογραφικό Όμιλο Λιβαδειάς.

Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο κο Κιούση Δημήτριο και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο για την υποστήριξη της συγκεκριμένης δράσης του Συλλόγου μας.

Διαβάστε ακόμα: 

Η σπάνια δημόσια εμφάνιση του ζεύγους Καραμανλή-Παζαϊτη με τα παιδιά

Τα Σπάτα μιας άλλης εποχής (βίντεο)

“Δύο ολόκληρες ώρες για να πας από το Κορωπί στο Πόρτο Ράφτη”!!!

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *