26/04/2024 6:47 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η αλήθεια για την ακύρωση του 1ου Φεστιβάλ Οίνου Κερατέας

"Είναι ανόητο να διεκδικεί ο οποιοσδήποτε την πατρότητα ενός τόσο συλλογικού θεσμού και να προσπαθεί να το οικειοποιηθεί"


Ως κοινοτικό συμβούλιο θεωρούμε υποχρέωσή μας να προχωρήσουμε στην αποσαφήνιση της διαμορφωθείσας κατάστασης σχετικά με την ακύρωση του 1ου Φεστιβάλ Οίνου Κερατέας, προκειμένου να διαφανεί η αλήθεια και μόνο αυτή.

Το Φεστιβάλ Οίνου Κερατέας συζητείται εδώ και χρόνια μεταξύ των συλλόγων της πόλης και δεν αποτελεί νέα πρόταση του Αγροτικού Συνεταιρισμού. Τη φετινή χρονιά, η Κοινότητα Κερατέας πρότεινε στον Αγροτικό Συνεταιρισμό την συνδιοργάνωση ενός τέτοιου φεστιβάλ, σε συνεργασία με όλους τους πολιτιστικούς φορείς της πόλης που έχουν την εμπειρία στη διοργάνωση ανάλογων πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Η Κοινότητα Κερατέας, σε συνεργασία και με τους φορείς της πόλης έκανε και όλες τις προτάσεις – προετοιμασίες για την υλοποίησή του και μετά την άρνηση του δήμου να το χρηματοδοτήσει, αναζήτησε και βρήκε χορηγό. Είναι ανόητο να διεκδικεί ο οποιοσδήποτε την πατρότητα ενός τόσο συλλογικού θεσμού και να προσπαθεί να το οικειοποιηθεί εις βάρος όλων των υπολοίπων αναφέροντας μάλιστα ανακρίβειες.

Το φεστιβάλ ήταν πλήρως προετοιμασμένο σε όλους τους τομείς και είναι τελείως αβάσιμη η θέση του Παναγιώτη Αθανασίου ότι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός αποχώρησε από την εκδήλωση τον Ιούνιο, διότι θεώρησαν ότι «δεν θα βγει κάτι καλό» όπως είπε χαρακτηριστικά στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 27/7/2022 και όπως προσβλητικά ανέφερε ότι «…θα χαντακώσουμε τα οινοποιεία…». Είναι οξύμωρο το ότι αποχώρησε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός τον Ιούνιο από ένα Φεστιβάλ ήδη διοργανωμένο για τις 18 Αυγούστου, ενώ στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 27/7/2022 ο Πρόεδρος του Α.Σ. συμφώνησε στη υλοποίηση νέου φεστιβάλ με τον Δήμο Λαυρεωτικής στα τέλη Σεπτέμβρη χωρίς καμία προετοιμασία!!!

Είναι πολύ σημαντικό να σημειωθεί ότι ενώ ο Αγροτικός Συνεταιρισμός είχε αποχωρήσει από τον Ιούνιο, η προετοιμασία του φεστιβάλ συνεχιζόταν κανονικά με ΟΛΟΥΣ τους φορείς της πόλης και τα οινοποιεία. Θα είχαμε φθάσει στην υλοποίησή του αν ο πρόεδρος του Α.Σ. (για άγνωστους λόγους) δεν είχε θέσει στόχο την ακύρωσή του.

Γι’ αυτό και στις 27/7/2022 το πρωί o Αγροτικός Συνεταιρισμός οργάνωσε συνάντηση στο Δημαρχείο Κερατέας (το ανέφερε την ίδια ημέρα ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής στο Δημοτικό Συμβούλιο) με τον δήμαρχο και τους οινοποιούς , όπου τους προτάθηκε η συμμετοχή τους σε νέο φεστιβάλ , εξαναγκάζοντάς τους να αποσυρθούν από το δρομολογημένο φεστιβάλ της Κοινότητας Κερατέας και όλων των φορέων της πόλης.

Ο Παναγιώτης Αθανασίου ενώ είχε διαβεβαιώσει τα μέλη του κοινοτικού συμβουλίου ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα για την πραγματοποίηση του φεστιβάλ παρόλη την αδικαιολόγητη απόσυρσή τους , έπραξε το αντίθετο υπονομεύοντας με κάθε τρόπο την υλοποίησή του, συμμαχώντας με τον Δήμαρχο Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά. Άλλωστε ο ίδιος δήλωσε αυτολεξεί στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι: «Είμαστε διατεθειμένοι να γίνει τον Σεπτέμβριο υπό την αιγίδα του Συνεταιρισμού, ταμπέλα Συνεταιρισμός και από κάτω Δήμος – Κοινοτικό Συμβούλιο κλπ». Εννοείται, ότι το Κοινοτικό Συμβούλιο είχε ήδη προτείνει τη συνεργασία όλων για τις 18/8 χωρίς ταμπέλες, προφανώς διότι το Κ.Σ. ουδέποτε επεδίωξε την αυτοπροβολή. Φυσικά η πρόταση απορρίφθηκε!

Τόσο η Κοινότητα Κερατέας όσο και όλοι οι πολιτιστικοί φορείς της πόλης και όλη η εθελοντική ομάδα που στήριζε το φεστιβάλ είμαστε βαθιά πληγωμένοι με τις πρωτοφανείς ενέργειες του προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού και την αδικαιολόγητη συμμαχία του με τον δήμαρχο για την ακύρωση μιας εκδήλωσης που θα αποτελούσε πρωτόγνωρη δράση για την πόλη και όχι μόνο.

Εκ μέρους του Κοινοτικού Συμβουλίου Κερατέας,

Ο πρόεδρος
Σταμάτιος Σ. Παπαθανασίου

Διαβάστε ακόμη:

Σοβαρά τώρα! Ο άνθρωπος πέθαινε και το ασθενοφόρο δεν μπορούσε να πάει από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα;

Παλλήνη και Κορωπί “πνίγονται” από τον καπνό

Έρχεται ο Προαστιακός που θα συνδέεται με τα λιμάνια Ραφήνας και Λαυρίου

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *