25/04/2024 7:55 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Έβαλε το πτώμα της στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου και το πέταξε σε κάδο σκουπιδιών στην Παιανία

Μετά πήρε ξανά το πτώμα της άτυχης γυναίκας και το μετέφερε δίπλα στο σπίτι τους, στο πάρκο Πικιώνη στη Φιλοθέη


H υπόθεση του καθηγητή μουσικής που σκότωσε τη συζυγό του, έβαλε το πτώμα της στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου και το πέταξε κατ΄αρχάς σε κάδο σκουπιδιών στην Παιανία, σηγκλόνισε το Πανελλήνιο. Ο δολοφόνος παρότι πρωτόδικα, καταδικάστηκε σε ισόβια, μετά από 7 χρόνια στη φυλακή είναι και πάλι ελεύθερος.

Ήταν 24 Σεπτεμβρίου 2008, όταν ο 38χρονος καθηγητής μουσικής Γιάννης Κατσιλάμπρος μετά από ώρες ανάκρισης, ομολογεί ότι σκότωσε τη 35χρονη σύζυγό του Παναγιώτα Μαζαράκη.

Η νεαρή γυναίκα είχε δηλωθεί εξαφανισμένη από τις 16 του ίδιου μήνα, όμως εκείνος προσποιούνταν τον δυστυχισμένο σύζυο. Η Παναγιώτα και ο Γιάννης φαινομενικά ήταν ένα ευτυχισμένο ζευγάρι, που είχε τα πάντα. Ο πολυετής νεανικός τους έρωτας, εξελίχθηκε σε γάμο, ενώ η απόκτηση των δύο παιδιών τους, ενός αγοριού 4.5 ετών και ενός κοριτσιού 14 μηνών, ήρθε να ολοκληρώσει το πακέτο της ευτυχίας.

Δεν είχαν οικονομικά προβλήματα, καθώςκαι οι δύο προέρχονταν από εύπορες οικογένειες, ενώ και οι δύο ήταν επαγγελματικά τακτοποιημένοι. Ο Γιάννης δίδασκε στο Αρσάκειο και επιμελούνταν μουσικά κάποιες θεατρικές παραστάσεις, ενώ η Παναγιώτα είχε παίξει στις σημαντικότερες αίθουσες της Ελλάδας και είχε συμπράξει ως σολίστ στο πιάνο με διεθνείς ορχήστρες.

Σύμφωνα με την οικογένειά της Παναγιώτας, τα πρώτα σύννεφα στη σχέση του ζευγαριού ξεκίνησαν για ανταγωνιστικούς λόγους. Ο Γιάννης φαίνεται να ζήλευε την Παναγιώτα για την λαμπρή επαγγελματική της πορεία, ενώ τον τελευταίο καιρό, σύμφωνα με μαρτυρίες οι δυο τους είχαν συχνά διαφωνίες.

Ο θλιβερός επίλογος αυτής της μακροχρόνιας σχέσης γράφτηκε λίγο αργότερα.. με αίμα! Τη νύχτα του φόνου, ο Γιάννης πάνω σε ένα καυγά με τη σύζυγό του, την χτύπησε με ένα ηλεκτρικό σίδερο στο κεφάλι. Στη συνέχεια, μετά από μικρή λογομαχία με το δράστη, εκείνος της έριξε γροθιά στο στήθος..Το θύμα σωριάστηκε αιμόφυρτο στο πάτωμα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της νεκροτομής που διενεργήθηκε από τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, κ.Φίλιππο Κουτσάφτη, ο θάνατος της άτυχης γυναίκας δεν προήλθε από τα χτυπήματα στο κεφάλι και τον θώρακα, αλλά από πνιγμό.

Ο Γιάννης της έβγαλε τα ματωμένα ρούχα, έπλυνε το σώμα της στη μπανιέρα και στη συνέχεια την τύλιξε με δύο σακούλες και ένα σεντόνι. Δοκίμασε διάφορους τρόπους προκειμένου να εξαφανίσει το πτώμα. Στην αρχή δοκίμασε να τη θάψει, στο φρεάτιο του ασανσέρ, ενώ μετά προσπάθησε κάτω από το σπίτι του σκύλου, στο σπίτι τους. Τελικά έβαλε το πτώμα της στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου και το πέταξε σε κάδο σκουπιδιών στην Παιανία.

Όμως, ούτε αυτή η εκδοχή φάνηκε να τον ικανοποιεί, αφού λίγες ώρες μετά επέστρεψε, πήρε ξανά το πτώμα της άτυχης γυναίκας και το μετέφερε δίπλα στο σπίτι τους, στο πάρκο Πικιώνη στη Φιλοθέη. Εκεί, αφού πρώτα την έθαψε, στη συνέχεια σκέπασε το σημείο με… τσιμέντο και πέτρες.

Επί μία ολόκληρη βδομάδα ο 36χρονος μουσικός προσπαθούσε να συμπεριφέρεται φυσιολογικά, σαν να μην είχε καμία σχέση με την εξαφάνιση της γυναίκας του.

Απώτερος στόχος του ήταν όχι τόσο να εξασφαλίσει την ατιμωρησία του, όσο να μη στερήσει από τα παιδιά του και τον πατέρα τους. Προσπαθώντας να αποτινάξει από πάνω του τις υποψίες, έβαλε τα πεθερικά του να κάνουν δήλωση εξαφάνισης στην αστυνομία. Παράλληλα, είχε προσλάβει ιδιωτικό αστυνομικό για να αναζητήσει την γυναίκα του.

Ένα τηλεφώνημα γείτονα αποτέλεσε την άκρη του νήματος για την εξιχνίαση της δολοφονίας. Μέχρι εκείνη τη μέρα, η δήλωση της εξαφάνισής της Παναγιώτας είχε απλώς καταχωριθεί στο βιβλίο συμβάντων του Αστυνομικού Τμήματος Φιλοθέης και η μόνη έρευνα για τον εντοπισμό της γινόταν από τον ιδιωτικό ερευνητή, που είχε προσλάβει ο σύζυγός της.

Η πληροφορία «ο άνδρας της κάτι ξέρει» έφθασε στο Τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών, το οποίο ανέλαβε το φάκελο εξαφάνισης και στη συνέχεια άρχισε να ζητά πληροφορίες από το οικογενειακό περιβάλλον της Παναγιώτας. Γρήγορα οι αστυνομικοί αντελήφθησαν ότι ο σύζυγος όντως ήξερε κάτι κι έτσι του έστησαν καρτέρι έξω από το σπίτι του στη Φιλοθέη. Ο μουσικός οδηγήθηκε στο Τμήμα, όπου μετά από ανάκριση 2 ωρών ομολόγησε την πράξη του, ενώ τους οδήγησε και στο σημείο, όπου είχε θάψει τη γυναίκα του.

Ο Γιάννης Κατσιλάμπρος, πρωτόδικα, καταδικάστηκε σε ισόβια, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, για την για ανθρωποκτονία από πρόθεση, την οποία τέλεσε, ενώ βρισκόταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, τόσο κατά τη λήψη της απόφασης για τη δολοφονία της συζύγου του, όσο και κατά την εκτέλεσή της.

Το δικαστήριο, αναγνώρισε στον καθηγητή το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και έτσι άλλαξε την ποινή από ισόβια, σε κάθειρξη 20 ετών. Και πάλι όμως, αυτή η ποινή δε θα ισχύσει, αφού στις 3 Νοεμβρίου 2014 ο μουσικός τελικά αποφυλακίζεται. Έτσι μετά από 7 χρόνια ο Γιάννης Κατσίλαμπρος είναι και πάλι ελεύθερος.

Διαβάστε ακόμη:

Προσλήψεις στον Δήμο Μαραθώνα! Όλα τα ονόματα

Διαζύγιο-βόμβα στο Πικέρμι! Χωρίζει ο γνωστός…

Ραφήνα! Διασώστης του ΕΚΑΒ με… ράσα – Ηταν παρών στη φονική φωτιά στο Μάτι! Κι όμως τον ξέρεις…

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *