26/04/2024 3:00 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Προαστιακός στη Ραφήνα: Με στάση στην Παλλήνη ή απευθείας από αεροδρόμιο;

Για την σύνδεση της σιδηροδρομικής προαστιακής γραμμής με το λιμάνι της Ραφήνας έχουν εξετασθεί και μελετηθεί δύο εναλλακτικές χαράξεις


Δύο είναι οι εναλλακτικές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή για τον Προαστιακό που θα συνδέεται σιδηροδρομικώς με το λιμάνι της Ραφήνας. Στη μία περίπτωση με στάση στην Παλλήνη και η άλλη απευθείας με το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Για να δούμε ποια θα επικρατήσει…

Ο προϋπολογισμός δημοπράτησης του έργου για την κατασκευή νέας προαστιακής γραμμής μήκους 17 χλμ. που θα συνδέει την πόλη και το λιμάνι της Ραφήνας με το κεντρικό σιδηροδρομικό δίκτυο ανέρχεται σε 309 εκατ. ευρώ.

Για την σύνδεση της σιδηροδρομικής προαστιακής γραμμής με το λιμάνι της Ραφήνας έχουν εξετασθεί και μελετηθεί από την ΕΡΓΟΣΕ δύο εναλλακτικές χαράξεις:

1η Εναλλακτική: Η σύνδεση της προαστιακής στάσης Παλλήνης μέσω του σιδηροδρομικού διαδρόμου της οδού Σταυρού – Ραφήνας με το λιμάνι της Ραφήνας.

2η Εναλλακτική: Η απευθείας σύνδεση του λιμένα της Ραφήνας με το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος (Βόρεια έξοδος αεροδρομίου).

Η σχεδιαζόμενη επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου προς το Λαύριο και την Ραφήνα, θα εξυπηρετήσει τους οικισμούς της Ανατολικής Αττικής και θα στηρίξει περαιτέρω την ανάπτυξη και αναβάθμιση της περιοχής. Επιπλέον η ολοκλήρωση της επέκτασης του προαστιακού σιδηροδρόμου θα προσφέρει στα δύο λιμάνια σταθερή πρόσβαση και σύνδεση με το διεθνές αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Διαβάστε ακόμη:

Πέθανε μέσα στο πλοίο: Μάταια τον περίμεναν στη Ραφήνα!!!

Λαύριο! Τον πρόδωσε η καρδιά του πάνω στο πλοίο

Έρχεται ο Προαστιακός που θα συνδέεται με τα λιμάνια Ραφήνας και Λαυρίου

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *