28/04/2024 5:23 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Aυτή είναι η ημερομηνία που ανοίγουν τα σχολεία φέτος τον Σεπτέμβρη

Οι γονείς θέλουν να κάνουν τον προγραμματισμό των οικογενειακών διακοπών στο διάστημα που απομένει


Μπορεί το καλοκαίρι να έχει δρόμο ακόμα, αλλά μην νομίζετε πως ο καιρός και οι μέρες δεν κυλούν γρήγορα. Τα παιδιά παίζουν ανέμελα και χαίρονται τις διακοπές, όμως οι γονείς σκέπτονται από τώρα πότε θα ανοίξουν τα σχολεία φέτος τον Σεπτέμβρη. Για να ξέρουν από τώρα να κάνουν το κουμάντο τους…

Την απάντηση για τα σχολεία είχε δώσει από τα τέλη Μαΐου, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρος Κόπτσης.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, είχε πει πως η νέα σχολική χρονιά αναμένεται να ξεκινήσει στις 11 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, επειδή η συγκεκριμένη ημερομηνία πέφτει φέτος Κυριακή, το πιθανότερο είναι ότι θα ανοίξουν την αμέσως επόμενη, δηλαδή, τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου. Τότε θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι.

Τα μέτρα στα σχολεία τον Σεπτέμβριο

Μέχρι τώρα, δεν υπάρχει τίποτα που να υποδηλώνει ότι οι μαθητές θα πάνε ξανά με μάσκα ή self test στα σχολεία. Με την άρση των μέτρων είχε καταργηθεί ο έλεγχος, ενώ από αρχές Ιουνίου καταργήθηκαν και οι μάσκες, με εξαίρεση τις εξετάσεις.

Σε κάθε περίπτωση, αν χρειαστεί να ληφθούν μέτρα με το άνοιγμα των σχολείων, αναμένεται να ανακοινωθούν στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε ακόμη:

Στο Πόρτο Ράφτη άφησε την τελευταία του πνοή ο μεγαλοεκδότης Σταύρος Ψυχάρης

Παλλήνη και Κορωπί “πνίγονται” από τον καπνό

Η ιστορία του Θάνου από τη Νέα Μάκρη που συγκλόνισε όλο το πανελλήνιο (βίντεο)

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *