26/04/2024 4:11 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Το τέρμα λεωφορείων στη Λούτσα (1960) – Για δες πως ήταν

Άλλη μια φωτογραφία, από αυτές που μας αρέσουν από τα παλιά


Είναι ένα από τα πιο κεντρικά και κομβικά ίσως σημεία της Αρτέμιδας, της τότε Λούτσας. Εκεί που είναι σήμερα το τέρμα των λεωφορείων. Δες λοιπόν τις διαφορές του τότε 1960 και του σήμερα.

Mεταξύ μας δεν βλέπω και τεράστιες διαφορές! Χαχα…

Στη φωτογραφία βλέπουμε το πούλμαν που μετέφερε τους λουόμενους στη Λούτσα από την Αθήνα, υπάρχουν μαγαζιά αριστερά, μετέπειτα έφτιαξαν το στρογγυλό με τα λουλούδια που ομορφαίνει κάπως το τοπίο, και τότε δεν υπήρχε, ενώ παρατηρούμε κάτι ψιλοδιαφορές προς τη θάλασσα.

Άλλη μια φωτογραφία, από αυτές που μας αρέσουν από τα παλιά. Τέρμα λεωφορείων Άγιος Νικόλαος, Λούτσα 62 χρόνια πριν, όταν τα λεωφορεία έκαναν στάση εκεί.

Τα χρόνια πέρασαν, η περιοχή δεν έχει αλλάξει και πολύ όπως βλέπουμε, φυσικά και έχουν γίνει κάποιες αλλαγές.

62 χρόνια πριν λέμε!

Πηγή: Antonis Fitros (fb)

Διαβάστε ακόμη:

Λαύριο! Μυστήριο με το πτώμα που περισυνέλλεξε το Λιμενικό στη θάλασσα

Μήπως ξέρετε το μυστικό που κρύβει το Πόρτο Ράφτη;

Δύο σταθμοί και επτά στάσεις, ο Προαστιακός προς το λιμάνι του Λαυρίου! Δες που…

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

5 σκέψεις για το “Το τέρμα λεωφορείων στη Λούτσα (1960) – Για δες πως ήταν”

  1. Γεωργούλη Ειρήνη

    Το πρώτο τέρμα των λεωφορείων της Λούτσας ηταν στην πλατεία του Κοπελάκη που λέγαμε εμείς οι παλιοί κάτοικοι σημερα πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως. Ο πατέρας μου μεγάλωσε εδω στην κατοχή καθώς Αθηναίος μέχρι που το καναμε μονιμη κατοικια απο το 1968.Σαν παιδάκι θυμάμαι που κατεβαιναμε εκεί και ερχόμαστε με τα πόδια στο σπιτι μας στο ύψος του σημερινού γηπέδου.Αργοτερα έγινε στο περίπτερο του Ανάπηρου και εκεί που ειναι σημερα έγινε αν θυμάμαι ημερομηνίες στα τελη του ’80.Η φώτο ειναι μαλλον απο εκδρομικό πουλμαν που ερχόταν απο τότε για μπανια και οχι από λεωφορείο. Τουλάχιστον αυτα θυμάμαι σαν κάτοικος απο το 1968 και σαν μονομος απο τι 1990.

  2. Μαρία Γεωργιου

    Τότε το τέρμα ήταν στο κέντρο “ο καπετάνιος” κοντά στην Αγία Μαρίνα.αυτο στην φωτογραφία είναι πούλμαν εκδρομικό και όχι λεωφορείο. Ο δρόμος πέρναγε μπροστά από το λιμάνι και μετά ήταν χωματόδρομος.μετα το μετέφεραν λίγο πιο κάτω στο κέντρο coava. Και πολύ αργότερα δεκαετία 70-80 πήγε εκεί που είναι σήμερα..

  3. Θεόδωρος

    Καλημέρα πρέπει να έχω φωτός από το τέρμα στου κοπέλα κι και διάφορες άλλες στους αμμόλοφους με τα πεύκα πριν κλέψουν την αμμο

  4. Κωνσταντινος

    Αγαπητε φιλε αυτο που δειχνης ειναι του 1970 οχι το ’60 επισης εκει σταματουσαν τα πουλμαν το 1960 και τα λεωφορεια τα οποια ειχαν τερμα πλ.κοπελακη αν θελεις και αλλα παρε με τηλ εχω γεννηθει στην Λουτσα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *