11/05/2024 7:41 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Το Πόρτο Ράφτη από ψηλά! Άλλη θέα… (βίντεο)

Αποτελούσε πάντα τμήμα του Δήμου Μαρκόπουλου και το επίνειο του Μαρκόπουλου Μεσογαίας, με περίπου 7.000 μόνιμους κατοίκους και περίπου 90.000 παραθεριστές


Με σύμμαχο τον εξαιρετικό καιρό και μία πεντακάθαρη ατμόσφαιρα, θα δούμε από ψηλά το αγαπημένο μας Πόρτο Ράφτη.

Το Πόρτο Ράφτη είναι μία περιοχή που παρουσιάζουμε συχνά, συνήθως με επίγεια πλάνα και που προσωπικά γνωρίζω από το 1985 (!).

Με το βλέμμα του drone αυτή τη φορά και με αφετηρία τις παραλιούλες και το λιμανάκι στην περιοχή του Γρέγου, από την πλευρά του Αγίου Σπυρίδωνα, θα κατευθυνθούμε αρχικά προς το λιμάνι του Πόρτο Ράφτη, στην περιοχή Άγιος Νικόλαος και την παραλία του Καλού Γιαλού πολύ κοντά σε αυτό.

Θα φτάσουμε μέχρι την εκκλησία και την παραλία της Αγίας Μαρίνας και θα δούμε από ψηλά τα πεντακάθαρα νερά της που συνήθως έχουν κύμα, σε στιγμές απίστευτης νηνεμίας για την περιοχή. Στην επιστροφή της πτήσης, θα περάσουμε πάνω από τη χερσόνησο της Πούντας, από την οποία έχουμε δείξει μία πολύ όμορφη ανατολή στο παρελθόν.

Η χερσόνησος της Πούντας, χωρίζει στα δύο τον κόλπο του Πόρτο Ράφτη, είναι από τα πιο άγρια μέρη της περιοχής με πανέμορφη χλωρίδα, ειδικά την άνοιξη και με βραχώδη, πεντακάθαρα βαθιά νερά γεμάτα ζωή. Η Πούντα, θεωρείται σημαντικό σημείο για την αναπαραγωγή των ψαριών, και πολλές από τις κατά καιρούς ανακοινώσεις για εκμετάλλευσή της (δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας, δημιουργία μαρίνας ή δημιουργία υδατοδρομίου), προκαλούν πονοκέφαλο στους οικολόγους και τους κατοίκους της περιοχής.

Δίπλα στην Πούντα, το νησάκι Πράσο λουσμένο κι αυτό στα απίθανα χρώματα της άνοιξης. Θα επιστρέψουμε από την παραλία του Αγίου Σπυρίδωνα πάλι στο λιμανάκι του Γρέγου και θα δούμε από ψηλά τους τολμηρούς που βούτηξαν στα νερά!

Το δεύτερο κομμάτι του βίντεο είναι γυρισμένο μερικές εβδομάδες πιο πίσω, εντός του Μαρτίου, με λιγότερο καλό καιρό και αρκετό αέρα. Παρέα με ένα νέο συνάδελφο, που δοκίμασε κι αυτός την τύχη του στο πέταγμα του drone με μεγάλη επιτυχία, θα ξεκινήσουμε την πτήση αυτή τη φορά από τη χερσόνησο και την παραλία της Κορώνης, με κατεύθυνση τον όρμο των Πρασιών αρχικά και την ακτή του ΕΟΤ (Αυλάκι) και στη συνέχεια προς την Αγία Μαρίνα.

Κάπου εκεί, ο αέρας θα μας δυσκολέψει και θα ξαναγυρίσουμε στα “σίγουρα”, στην πιο απάνεμη περιοχή του Γρέγου, για να δούμε το ηλιοβασίλεμα από ψηλά.

Το Πόρτο Ράφτη μας βρίσκεται περίπου 8 χιλιόμετρα ανατολικά του Μαρκοπούλου στις νοτιότερες ακτές του Νότιου Ευβοϊκού Κόλπου. Ονομάζεται και Λιμήν Μεσογαίας. Αποτελούσε πάντα τμήμα του Δήμου Μαρκόπουλου και το επίνειο του Μαρκόπουλου Μεσογαίας, με περίπου 7.000 μόνιμους κατοίκους και περίπου 90.000 παραθεριστές τους θερινούς μήνες.

Ο κόλπος του Πόρτο Ράφτη περιλαμβάνει 3 νησάκια (Ράφτη, Ραφτοπούλα, Πράσο) και ακτές από την Ερωτοσπηλιά (δεν τη δείξαμε σήμερα, αλλά την έχουμε παρουσιάσει αρκετές φορές) έως το Αυλάκι. Συνδέεται εύκολα με την Αθήνα και το Αεροδρόμιο μέσω Αττικής οδού, ενώ εύκολη είναι η πρόσβαση από και προς τις υπόλοιπες ακτές της ανατολικής Αττικής.

Video: Papanikolaou Vassilis

Διαβάστε ακόμη:

Η Νέα Μάκρη έχει τον δικό της… “Σασμό”! Ποιος είναι;

Κορωπί: Εδώ έγιναν τα γυρίσματα της ταινίας “Τα κίτρινα γάντια”

Η Λούτσα (πριν γίνει Αρτέμιδα) που χάθηκε (βίντεο)

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *