28/03/2024 7:26 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Σου τη σπάνε τα πετραδάκια; Ε τι κάθεσαι, δες τις 5+1 καλύτερες παραλίες στην Ανατολική Αττική με άμμο

Βρίσκονται αρκετά κοντά στην Αθήνα, και προσφέρουν στους κατοίκους αλλά και στους εργαζόμενους του Αυγούστου μία ανάσα δροσιάς


Αν δεν σου αρέσουν οι πέτρες, τα βοτσαλάκια, τα πετραδάκια που τρυπώνουν στη σαγιονάρα κι όλα αυτά που σου τη σπάνε, τότε δεν υπάρχει λόγος να προβληματίζεσαι που θα πας για μπανάκι. Επέλεξε μία από τις 5+1 καλύτερες παραλίες στην Ανατολική Αττική με άμμο και θα με θυμηθείς…

Ειδυλλιακοί προορισμοί, σε απόσταση αναπνοής από την πόλη! Μερικές (5+1) από τις πιο ωραίες παραλίες με άμμο στην Ανατολική Αττική, που βρίσκονται αρκετά κοντά στην Αθήνα, και προσφέρουν στους κατοίκους αλλά και στους εργαζόμενους του Αυγούστου μία ανάσα δροσιάς. Και δυο θαλεγα…

Γαλάζια Ακτή

Η Γαλάζια Ακτή φημίζεται για την ψιλή της άμμο και έτσι τα πιτσιρίκια μπορούν να απολαύσουν το παιχνίδι με τα κάστρα και τα κουβαδάκια τους. Βρίσκεται στο 37ο χιλιόμετρο Αθηνών- Σουνίου, κοντά στο γνωστό Λαγονήσι και αποτελεί την ιδανική επιλογή για παιχνίδι και μπάνιο στα γαλάζια νερά της.

Μικρό Καβούρι

Αν δεν έχετε τον χρόνο ή την υπομονή να κάνετε ένα πιο μακρινό ταξίδι για να κολυμπήσετε, το Μικρό Καβούρι, σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα (λιγότερο από 20 χλμ) είναι η κατάλληλη επιλογή. Έχει αμμουδιά, ιδανική για τα… πολύωρα παιχνίδια με τα κουβαδάκια και ρηχά νερά για να πλατσουρίσουν τα παιδιά που ακόμα δεν το «έχουν» με το μπάνιο και πρέπει να εξοικειωθούν με το νερό. Προσφέρονται ξαπλώστρες και ομπρέλες –φυσικά έναντι αντιτίμου- ενώ μετά τις βουτιές σας μπορείτε να απολαύσετε το φαγητό σας στις διπλανές ταβέρνες.

Στα θετικά της συγκαταλέγεται ότι δεν βρίσκεται κοντά σε δρόμο ενώ τα δέντρα που διαθέτει δίνουν μία διαφορετική νότα στο σκηνικό και φυσική σκιά.

Μπρεξίζα στη Νέα Μάκρη

Θα ξεφύγουμε από το κλασικό Μάτι και το διάσημο Ζούμπερι και θα σας προτείνουμε την τεράστια παραλία της Μπρεξίζας στη Νέα Μάκρη. Σχεδόν 30 χιλιόμετρα μακριά απ’ την πρωτεύουσα, έχει άμμο για τα κάστρα των παιδιών, φοίνικες για φυσική σκιά και πολλή άπλα για να μην χρειαστεί να στριμωχτείτε δίπλα στους υπόλοιπους θαμώνες της παραλίας. Στο τέλος, για να την αποχαιρετίσετε μπορείτε να κάνετε μια βόλτα στον παραλιακό πεζόδρομο ή να πιείτε τον καφέ σας σε μια από τις καφετέριες της περιοχής.

Άγιος Δημήτριος στα Καλύβια

Κοντά στην Κερατέα και 35 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα, θα βρείτε την παραλία του Αγίου Δημητρίου. Είναι σχετικά μικρή αλλά αμμουδερή, γεγονός που την καθιστά ιδανική για ατελείωτα παιχνίδια στην άμμο. Υπάρχουν ομπρέλες, αλλά ακόμα και αν είναι «πιασμένες», θα βρείτε αρκετά σημεία με φυσική σκιά από τα δέντρα.

Σχινιάς

Η παραλία του Σχινιά, κυρίως στην αρχή της που περιβάλλεται από μια πευκόφυτη έκταση, είναι ιδανική για οικογενειακές βουτιές. Έχει πράσινο, άμμο και πυκνή βλάστηση που θα ευχαριστήσει όσους θέλουν να ξεφύγουν από την Αθήνα, μετά από μία ώρα και κάτι οδήγησης. Κλασική αξία, που πιθανώς επισκεπτόσαστε με τους γονείς σας και που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους.

Αγία Μαρίνα

Νοτιονανατολικά, κοντά στο Κορωπί και μόλις 34 χιλιόμετρα από την Αθήνα, μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας στην Αγία Μαρίνα, μια από τις πιο γνωστές παραλίες για τους κατοίκους της περιοχής. Είναι αμμουδερή αλλά δεν είναι οργανωμένη, γι’ αυτό ίσως παραμένει… γοητευτική. Ενδεχομένως να την «έχετε ακουστά» λόγω της ομώνυμης, γνωστής εκκλησίας που βρίσκεται στην περιοχή.

Διαβάστε ακόμη:

Αυτοκτονία ή ατύχημα; Τι ψάχνει η αστυνομία για τον νεκρό αγνοούμενο στο Πόρτο Ράφτη (φωτό)

Δώστε την προσοχή σας! Διαρρήκτες κόβουν βόλτες στις γειτονιές και “χτυπάνε” σπίτια και μαγαζιά

“Γιατί ρε Αντώνη”! Χάθηκε το παλικάρι – Η τραγική ειρωνία

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *